Eksploatacja jednotoru na Boernerowo
Moderator: Wiliam
- MeWa
- Cukiereczek
a spróbuj się przesiąść z 13 w tramwaje w kierunku JerozolimskichGlonojad pisze:Jaką niewygodę? Przecież akurat węzeł Kijowska jest prawidłowy, z przystankami na wylocie...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
powiina zostać 13. tramwaj kursuje na większości trasy od lat 60-tych. wiem, że 20 jest związana z beornerowem.
13 jest też bardziej związana z trasą WZ, a to jest tak naprawdę bardziej rozpoznawlana część miasta niż to jedno osiedle z WATem
a może jakieś 13N by na niej jeździły
- podwojnie pechowa
ponadto w którymś z wątków była mowa o silnej linii na broniewskiego:
10 likwidacja
16 likwidacja (ale pewnie po wybudowaniu mostu północnego, bo białołęka do metra ratusz jeżdzić nie będzie 18)
19 os. górczewska - wyścigi
33 huta - woronicza (silna linia)
42 m. wilanowska - służewiec (w DP 7-10 15-18) 14 jako linia o normalnej częstotliwości
13 jest też bardziej związana z trasą WZ, a to jest tak naprawdę bardziej rozpoznawlana część miasta niż to jedno osiedle z WATem
a może jakieś 13N by na niej jeździły
ponadto w którymś z wątków była mowa o silnej linii na broniewskiego:
10 likwidacja
16 likwidacja (ale pewnie po wybudowaniu mostu północnego, bo białołęka do metra ratusz jeżdzić nie będzie 18)
19 os. górczewska - wyścigi
33 huta - woronicza (silna linia)
42 m. wilanowska - służewiec (w DP 7-10 15-18) 14 jako linia o normalnej częstotliwości
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No wysiadam i przechodzę na przystanek w kierunku Alej. Dłuższe dojście, ale krótsze oczekiwanie niż na przykład przy rozbitych przesiadkach przy Teatrze Powszechnym.MeWa pisze:a spróbuj się przesiąść z 13 w tramwaje w kierunku JerozolimskichGlonojad pisze:Jaką niewygodę? Przecież akurat węzeł Kijowska jest prawidłowy, z przystankami na wylocie...Przecież o taką niewygodę chodziło mariowi...
Można też podjechać 13 do Ząbkowskiej i przejść na przeciwległy peron, jak się nie chce biegać po światłach.
[ Dodano: |5 Cze 2009|, 2009 07:47 ]
Oj Kijowska, reszta się zgadzaBastian pisze:Jaką, do cholery, Czynszową? Skąd się wam wzięła Czynszowa?!Glonojad pisze:Bastian pisał o niemożliwości technicznej więcej, niż dwunastu kursów na godzinę na Czynszową, ja pisałem o ich bezsensowności.Wy najpierw spójrzcie do cytowanego przeze mnie postu Mariowa, jaka tam jest ulica, a potem się czepiajcie!
![]()
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
o taką mi własnie niewygodę chodziłoGlonojad pisze:No wysiadam i przechodzę na przystanek w kierunku Alej. Dłuższe dojście, ale krótsze oczekiwanie niż na przykład przy rozbitych przesiadkach przy Teatrze Powszechnym.MeWa pisze:a spróbuj się przesiąść z 13 w tramwaje w kierunku JerozolimskichPrzecież o taką niewygodę chodziło mariowi...
Można też podjechać 13 do Ząbkowskiej i przejść na przeciwległy peron, jak się nie chce biegać po światłach.
niby można do Ząbkowskiej ale wtedy nie ma się myślę żadnego zysku czasowego - poza tym dla ludzi wygląda to na konieczność cofania się potem po tej samej trasie i to już kompletnie daje wrażenie nieatrakcyjności IMHO
PURA VIDA!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No to zawsze masz taką niewygodę w węzłach przesiadkowych niestety, jeśli jest to węzeł "T" ze wszystkim relacjami.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A nie można rozbić Kawęczyńskiej na Dw. Wschodni?
wybrać relacje która jest bardziej potrzebna (moim zdaniem na WZ) a linie na aleje puścić z Dw. Wschodniego. do tego ładna koordynacja żeby jedno pojechało za drugim (w stadzie jechać nie będą bo skręcą w dwie różne strony) i tyle. Przesiadka Drzwi w Drzwi nie jest zła a i tak większość ludzi będzie jechała w kierunku lewego brzegu Wisły.
20 to może przecież zostać na Kole. Choc gdyby był skręt z Radiowej na Boernerowo to wtedy z Nowego Bemowa mogła by jeździć
wybrać relacje która jest bardziej potrzebna (moim zdaniem na WZ) a linie na aleje puścić z Dw. Wschodniego. do tego ładna koordynacja żeby jedno pojechało za drugim (w stadzie jechać nie będą bo skręcą w dwie różne strony) i tyle. Przesiadka Drzwi w Drzwi nie jest zła a i tak większość ludzi będzie jechała w kierunku lewego brzegu Wisły.
20 to może przecież zostać na Kole. Choc gdyby był skręt z Radiowej na Boernerowo to wtedy z Nowego Bemowa mogła by jeździć

- Bastian
- Sułtan Maroka
Jak to sobie wyobrażasz, skoro to Michałów i Szmulki dymiły o 7?
Glon, to o co ci chodzi z tą Kijowską i Kawęczyńską? Ja pisałem o upadłym planie puszczenia tam tylko 13 co 5 minut...
Glon, to o co ci chodzi z tą Kijowską i Kawęczyńską? Ja pisałem o upadłym planie puszczenia tam tylko 13 co 5 minut...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Chodziło mi o to, że nawet, gdyby była możliwość techniczna puszczenia zarówno 13 co 5, jak i 7 co 10 do Bazyliki, to nie miałoby to wielkiego sensu z punktu widzenia ważności tego odcinka & spodziewanych potoków pasażerskich.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jezzzu, jeszcze raz. Mowa była o 13 co 5 minut, bez żadnej 7! I właśnie dlatego 13 nie będzie silna, skoro linia w Aleje (7? 22?) zostaje.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No ja to rozumiem, chodzi mi o teoretyczną sytuację powiększenia pętli Bazylika / minimalizacji postojów silnej 13 na Kawęczyńskiej.
Ale tego pozostawienia linii na Aleje szkoda, no.
Ale tego pozostawienia linii na Aleje szkoda, no.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No to wtedy silna 13 by jechała z Kawęczyńskiej na Bemowo (Hutę?
), a słaba 20 na Czynszową. I ten właśnie plan się posypał. 13 z Kawęczyńskiej nie może być silna, 20 z Boernerowa też nie, więc czy je połączymy w jedną linię (i stąd dylemat co do numeru), czy nie, i tak brakuje silnej linii na Bemowo. 23? No właśnie - szkoda któregoś z tych tradycyjnych numerów. Chyba, żeby udało się puścić 20 na Kawęczyńską, zaś silną 13 np. na Czynszową - tylko jak wtedy uzasadnić zmianę numeru?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dłuższą tradycją numeru 13 na trasie W-Z od Dw. Wileńskiego do Koła, związkiem 13 z Bemowem od początku istnienia trasy przez Radiową - Powstańców i nowej trasy na Bielany (chociaż to już jest naciągane w kontekście jej przedszkolnego wieku), konsekwentnym stosowaniem zasady o obniżaniu numerów na sieci?