fik pisze:Swoją drogą, naprawdę bezczelnością jest insynuowanie, że mamy gdzieś pasażerów, skoro od kilku stron toczy się dyskusja na temat zmian w taryfie i regulaminie na korzyść pasażerów, z niebanalnym udziałem kilkorga kontrolerów.
Tak w sczegolnosci ty i bella. Tekst ze sprawa prosta biiip niewaznynie ma biip wazny i twoj tekst, ze to nie twoja sprawa wnosza wielciekawych rozwiazan. Pink rzeczywiscie odniosl sie sensownie.
fik pisze:Ogarnij się.
I jeśli dla ciebie zaskoczeniem jest, że w zbiorkomie czas przejazdu może różnić się od rozkładowego, to składam najszczersze wyrazy współczucia (zwłaszcza, że bilet w metrze kasujesz nie wiedząc, ile będziesz oczekiwał na pociąg!)
No pewnie ZTM sprzedaje bilety minutowy, na czas przejazdu metra znikomy wplyw maja zdarzenia niezalezne od przewoznika. I nie mam prawa oczekiwac, ze przejazd nie bedzie trwal o 10 % dluzej niz wynika z rozkladu. Co do czasu oczekiwania jezdze akurat w porze gdy czestotliwosc wynosi 3:30 i patrzac z gory na peron da sie z duza dokladnoscia oszacowac czy pociag przyjedzie za chwile czy przed chwila odjechal tak wiec nie ma problemu by czas oczekiwania po skasowaniu nie przekraczal 2 minut a na mojej trasie zgodnie z rozkladem mam 3 minuty zapasu.
fik pisze:Równie szczere wyrazy współczucia składam, jeśli naprawdę te 80 groszy różnicy robi ci tak wielką różnicę.
Jeszcze mniejsza roznice ZTM'owi robi moje 5,60zl tygodniowo.
[ Dodano: |30 Lis 2009|, 2009 21:59 ]
Pink pisze:Poza tym przekonanie się, że płacenie za usługę, z której korzystasz i które nie jest za friko jest uczciwe zajęło ci trochę czasu.
No coz usluga, ktora polega na tym ze uslugodawca nie gwarantuje niczego powinna byc nalezycie oplacona.