[RJ] O rozkładzie jazdy pociągów 2009

Moderator: JacekM

przewoz

Post autor: przewoz » 14 gru 2008, 21:55

A dawali dowozówkę? Bo ja sobie jej nie przypominam.
Nie. Ale ta dowozówka, powstała w wyniku usunięcia jednego pociągu z tej linii. popatrz na pełny rozkład, bez zmian wynikających z modernizacji.... Wycięli coś tam i wsadzili dowozówkę do tego osobowego do Iłowa, żeby to zrekompensować jakoś. W ogóle rozkład na KM9 zrobił się rzadki przez to wszystko... ludzie pouciekają :/

[ Dodano: Nie 14 Gru, 2008 21:58 ]
SławekM pisze:Hafas twierdzi: jazda: codziennie
Hafas twierdzi ,że połowa pośpiesznych z Terespola pojedzie na EZT...

[ Dodano: Nie 14 Gru, 2008 22:39 ]
Jeszcze uwaga. Właśnie za oknem pomknął przedostatni Flirt do Siedlec. On i dwa inne będa nocować. Fajnie, ale jechał pojedyńczy. Nie chcę być jutro w skórze pasażerów drugiego pociąguz Siedlec do Warszawy. Zachwyceni nie będą na pewno. Ten pociąg miał na 2-óch jednostkach duże zapełnienie. Gratuluję pomysłodawcy. (PS - jak ten obieg przecvhodzi na pierwszy lub trzeci pociąg z Siedlec to też nie lepiej wcale).

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 15 gru 2008, 14:29

przewoz pisze: Jeszcze uwaga. Właśnie za oknem pomknął przedostatni Flirt do Siedlec. On i dwa inne będa nocować. Fajnie, ale jechał pojedyńczy. Nie chcę być jutro w skórze pasażerów drugiego pociąguz Siedlec do Warszawy. Zachwyceni nie będą na pewno. Ten pociąg miał na 2-óch jednostkach duże zapełnienie. Gratuluję pomysłodawcy. (PS - jak ten obieg przechodzi na pierwszy lub trzeci pociąg z Siedlec to też nie lepiej wcale).
Techniczne problemy przy połączeniu. Dlatego pojechał jeden. Wracał tym co po 9 jest w W-wie.
SławekM pisze:Hafas twierdzi: jazda: codziennie
A telegram twierdzi że do 04.01.09r. To jest skrócony poc 605 rel Wola - Nasielsk

Mnie się podoba poc 150/1 a dokładniej przejście składów przy tym pociągu. Jak mi mówił maszynista - przyjechał na Czyste od strony Iłowa , obrócił się i SJ przez Gdańską po poc 150/1 do Czachówka. - odj. pl z WWO 07:01
O tym ze 2 minuty po odjeździe tego Czachówka przyjeźdża poc z Iłowa do Zachodniej nie będę wspominał.
Nie można było tego połączyć ? ](*,)
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

przewoz

Post autor: przewoz » 15 gru 2008, 21:10

Techniczne problemy przy połączeniu.
No dobra... daruję.
A dzisiejsze 3 wagony (2+1sterowniczy) na Łukowiance to ma być norma, czy wypadek przy pracy?
Jutro domyka przyspiesozny z Łukowa, w którym za starych czasów z Mińska już wszystkie miejsca siedzące w 2x EN57 były zajęte (400 miejsc), często już wtedy ludzie stali (co się działo od Halinowa i Miłosnej - nie wiem). Dziś na Łuków popruło 133+133+85=351 miejsc siedzacych. Od razu 50 osób skazuje się na stanie... To chyba nie tak powinno być.
Z lepszych rzeczy - spodziewałem się większego tłoku we Flircie o 16:50-17 do Siedlec, a tu wszystko się nieźle rozłożyło - w drugiej jednostce w dwóch wagonach na które miałem widok stało kilkanaście osób raptem. Całkiem spoko jak na te warunki, ale maszyniści niektórzy dalej niepewnie prowadzą, niedługo powinno się unormować.

Andrzej

Post autor: Andrzej » 15 gru 2008, 22:09

Wolfchen pisze:
Andrzej pisze:Wszystkie pociągi z szerokopojętego zachodu powinny kończyć na Dworcu Wschodnim, a ze wschodu na Zachodnim. To pozwoliłoby stworzyć kilka prostych konkretnych linii. Mniej komplikacji, mniej biurokracji..
A średnica jest z gumy i wszystko zmieści...
Brak dobrej woli i chęci. Ze stacji Śródmieście pociągi w szczytach powinny odjeżdżać nawet co 2 minuty, jak metro.

przewoz

Post autor: przewoz » 15 gru 2008, 22:36

Andrzej pisze:Ze stacji Śródmieście pociągi w szczytach powinny odjeżdżać nawet co 2 minuty, jak metro.
Powinny, ale przy tym systemie sterowania to niemożliwe. Usprawnienie może przynieść modernizacja po 2010 roku, o ile dojdzie do skutku.

rudy

Post autor: rudy » 16 gru 2008, 8:27

W dniu wczorajszym, czyli pierwszym powszednim dniu obowiązywania nowego rozkładu, pociąg do Otwocka - planowy odjazd z Ursusa 7.37 (wczoraj był dopiero ok. 7.55) - był jednoskładowy. Mam pytanie, czy tak ma być już zawsze :?: Czy to tylko wypadek przy pracy :?: Do dwuskładu rano ciężko wsiąść w Ursusie, a takie coś to już naprawdę brak wyobraźni/pomyślunku, etc.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 16 gru 2008, 8:30

rudy pisze:W dniu wczorajszym, czyli pierwszym powszednim dniu obowiązywania nowego rozkładu, pociąg do Otwocka - planowy odjazd z Ursusa 7.37 (wczoraj był dopiero ok. 7.55) - był jednoskładowy. Mam pytanie, czy tak ma być już zawsze :?: Czy to tylko wypadek przy pracy :?: Do dwuskładu rano ciężko wsiąść w Ursusie, a takie coś to już naprawdę brak wyobraźni/pomyślunku, etc.
Wypadek przy pracy
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

przewoz

Post autor: przewoz » 16 gru 2008, 8:34

Wczoraj ganiłem za 3 wagony na Łukowiance (co dziś rano jechała, dziś wieczorem chyba specjalnie zobaczę co będzie jechać).
Było za co ganić, bo nie dość ,że ten pociąg pewnie pełny pojechał ,to następny Flirt wziął pewnie z 1000 osób z dwóch pociągów (z siebie i ze wcześniejszego, który nie przyjechał).
Tak więc na stronach KM mogą polecieć różne obelgi pod adresem KM.
Przy okazji wyszło na jaw, że 90% osób stojących obok mnie (leżących na mnie prawie) nie miało w zasięgu wzroku pełnego rozkładu, bo wielu głupot się nasłuchałem. Cóż. Może na wyświetlaczach obok przebiegu trasy we Fliurtach podawać adres do strony KM?
Przynajmniej do rozkładu się ludzie dokopią.

Awatar użytkownika
bohunu

Post autor: bohunu » 16 gru 2008, 10:18

rufio198 pisze:Mnie się podoba poc 150/1 a dokładniej przejście składów przy tym pociągu. Jak mi mówił maszynista - przyjechał na Czyste od strony Iłowa , obrócił się i SJ przez Gdańską po poc 150/1 do Czachówka. - odj. pl z WWO 07:01
O tym ze 2 minuty po odjeździe tego Czachówka przyjeźdża poc z Iłowa do Zachodniej nie będę wspominał.
Nie, bo w rocznym, z Iłowa przyjeżdża 20 minut później, tylko teraz robi miejsce dla Neptuna na wiaduktach nad Radzymińską. A Czachówek nie mógł jechać później, bo nie przejechałby przez Okęcie.
Choć samo rozwiązanie z pchaniem na szybko służbowego na Wschodnią po 151 w obecnych warunkach nie jest dobra.
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!

mariow

Post autor: mariow » 16 gru 2008, 10:55

dobra

chce mi sie bluzgac na KMy i nalezy im sie porządnie. pisałem że to co robią to skandal i sie potwierdza

dzis drugi dzien z rzedu to samo w Ursusie. Pociag z 8.13 przyjezdza wczoraj z 10 a dzis z 15 min opoznieniem. Nabity niesamowicie. Wczesniej o 8.01 jest SKM wiec upłyneło mnostwo czasu. Na stacji full ludzi i oczywiscie 75% nie wsiada. Za nim dosłowenie w odstepie 2 minut wtacza sie pociag z 8.20. A podejrzewam że za nim SKMka z 8.33

I co? Zabranie pociągów jadacych przed 8 z Grodziska skutkuje koszmarnymi opznienieniami i tym że pozniej jadą 3 składy na raz. o to chodziło? to ma byc zachecanie do podrózy koleją????? ](*,)
PURA VIDA!

rudy

Post autor: rudy » 16 gru 2008, 12:25

rufio198 pisze:
rudy pisze:W dniu wczorajszym, czyli pierwszym powszednim dniu obowiązywania nowego rozkładu, pociąg do Otwocka - planowy odjazd z Ursusa 7.37 (wczoraj był dopiero ok. 7.55) - był jednoskładowy. Mam pytanie, czy tak ma być już zawsze :?: Czy to tylko wypadek przy pracy :?: Do dwuskładu rano ciężko wsiąść w Ursusie, a takie coś to już naprawdę brak wyobraźni/pomyślunku, etc.
Wypadek przy pracy
Mam nadzieję, że masz rację.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 16 gru 2008, 13:34

SKM 7:13 zapełniła się po dach już w Wesołej (jedna jednostka), niezabieralne od Rembertowa... Chyba rzeczywiście jest gorzej, niż było...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 16 gru 2008, 15:56

bohun pisze:
rufio198 pisze:Mnie się podoba poc 150/1 a dokładniej przejście składów przy tym pociągu. Jak mi mówił maszynista - przyjechał na Czyste od strony Iłowa , obrócił się i SJ przez Gdańską po poc 150/1 do Czachówka. - odj. pl z WWO 07:01
Nie, bo w rocznym, z Iłowa przyjeżdża 20 minut później, tylko teraz robi miejsce dla Neptuna na wiaduktach nad Radzymińską. A Czachówek nie mógł jechać później, bo nie przejechałby przez Okęcie.
Choć samo rozwiązanie z pchaniem na szybko służbowego na Wschodnią po 151 w obecnych warunkach nie jest dobra.
Na czas zamknięcia mógł. Masz przykład z poc 60020
A tak jest to zwykłe marnowanie taboru którego poooooooooootwornie brak.

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 16 gru 2008, 16:13

zmiana nr 10: dwie pary Kutno-Zduńska przez Ponętów :D plus nowe pociągi na linii wieluńskiej plus znikają (F)-y w tabeli 350

Andrzej

Post autor: Andrzej » 16 gru 2008, 17:42

R-9 Chełmska pisze:SKM 7:13 zapełniła się po dach już w Wesołej (jedna jednostka), niezabieralne od Rembertowa... Chyba rzeczywiście jest gorzej, niż było...
19-minutowa luka o 7 rano, o której pisałem robi swoje.
mariow pisze:chce mi sie bluzgac na KMy i nalezy im sie porządnie. pisałem że to co robią to skandal i sie potwierdza
dzis drugi dzien z rzedu to samo w Ursusie. Pociag z 8.13 przyjezdza wczoraj z 10 a dzis z 15 min opoznieniem. Nabity niesamowicie. Wczesniej o 8.01 jest SKM wiec upłyneło mnostwo czasu. Na stacji full ludzi i oczywiscie 75% nie wsiada. (...)to ma byc zachecanie do podrózy koleją????? ](*,)
przewoz pisze:Było za co ganić, bo nie dość ,że ten pociąg pewnie pełny pojechał ,to następny Flirt wziął pewnie z 1000 osób z dwóch pociągów
przewoz pisze:Powinny, ale przy tym systemie sterowania to niemożliwe. Usprawnienie może przynieść modernizacja po 2010 roku, o ile dojdzie do skutku.
Nowy rozkład i same optymistyczne wieści. Ja już nie narzekam, tylko powolutku zacznę odkładać na autko:) I nie obchodzi mnie już czy modernizacje planowane po 2010, 2020 czy 2030 roku, po których nic się nie poprawia, dojdą do skutku.

ODPOWIEDZ