Informacja pasażerska
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A ja mam pytanie odnośnie 101. W kierunku M. Politechnika obowiązujący jest przystanek Pl. Trzech Krzyży 03. Przystanek jest zakryty szmatą z informacją o skasowaniu przystanku. Skąd ci biedni ludzie mają wiedzieć, że jak wsiądą na Książęcej to wysiądą na Kruczej? Skąd kierowcy mieli wiedzieć, że tego przystanku nie ma? I co kierowcy powinni robić? Ja zatrzymywałem się na Placu Trzech Krzyży 01, kilkadziesiąt metrów dalej, gdzie oczywiście 101 nie było wywieszone, ale wiem, że niektórzy zwyczajnie omijali przystanek, bo skoro skasowany to skasowany. Czy plakat w ilości pięciu sztuk (trzy dla Mobilisu, dwa dla ITSu) z informacją o przesunięciu/skasowaniu przystanku to taaaaaki kłopot?
Podejrzewam, że to z tego samego powodu, dla którego 26 również jeździ z tablicami z trasą przez pedet i Kercelak i doklejkami o trasie zmienionej.Paweł D. pisze:Dziś w 23 były powkładane korale z trasy Nowe Bemowo - ZOO. Tak średnio się one pokrywały z rzeczywistą trasą.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
- MeWa
- Cukiereczek
Już w drugim Libero na 208 widziałem dodatkowe chałupnicze informacje - o biletach, tym razem w dwóch językach, do tego bilety także na II strefę i informacja o konieczności posiadania odliczonej kwoty. Wisiała też mapka zrobiona w paincie ze schematem linii i przystanków w Jankach z zakreśleniem linii 706, do tego wypisane odjazdy z Okęcia na Cm. Południowy i z powrotem...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Istotnie, samą zapowiedź można udźwignąć, choć jest to trudne, jednakże te wesołe dzwoneczki przed mową Knapika dobijają.Flash8222 pisze:Zapowiedź ok, ale sygnał jest wkurzający na dłużsżą drogę.
W Scaniach jest wyjebany dzwonek w porównaniu do tych zapowiedzi.SławekM pisze:Jezcze bardziej wkurzający od dzwonka do drzwi w Scaniach ?
Dzwoneczek w Scaniach jest spokoSławekM pisze:Jezcze bardziej wkurzający od dzwonka do drzwi w Scaniach ?Flash8222 pisze:Zapowiedź ok, ale sygnał jest wkurzający na dłużsżą drogę.
Fakt, przypomina zapowiedź pociągu...Flash8222 pisze:Dzwoneczek w Scaniach jest wporzeSławekM pisze:Jezcze bardziej wkurzający od dzwonka do drzwi w Scaniach ?Sam się przekonaj http://peczek804.wrzuta.pl/audio/alIzmS ... przystanek
Tak będzie na początku, stawiam, że po kilku miesiącach kierowcy przywykną do zapowiedzi i nie będą ich słyszeć.. Swoją drogą, to ciekawe, ile już "łez" wylano nad tymi zapowiedziami, a jakoś nikogo nie irytuje to ciągłe psyczenie w wielu gniotach, a niektórzy kierowcy mówią, że tego w ogóle nie słyszą, po czym dodają, że to pewnie dlatego, że są zamknięci w kabinie.Ciesz się, mogłeś bliżej poznać się z KnapikiemZapowiedź ok, ale sygnał jest wkurzający na dłużsżą drogę.