To już jedne pociąg na trasie mniej. Kilkanaście zł za czas przejazdu porównywalny z pociągiem kosztującym min 40zł.Fakt, będzie już tyle, ile w jednym pociągu. Na miejscach siedzących.
O spółce PKP Intercity
Moderator: JacekM
- fik
- Naczelne Chamidło
W nieskończoność będę powtarzał, że to pikuś przy stratach związanych z transportem indywidualnym i rozwojem infry drogowej.Teokryt pisze:To już jedne pociąg na trasie mniej.Fakt, będzie już tyle, ile w jednym pociągu. Na miejscach siedzących.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
W Interregio 29,9, a w TLK 30,9.Teokryt pisze:To już jedne pociąg na trasie mniej. Kilkanaście zł za czas przejazdu porównywalny z pociągiem kosztującym min 40zł.Fakt, będzie już tyle, ile w jednym pociągu. Na miejscach siedzących.
Strzelaj dalej.
Wybieram co tańsze/wygodniejsze. Do Krakowa np wybrałem TLK mimo że PB też tam jeździ. Ale jednak prawie2x krótszy czas przejazdu a cena tylko 1,5x wyższa.Zaczynali od złotówki, teraz podstawowa cena do Łodzi to dwie dychy, pewnie za rok będzie 30, za 2 lata 40... Ale klient już będzie przyciągnięty, a o to im chodzi.
Teraz na trasie do Wrocławia, udało mi ie przypadkiem zakupić bilety za złotówkę.
nawet jakby były po 20zł to i tak bym wybrał PB. Pociąg jedzie tyle samo lub dłużej. cena już dużo wyższa (normalnie kosztuje 30-40zł). EIC jest nieosiągalny finansowo i nawet samochód go przebija.
W Interregio 29,9, a w TLK 30,9.
Strzelaj dalej.

5 pociągów InterRegio na dobę.. buehehe... ale mi oferta... i gdzie masz te 29,9? jest więcej. TLK tez drożej. Ceny NORMALNE. II klasa.
Mam policzone ile kosztuje kilometr każdego przewoźnika EIC przebija wszystko. Na trasie do łodzi każdy kilometr kosztuje 80gr. Samochodem - 40gr.

- fik
- Naczelne Chamidło
Większość nie sprawdza cen w wyszukiwarce, tylko w systemach sprzedaży internetowej przewoźników.Teokryt pisze:wiekszosc widzi te ceny co ja, na dodatek nie sa to wcale takie rewelacyjne zniżki.
Taa, masz na to dane? Czy tylko ty tak sprawdzasz każdego przewoźnika osobno...Większość nie sprawdza cen w wyszukiwarce, tylko w systemach sprzedaży internetowej przewoźników.
sorry, dla wielu moich znajomych kolej to pkp.pl i link - ROZKŁAD JAZDY.
Ta się skalda ze gros sprzedaży to sprzedaż w kasach biletowych - i tam ludzie kupują po tyle ile w normalnej niepromocyjnej sprzedaży. Wyszukiwarka daje cenę orientacyjną (tak jak jest to napisane) i widząc 40zł - to widzi te 40zł a nie 35zł w promocji XYZ. wyszukiwarka PB daje cenę zakupu biletu.
Dla przykładu mamy tez ePodróznika - tam jeszcze większy "wał "odchodzi. Cena biletu nie jest w żaden sposób "wiarygodna".

- Bastian
- Sułtan Maroka
Heh, to prawda. Potwierdzam z autopsji.Teokryt pisze:sorry, dla wielu moich znajomych kolej to pkp.pl i link - ROZKŁAD JAZDY.
Co nie zmienia faktu, że sprawdzanie u przewoźnika (ja się jeszcze nie do końca odnalazłem, kto dokąd przewozi...) jest analogiczne względem oferty PB. Gdyby było pięć konkurujących PB, też by trzeba sprawdzać w każdym oddzielnie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- fik
- Naczelne Chamidło
To jest najzwyczajniej w świecie kłamstwo i manipulacja. Jest tu gdzieś moderator...?Teokryt pisze:Ta się skalda ze gros sprzedaży to sprzedaż w kasach biletowych - i tam ludzie kupują po tyle ile w normalnej niepromocyjnej sprzedaży.