Objazdy i inne okresowe zmiany tras

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 lis 2008, 13:39

O jeny, naprawdę nie rozumiesz, że objazd 6 w sobotę jest zupełnie czym innym spowodowany, niż jego zawieszenie w niedzielę??
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

michael112

Post autor: michael112 » 07 lis 2008, 13:42

Glonojad pisze:O jeny, naprawdę nie rozumiesz, że objazd 6 w sobotę jest zupełnie czym innym spowodowany, niż jego zawieszenie w niedzielę??
Ale tam pisano o objeździe od soboty do wtorku. Tymczasem 6 będzie kursować jeszcze tylko w sobotę.
I kiedy, u diabła pojawi się komunikat i rozkład na stronie ZTM? Przecież tam w sobotę nie pracują.

[ Dodano: Pią 07 Lis, 2008 13:46 ]
I dzięki temu pewnie uda się przepchnąć 195 tylko do Pl. Piłsudskiego na stałe i uwalenie 520, które od grudnia pewnie zniknie połączone z 522: Znana - Wilanów.

I jeszcze jedno: Nie dało się puścić 157 przez Popiełuszki jak w jednym z wariantów konsultacji?

zzz

Post autor: zzz » 07 lis 2008, 13:47

A nie przyszlo ci do glowy ze ztm nie spodziewal sie zamkniecia wiaduktu?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 lis 2008, 13:49

michael112 pisze:
Glonojad pisze:O jeny, naprawdę nie rozumiesz, że objazd 6 w sobotę jest zupełnie czym innym spowodowany, niż jego zawieszenie w niedzielę??
Ale tam pisano o objeździe od soboty do wtorku.
Na informację o awarii była blokada informacyjna.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 07 lis 2008, 13:49

michael112 pisze:I kiedy, u diabła pojawi się komunikat i rozkład na stronie ZTM? Przecież tam w sobotę nie pracują.
Spokojnie wszystko raczej dzisiaj będzie. To jest nagła sprawa. ZTM jedynie tym, chyba się dzisiaj zajmuje ;-)

michael112

Post autor: michael112 » 07 lis 2008, 13:52

Krzysiek_S pisze:To jest nagła sprawa
Właśnie widzę. Coś strasznie szybki termin ustawił ZDM. Tak już jest, jak się zawczasu nie remontuje ;-)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 lis 2008, 13:58

No cóż, przyszedł profesor i powiedział, że nie przedłuży ekspertyzy zezwalającej.

michael112

Post autor: michael112 » 07 lis 2008, 14:13

A jak będzie wyglądać oznakowanie linii kursujących po trasach objazdowych? Kartki pod dechami, "objazdowe" dechy, czy może nawet "stałe" dechy, tak jak to miało miejsce podczas zamknięcia ul. Słowackiego przy budowie stacji Wilsona?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 lis 2008, 14:15

Na tramwajach spodziewałbym się białych tablic.

dzidek

Post autor: dzidek » 07 lis 2008, 14:40

michael112 pisze:I jeszcze jedno: Nie dało się puścić 157 przez Popiełuszki jak w jednym z wariantów konsultacji?
Też o tym pomyślałem. Nie wiem po co pchać linię 157 w jeszcze większe korki. Przecież i tak w tej chwili rozkład jest fikcyjny a po tym wydłużeniu trasy już w ogole linia będzie rzadko pojawiać się na przystankach :/ Trzeba było odrazu ją wyprostować...

Awatar użytkownika
8917

Post autor: 8917 » 07 lis 2008, 14:52

Jest już info na stronie ZTM: ;-)
ZTM pisze:Szanowni Państwo!

W związku decyzją Zarządu Dróg Miejskich o awaryjnym zamknięciu, dla pojazdów komunikacji miejskiej, wiaduktu nad torami kolejowymi w ciągu ul. Andersa (szczegółowe informacje na stronie Zarządu Dróg Miejskich) Zarząd Transportu Miejskiego przygotował trasy objazdowe dla tramwajów i autobusów:

Tramwaje:

6 - Linia zostanie zastąpiona przez linie: 28 (na ul. Grochowskiej) i 36 (na ul. Marymonckiej)

28 - Linia zostanie skierowana na trasę: Gocławek - Grochowska - Targowa - ... - Koło. W całości będzie obsługiwana pociągami dwuwagonowymi. Jej częstotliwość nie ulegnie zmianie.

36 - Linia skierowana zostanie na trasę: Wyścigi - ... - Andersa - Stawki - al. Jana Pawła II - rondo Radosława - Popiełuszki - Marymoncka - Zgrupowania AK Kampinos - Metro Młociny. Jej częstotliwość pozostanie bez zmian.

Autobusy:

114 - Linia będzie kursowała trasą zmienioną: Bródno-Podgrodzie - ... - pl. Wilsona - Krasińskiego - Broniewskiego - al. Reymonta - Conrada - Sokratesa - Metro Młociny - Zgrupowania AK Kampinos - Pułkowa - Dzierżoniowska - Żubrowa - Młociny-UKSW (powrót: Wóycickiego - Pułkowa). Linia będzie kursowała z taką samą częstotliwością.

116 - Autobusy tej linii będą kursowały trasą objazdową: Chomiczówka - ... - Mickiewicza - Zajączka - Krajewskiego - Jeziorańskiego - Zakroczymska - Konwiktorska - Bonifraterska - ... - Wilanów. Linia będzie kursowała częściej między godzinami szczytu oraz w dni świąteczne. Jej nowa częstotliwość: 10/10/10. Utrzymanie zostaną również kursy skrócone na trasie: Chomiczówka - Metro Marymont.

122 - Na północnym odcinku linia zostanie skierowana na trasę zmienioną: Stare Bemowo - ... - pl. Wilsona - Mickiewicza - Potocka - Gwiaździsta. Linia zostanie połączona również z linią 205. Jej częstotliwość pozostanie taka sama. Na południowym odcinku linia zostanie zastąpiona przez linię Z-2, która będzie kursowała trasą: Spartańska - trasa linii 122 - Międzyparkowa - Szymanowska - Zakroczymska - Konwiktorska (powrót: Konwiktorska - Bonifraterska). Częstotliwość - bez zmian.

157 - Linia będzie kursowała trasą objazdową: Gwiaździsta - ... - Mickiewicza - Zajączka - Krajewskiego - Jeziorańskiego - Zakroczymska - Konwiktorska - Muranowska - Stawki - ... - Dw. Zachodni. Linia będzie kursowała z częstotliwością: 12/12/20.

195 - Autobusy tej linii będą jeździły na krótszej trasie: Natolin Płn. - ... - Krakowskie Przedmieście - Królewska - pl. Piłsudskiego (powrót: Moliera - Senatorska - Miodowa - Krakowskie Przedmieście). Nowa częstotliwość kursowania tej linii to: 15/20/20

205 - Linia będzie połączona ze 122.

520 - Na północnym odcinku linia zostanie zastąpiona przez linię 114. Na południowym odcinku będzie skierowana na trasę skróconą: Marysin - ... - Andersa - Świętojerska - Muranów (powrót: Świętojerska - pl. Krasińskich - Miodowa - Kapucyńska - al. Solidarności - pl. Bankowy. Częstotliwość pozostanie niezmieniona.

N44 - Linia będzie kursowała na trasie zmienionej: Zajezdnia Żoliborz - ... - Mickiewicza - Zajączka - Krajewskiego - Jeziorańskiego - Zakroczymska - Konwiktorska - Muranowska - Bonifraterska - ... - Dw. Centralny.

W sześciu miejscach dyżurować będą informatorzy Zarządu Transportu Miejskiego (ubrani w odblaskowe kamizelki): ul. Andersa, ul. Bonifraterska, ul. Zajączka, pl. Wilsona, Dw. Gdański i pl. Bankowy. W sumie wszystkich informatorów będzie 12. Będą pracowali od niedzieli (9 listopada) do piątku (14 listopada), w godz. 8-18 (od niedzieli do wtorku) i 7-19 (od środy do piątku).
We wszystkich autobusach i tramwajach będą również ulotki (w nakładzie 100 tys. egzemplarzy) informujące o trasach objazdowych.

Schemat objazdów wiaduktów na ul. Andersa
http://www.ztm.waw.pl/andersa.php
Pozdrawiam.

Kra

Post autor: Kra » 07 lis 2008, 14:56

Czy Krajewskiego, Jeziorańskiego i Zakroczymska wyłącznie dla busów (tak było przy poprzednim remoncie wiaduktu)? Czy bus-pas na Konwiktorskiej (tymczasowe ręczne sterowanie ruchem na skrzyżowaniu z Bonifraterską do czasu szybkiej przebudowy sygnalizacji) ? To jest wprost niezbędne.
Czy 116 dostanie mocne wzmocnienie za skrócone 122 i 195 ? Chyba tak bo wypada stąd 114 (a może pojawi się 112 tylko o tym nie napisali).
Po co zostaje 121 od Wilsona przez Broniewskiego ?
Trasę 28 (6) uważam za poważny błąd. To 6 powinno zostać przez Rondo Babka (nawet wzmocnione). 28 połączyć z 2 na trasie Koło - Piaski - Bródno. 36 albo na Piaski albo na Potocką.

Uzupełnienie :[/i]

Info pojawiło się w międzyczasie.
116 - słabiutkie w szczycie, i w DS (znaczny spadek kursów z Żoliborza/Bielan na Trakt) - zobaczymy jak da sobie radę, choć podejrzewam, że korki całkowicie "zabiją" tę linię. Wzrośnie obciążenie metra.
Hm, a remont na Krajewskiego to jest skończony ?

alojzy

Post autor: alojzy » 07 lis 2008, 15:16

Kra pisze:Czy Krajewskiego, Jeziorańskiego i Zakroczymska wyłącznie dla busów (tak było przy poprzednim remoncie wiaduktu)? Czy bus-pas na Konwiktorskiej (tymczasowe ręczne sterowanie ruchem na skrzyżowaniu z Bonifraterską do czasu szybkiej przebudowy sygnalizacji) ? To jest wprost niezbędne.
Czy 116 dostanie mocne wzmocnienie za skrócone 122 i 195 ? Chyba tak bo wypada stąd 114 (a może pojawi się 112 tylko o tym nie napisali).
Po co zostaje 121 od Wilsona przez Broniewskiego ?
Trasę 28 (6) uważam za poważny błąd. To 6 powinno zostać przez Rondo Babka (nawet wzmocnione). 28 połączyć z 2 na trasie Koło - Piaski - Bródno. 36 albo na Piaski albo na Potocką.

Uzupełnienie :[/i]

Info pojawiło się w międzyczasie.
116 - słabiutkie w szczycie, i w DS (znaczny spadek kursów z Żoliborza/Bielan na Trakt) - zobaczymy jak da sobie radę, choć podejrzewam, że korki całkowicie "zabiją" tę linię. Wzrośnie obciążenie metra.
Hm, a remont na Krajewskiego to jest skończony ?

Jeszcze dzisiaj ulica ta pozostawała zamknięta.
Też się obawiam o wyjazd z centralnego Zoliborza:
- zabierają, bądz zmieniają trasy 6 36 122 195 520,
- 116 i 157 utkną w korkach na objeździe, zwłaszcza popołudniu, gdy będą musiały odstać swoje wraz z morzem aut, chcących dostac sie na Most Gdański,
- metro niezabieralne.

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 07 lis 2008, 15:21

Niezłe jaja. Ktoś z ZTMu chyba wykonał krecią robotę aby był pretekst do wprowadzenia niepopularnych zmian :D . Tylko po co te 520 na Muranowie? Pewnie aby można było wykazać jak puste jeździ i jak bardzo jest tam zbędne :P .
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 07 lis 2008, 15:26

A, za przeproszeniem, Zakroczymska między Wenedów a Konwiktorską nie jest zamknięta (objazdem kursuje wszak 178)?

Zablokowany