Objazdy i inne okresowe zmiany tras
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O jeny, naprawdę nie rozumiesz, że objazd 6 w sobotę jest zupełnie czym innym spowodowany, niż jego zawieszenie w niedzielę??
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
michael112
Ale tam pisano o objeździe od soboty do wtorku. Tymczasem 6 będzie kursować jeszcze tylko w sobotę.Glonojad pisze:O jeny, naprawdę nie rozumiesz, że objazd 6 w sobotę jest zupełnie czym innym spowodowany, niż jego zawieszenie w niedzielę??
I kiedy, u diabła pojawi się komunikat i rozkład na stronie ZTM? Przecież tam w sobotę nie pracują.
[ Dodano: Pią 07 Lis, 2008 13:46 ]
I dzięki temu pewnie uda się przepchnąć 195 tylko do Pl. Piłsudskiego na stałe i uwalenie 520, które od grudnia pewnie zniknie połączone z 522: Znana - Wilanów.
I jeszcze jedno: Nie dało się puścić 157 przez Popiełuszki jak w jednym z wariantów konsultacji?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na informację o awarii była blokada informacyjna.michael112 pisze:Ale tam pisano o objeździe od soboty do wtorku.Glonojad pisze:O jeny, naprawdę nie rozumiesz, że objazd 6 w sobotę jest zupełnie czym innym spowodowany, niż jego zawieszenie w niedzielę??
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Krzysiek_S
-
michael112
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No cóż, przyszedł profesor i powiedział, że nie przedłuży ekspertyzy zezwalającej.
-
michael112
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na tramwajach spodziewałbym się białych tablic.
Też o tym pomyślałem. Nie wiem po co pchać linię 157 w jeszcze większe korki. Przecież i tak w tej chwili rozkład jest fikcyjny a po tym wydłużeniu trasy już w ogole linia będzie rzadko pojawiać się na przystankachmichael112 pisze:I jeszcze jedno: Nie dało się puścić 157 przez Popiełuszki jak w jednym z wariantów konsultacji?
Jest już info na stronie ZTM:
http://www.ztm.waw.pl/andersa.phpZTM pisze:Szanowni Państwo!
W związku decyzją Zarządu Dróg Miejskich o awaryjnym zamknięciu, dla pojazdów komunikacji miejskiej, wiaduktu nad torami kolejowymi w ciągu ul. Andersa (szczegółowe informacje na stronie Zarządu Dróg Miejskich) Zarząd Transportu Miejskiego przygotował trasy objazdowe dla tramwajów i autobusów:
Tramwaje:
6 - Linia zostanie zastąpiona przez linie: 28 (na ul. Grochowskiej) i 36 (na ul. Marymonckiej)
28 - Linia zostanie skierowana na trasę: Gocławek - Grochowska - Targowa - ... - Koło. W całości będzie obsługiwana pociągami dwuwagonowymi. Jej częstotliwość nie ulegnie zmianie.
36 - Linia skierowana zostanie na trasę: Wyścigi - ... - Andersa - Stawki - al. Jana Pawła II - rondo Radosława - Popiełuszki - Marymoncka - Zgrupowania AK Kampinos - Metro Młociny. Jej częstotliwość pozostanie bez zmian.
Autobusy:
114 - Linia będzie kursowała trasą zmienioną: Bródno-Podgrodzie - ... - pl. Wilsona - Krasińskiego - Broniewskiego - al. Reymonta - Conrada - Sokratesa - Metro Młociny - Zgrupowania AK Kampinos - Pułkowa - Dzierżoniowska - Żubrowa - Młociny-UKSW (powrót: Wóycickiego - Pułkowa). Linia będzie kursowała z taką samą częstotliwością.
116 - Autobusy tej linii będą kursowały trasą objazdową: Chomiczówka - ... - Mickiewicza - Zajączka - Krajewskiego - Jeziorańskiego - Zakroczymska - Konwiktorska - Bonifraterska - ... - Wilanów. Linia będzie kursowała częściej między godzinami szczytu oraz w dni świąteczne. Jej nowa częstotliwość: 10/10/10. Utrzymanie zostaną również kursy skrócone na trasie: Chomiczówka - Metro Marymont.
122 - Na północnym odcinku linia zostanie skierowana na trasę zmienioną: Stare Bemowo - ... - pl. Wilsona - Mickiewicza - Potocka - Gwiaździsta. Linia zostanie połączona również z linią 205. Jej częstotliwość pozostanie taka sama. Na południowym odcinku linia zostanie zastąpiona przez linię Z-2, która będzie kursowała trasą: Spartańska - trasa linii 122 - Międzyparkowa - Szymanowska - Zakroczymska - Konwiktorska (powrót: Konwiktorska - Bonifraterska). Częstotliwość - bez zmian.
157 - Linia będzie kursowała trasą objazdową: Gwiaździsta - ... - Mickiewicza - Zajączka - Krajewskiego - Jeziorańskiego - Zakroczymska - Konwiktorska - Muranowska - Stawki - ... - Dw. Zachodni. Linia będzie kursowała z częstotliwością: 12/12/20.
195 - Autobusy tej linii będą jeździły na krótszej trasie: Natolin Płn. - ... - Krakowskie Przedmieście - Królewska - pl. Piłsudskiego (powrót: Moliera - Senatorska - Miodowa - Krakowskie Przedmieście). Nowa częstotliwość kursowania tej linii to: 15/20/20
205 - Linia będzie połączona ze 122.
520 - Na północnym odcinku linia zostanie zastąpiona przez linię 114. Na południowym odcinku będzie skierowana na trasę skróconą: Marysin - ... - Andersa - Świętojerska - Muranów (powrót: Świętojerska - pl. Krasińskich - Miodowa - Kapucyńska - al. Solidarności - pl. Bankowy. Częstotliwość pozostanie niezmieniona.
N44 - Linia będzie kursowała na trasie zmienionej: Zajezdnia Żoliborz - ... - Mickiewicza - Zajączka - Krajewskiego - Jeziorańskiego - Zakroczymska - Konwiktorska - Muranowska - Bonifraterska - ... - Dw. Centralny.
W sześciu miejscach dyżurować będą informatorzy Zarządu Transportu Miejskiego (ubrani w odblaskowe kamizelki): ul. Andersa, ul. Bonifraterska, ul. Zajączka, pl. Wilsona, Dw. Gdański i pl. Bankowy. W sumie wszystkich informatorów będzie 12. Będą pracowali od niedzieli (9 listopada) do piątku (14 listopada), w godz. 8-18 (od niedzieli do wtorku) i 7-19 (od środy do piątku).
We wszystkich autobusach i tramwajach będą również ulotki (w nakładzie 100 tys. egzemplarzy) informujące o trasach objazdowych.
Schemat objazdów wiaduktów na ul. Andersa
Pozdrawiam.
Czy Krajewskiego, Jeziorańskiego i Zakroczymska wyłącznie dla busów (tak było przy poprzednim remoncie wiaduktu)? Czy bus-pas na Konwiktorskiej (tymczasowe ręczne sterowanie ruchem na skrzyżowaniu z Bonifraterską do czasu szybkiej przebudowy sygnalizacji) ? To jest wprost niezbędne.
Czy 116 dostanie mocne wzmocnienie za skrócone 122 i 195 ? Chyba tak bo wypada stąd 114 (a może pojawi się 112 tylko o tym nie napisali).
Po co zostaje 121 od Wilsona przez Broniewskiego ?
Trasę 28 (6) uważam za poważny błąd. To 6 powinno zostać przez Rondo Babka (nawet wzmocnione). 28 połączyć z 2 na trasie Koło - Piaski - Bródno. 36 albo na Piaski albo na Potocką.
Uzupełnienie
/i]
Info pojawiło się w międzyczasie.
116 - słabiutkie w szczycie, i w DS (znaczny spadek kursów z Żoliborza/Bielan na Trakt) - zobaczymy jak da sobie radę, choć podejrzewam, że korki całkowicie "zabiją" tę linię. Wzrośnie obciążenie metra.
Hm, a remont na Krajewskiego to jest skończony ?
Czy 116 dostanie mocne wzmocnienie za skrócone 122 i 195 ? Chyba tak bo wypada stąd 114 (a może pojawi się 112 tylko o tym nie napisali).
Trasę 28 (6) uważam za poważny błąd. To 6 powinno zostać przez Rondo Babka (nawet wzmocnione). 28 połączyć z 2 na trasie Koło - Piaski - Bródno. 36 albo na Piaski albo na Potocką.
Uzupełnienie
116 - słabiutkie w szczycie, i w DS (znaczny spadek kursów z Żoliborza/Bielan na Trakt) - zobaczymy jak da sobie radę, choć podejrzewam, że korki całkowicie "zabiją" tę linię. Wzrośnie obciążenie metra.
Kra pisze:Czy Krajewskiego, Jeziorańskiego i Zakroczymska wyłącznie dla busów (tak było przy poprzednim remoncie wiaduktu)? Czy bus-pas na Konwiktorskiej (tymczasowe ręczne sterowanie ruchem na skrzyżowaniu z Bonifraterską do czasu szybkiej przebudowy sygnalizacji) ? To jest wprost niezbędne.
Uzupełnienie/i]
Jeszcze dzisiaj ulica ta pozostawała zamknięta.
Też się obawiam o wyjazd z centralnego Zoliborza:
- zabierają, bądz zmieniają trasy 6 36 122 195 520,
- 116 i 157 utkną w korkach na objeździe, zwłaszcza popołudniu, gdy będą musiały odstać swoje wraz z morzem aut, chcących dostac sie na Most Gdański,
- metro niezabieralne.
- Solaris U10