Podzielisz się?Glonojad pisze:Niemniej w pomyśle zmian od 14.III widzę parę ciekawych iskierek. Jeśli wejdą
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
Ja akurat mam szczęście do podwójniakówGlonojad pisze:Nie widzisz różnicy pomiędzy: "Tramwaje na maxxa zapałenione" a "pierwszy pełny, drugi luźniejszy, trzeci putsty"?
[ Dodano: Czw 22 Sty, 2009 11:51 ]
Widzę.Glonojad pisze:Nie widzisz różnicy pomiędzy rozwiązaniami "trzeba puścić więcej tramwajów" a "trzeba skoordynować istniejące kursy tramwajów"?
[ Dodano: Czw 22 Sty, 2009 11:53 ]
Popieram. BTW- czemu od 14.III akurat?Glonojad pisze:Akurat zacytowany przeze mnie pomysł jest pracownika ZTMJacekM pisze:No i do tego zmierzamTylko wiesz, to byłyby zmiany na korzyść pasażerów, a od takich - w materii tramwajów - ZTM nas odzwyczaił wprowadzeniem potrujniaków i innymi niuansami
- tyle, że jedna rzecz pomysł, a druga - wdrożenie.
Niemniej w pomyśle zmian od 14.III widzę parę ciekawych iskierek. Jeśli wejdą.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bo 14 nas czeka rewolucja związana z zamknięciem trasy W-Z i objazdy wpływają na zmiany praktycznie na całej sieci.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Słyszałem, że TW otrzymały pismo z informacją o zwiększeniu częstotliwości na JPII i Marszałkowskiej do 30 składów na godzinę*stronę.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Domino2001
-
Domino2001
-
Domino2001
Mam pytanie. W projekcie reorganizacji ruchu przy Gdańskim jest likwidacja ruchu liniowego na Międzyparkowej.
Druga sprawa - w związku z planowanym zamknięciem W-Z, nie możnaby docelowo zlikwidować skrętów 27 i 32 na Woli, puszczając 32 prosto W-Zką do Cmentarza Wolskiego, a 27 Okopową i Towarową?
Jest to rozważane? Skręt 6 i 18 do piachu - b. słusznie. Pomysł wydaje się być sensowny, pytanie tylko, jak przy niedoborze pętli rozwiązać problem tras?likwidację przejazdu tramwajowego przez południową jezdnię ul. Słomińskiego (w rejonie ul. Międzyparkowej); założono likwidację linii tramwajowych wzdłuż ciągu Słomińskiego - Międzyparkowa - Andersa/Mickiewicza przy założeniu możliwości przesiadania się pasażerów tramwajów na metro na Dw. Gdańskim (z pozostawieniem torowiska na potrzeby przejazdów technicznych i w stanach awaryjnych);
Druga sprawa - w związku z planowanym zamknięciem W-Z, nie możnaby docelowo zlikwidować skrętów 27 i 32 na Woli, puszczając 32 prosto W-Zką do Cmentarza Wolskiego, a 27 Okopową i Towarową?