Oj, to, ze ja nikogo nie zauważam to nie jest żadną nowością...Hieronim pisze:z bohunem
Stacja A-19 Marymont
Moderator: JacekM
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
- MeWa
- Cukiereczek
podatnik i tu i tu płaci. Natomiast 5 tys. pasażerów, 1 stycznia - dzień wolny od pracy, to nie jest zły wynik.Hieronim pisze:Dla podatnika.MeWa pisze:zależy dla kogo.
a jak mają Cię zauważać, skoro Cię nie znają?Hieronim pisze:Tak, Mewa z bohunem chodzą po peronie i okolicach i nawet mnie nie zauważają (30.12.2006 około 17.05).
nie powiedziałbym, dzisiaj już trochę osób czekało jednak specjalnie na to wahadło.Hieronim pisze: A poza tym większość pasażerów to raczej zwiedzający. Albo tacy, którym się poszczęściło i znaleźli się na pl. Wilsona tuż przed odjazdem wahadła.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
Dobre kino ma pewnie więcej klientów. Tylko bilety tam są po 12 zł, a nie po 2,40.MeWa pisze:Natomiast 5 tys. pasażerów
Znają, znają. Tylko o tym nie wiedzą.MeWa pisze:a jak mają Cię zauważać, skoro Cię nie znają?
Zobaczymy za 2 tygodnie. Jak na razie ludzie traktują tę stację jako atrakcję turystyczną.MeWa pisze:nie powiedziałbym, dzisiaj już trochę osób czekało jednak specjalnie na to wahadło.
xxx
Dobra, to skoro nas zauważyłeś, to czemu nie dałeś znać?Hieronim pisze:Znają, znają. Tylko o tym nie wiedzą.
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
Mimo, że już wahadełko parę dni jeździ to nadal ludzie się dziwią, że dlaczego każą im wysiadać na pl.Wilsona, jak przecież stacja już otwarta. A mój znajomy wysiadł na pl.Wilsona - bo jak powiedział, stacja Marymont widać jest zamknięta.
Heh - jak najszybciej do grudnia 07..
Heh - jak najszybciej do grudnia 07..
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Teraz możemy sobie dywagować, co by było gdyby. Pewnie gdyby wahadło było powiedzmy co 7,5 minuty, a liczba pasażerów byłaby niewiele wieksza od obecnej, to zaraz poleciałyby słowa krytyki, po co tak często. A gdyby stacji nie otwarto w ogóle, to już widzę te tytuły w gazetach "Gotowa stacja metra będzie stać pusta przez rok"
Wczoraj wieczorem jakaś (zakochana?) para w średnim wieku jeździła w tą i z powrotem wahadłem...MeWa pisze:Zresztą jednak ktoś z tego wahadła korzysta jednak.
Możesz napisać co? Niczego nie zauważyłem, z chęcią pooglądam.Hieronim pisze:Spójrz, co jest aktualnie montowane.
- MeWa
- Cukiereczek
Metro nieco częściej do Marymontu
śmik2007-01-04, ostatnia aktualizacja 2007-01-03 23:46
Od czwartku pociąg wahadłowy z pl. Wilsona do stacji Marymont będzie kursował nieco częściej - raz na 12 minut
To jest niewielka zmiana, bo teraz pociągi kursują co 15 minut. Przez to jeżdżą niemal puste, bo mało kto chce na nie czekać aż tak długo. Większość pasażerów w drodze do pl. Wilsona wybiera kursujące częściej autobusy lub tramwaje.
Pisaliśmy o tym wielokrotnie w naszej gazecie. Jak widać poskutkowało: Zarząd Transportu Miejskiego skrócił czas oczekiwania o całe trzy minuty!
I nie zamierza na tym poprzestać. Pracownicy ZTM i Metra Warszawskiego będą się teraz wspólnie zastanawiać, czy pociągu do pl. Wilsona nie da się puścić jeszcze częściej. Dokładne badania mają zostać przeprowadzone w przyszłym tygodniu, kiedy większość mieszkańców wróci z urlopów po świętach. Wtedy okaże się, czy pasażerowie nie wysiadają z pociągu wahadłowego zbyt długo, co mogłoby zakłócić częstotliwość kursów pociągów na trasie pl. Wilsona - Kabaty (w godzinach szczytu co 2 minuty i 50 sekund.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
Wahadło kursuje co 11 minut, a pomiędzy stacjami DWG a Plac Wilsona nadawane są komunikaty o konieczności przesiadki... jednak praktycznie są niesłyszalne...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jasne, wyrzućmy jeszcze więcej pieniędzy... 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Prasa narzekała też, że w ogóle 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.