Komunikacja miejska w Wawrze

Moderator: Wiliam

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 24 wrz 2009, 21:53

Bastian pisze:Tym lepiej, że w razie czego ewentualne nadmierne zainteresowanie pasażerów wymusi zwiększanie częstotliwości, skoro nie da się zwiększyć taboru ;)
No zobaczymy jak to będzie , myślę że będzie stopniowo zwiększać się frekwencja.
Wiem że nie ten dział, a wiadomo może skąd te wozy się znalazły, zdaje się 6? :-$

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 24 wrz 2009, 21:58

pawulon pisze:czy byłbyś za tym aby połączyc linie 125 i 525 w jedną 1xx na trasie Międzylesie - Marsa co 8-10 min?
Jestem za tym co weekend, kiedy lecę z wywieszonym jęzorem na przystanek, a tam 3 min. przed czasem odjeżdża mi 125 do spółki z 525. Więc de facto mam 1 linię. Co 20 minut.

pawulon

Post autor: pawulon » 24 wrz 2009, 22:04

jasiu pisze:Jestem za tym co weekend, kiedy lecę z wywieszonym jęzorem na przystanek, a tam 3 min. przed czasem odjeżdża mi 125 do spółki z 525. Więc de facto mam 1 linię. Co 20 minut.
No i źle? My mamy co 30 :-"
the best 147!!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 wrz 2009, 22:08

Nie wiem. Bilans był ogólnie zamieszany (Targówek, Ursus, zetki, 382, 415, 213), więc nie da się wprost powiedzieć, co i gdzie zostało podmienione. W każdym razie mikrusy były ściągane, skąd się tylko dało ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 24 wrz 2009, 22:29

26,27 minut 213/507-E-5 z przystanku Lucerny do Centrum rano, doliczając minute na przesiadkę i średni czas rano to wyjdzie 29,30 minut, teraz 41 . 213 policzyłem tak na oko , od Lucerny do Kadetów, od Kadetów do Bora czas 147.
Gorzej będzie z powrotem jak się trafi na dziurę 19 minutą czy poza szczytem , wtedy będzie szybciej piechotą - do mnie z Gocławia, bo dalej to jednak dogoni już to 213.
Więc na początek może być dosyć ciasno rano, po południu mniej, a w między szczycie niestety może być różnie. Na początku raczej puchy, później może babcie[ Tesco i inne] i uczniowie[ szkoły] przerzucą się na to 213. No zobaczymy.

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 24 wrz 2009, 22:42

pawulon pisze:
jasiu pisze:Jestem za tym co weekend, kiedy lecę z wywieszonym jęzorem na przystanek, a tam 3 min. przed czasem odjeżdża mi 125 do spółki z 525. Więc de facto mam 1 linię. Co 20 minut.
No i źle? My mamy co 30 :-"
Bez żartów. U Was mieszka z 5% populacji obsługiwanej przez 125 i 525. A czytając to forum to chyba dziwnym trafem właśnie Wasze rejony stały się najwazniejsze komunikacyjnie...
Swoja droga dziwę się ludziom, którzy kupuja mieszkania na totalnym zadupiu bez niczego, a potem się dowiadują ,że nie mają komunikacji. Jeżdziłem ostatnio troche rowerem po Zerżniu i śmiać mi się chce z tych super apartamentowców postawionych tam, gdzie diabeł mówi dobranoc ... Ja bym tam nie zamieszkał nawet jakby mi za to płacili... Aaaa, połowa tych ludzi twierdzi,że mieszka w ... Aninie :D Chyba w snach :D

[ Dodano: |24 Wrz 2009|, 2009 22:47 ]
Nie wiem , gdzie to napisać, ale... Co za i..ta zmienił organizację ruchu na rondzie Dmowskiego?? Teraz nawet poza szczytem stoi sie tam z 12 minut. Masakra.

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 24 wrz 2009, 22:53

rhemek pisze:Bez żartów. U Was mieszka z 5% populacji obsługiwanej przez 125 i 525. A czytając to forum to chyba dziwnym trafem właśnie Wasze rejony stały się najwazniejsze komunikacyjnie...
Swoja droga dziwę się ludziom, którzy kupuja mieszkania na totalnym zadupiu bez niczego, a potem sie dziwią ,że nie maja komunikacji. Jeżdziłem ostatnio troche rowerem po Zerżniu i śmiać mi się chce z tych super apartamentowców postawionych tam, gdzie diabeł mówi dobranoc ... Ja bym tam nie zamieszkał nawet jakby mi za to płacili... Aaaa, połowa tych ludzi twierdzi,że mieszka w ... Aninie :D Chyba w snach :D
Chyba kolega ma kompleksy, bez obrazy. Ja mieszkam tutaj od urodzenia i Twój Anin wywodzi się właśnie od Zastowa, Międzylesie od Zerznia. U nas jest obecnie 12 tyś ludzi, na jednym samym os. Jeziorowa mieszka 600 rodzin. Twój Anin powinien jeździć koleją, tylko to wam zazdroszczę., że masz taką możliwość, bez zawracania się do tyłu.
Tak do tyłu bo Anin leży dalej od centrum niż osiedle Zerzeń.
A tych co twierdzą że mieszkają w Aninie to może widziałeś na Sadulu i jedynie tam.
Są tacy niestety. EOT

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 24 wrz 2009, 23:00

Bastian pisze:mikrusy były ściągane, skąd się tylko dało ;)
521 skróćta :D

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 24 wrz 2009, 23:00

Krzysiek, Będe jeździl koleją, jak mi sie to umożliwi: 1) będą pociągi co 15 minut 2) Bedzie normalne dojście do stacji z mojej strony. Tylko tyle. Bo o busie IX Poprzeczną nawet nie marzę.
Nie nie mam kompleksów, :) Naprawdę każdy, kogo ostatnio spotykam, z tych nowych co mieszkają za torami w tych osiedlach za lucerny w kierunku Zwoleńskiej twierdzi,że mieszka w Aninie... Im to chyba tak wmówili developerzy :)

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 24 wrz 2009, 23:01

Krzysiek_S pisze:Twój Anin powinien jeździć koleją
Wróci S1, będzie jeździć ;]

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 24 wrz 2009, 23:02

jasiu pisze:
Bastian pisze:mikrusy były ściągane, skąd się tylko dało ;)
521 skróćta :D
No właśnie. skrócono połowe kursów i nikt sie nie buntuję. Teraz co miesiąc skracajcie po jednym kursie co godzinę, i za 4 będzie szybka, nowa linia :D Tylko wtedy zmieńcie numer, bo pośpiech pomijający jeden przystanek będzie wyglądał kuriozalnie:)

[ Dodano: |24 Wrz 2009|, 2009 23:03 ]
jasiu pisze:
Krzysiek_S pisze:Twój Anin powinien jeździć koleją
Wróci S1, będzie jeździć ;]
Dokładnie. Oddajcie nam "ukradzioną" :D Skm-ke.

pawulon

Post autor: pawulon » 24 wrz 2009, 23:06

rhemek pisze:Bez żartów. U Was mieszka z 5% populacji obsługiwanej przez 125 i 525. A czytając to forum to chyba dziwnym trafem właśnie Wasze rejony stały się najważniejsze komunikacyjnie...
Bez żartów, przecież Anin ma dostęp do kolei, i co nie korzysta? Biedaki.... :-" Najpierw poczytaj trochę zaludnienie obu osiedli, a później chwal się liczbami i statystykami!
PS: Jeszcze babcia by ci powiedziała, że kiedyś zasuwali do Kościoła właśnie w Zerzniu!! A teraz to wielki Anin =;
rhemek pisze:Swoja droga dziwę się ludziom, którzy kupują mieszkania na totalnym zadupiu bez niczego, a potem się dowiadują ,że nie mają komunikacji. Jeździłem ostatnio trochę rowerem po Zerżniu i śmiać mi się chce z tych super apartamentowców postawionych tam, gdzie diabeł mówi dobranoc ...
Po twoich postach (przepraszam za słowa) widać że jesteś Matołem! Bo nawet nie potrafisz poprawnie napisać miejsca po którym jeździłeś! Przypomnę, że osiedle nazywa się Zerzeń! To tak jak by napisać, że jeździłeś rowerem po Anijnie, albo Anninnie =; I sam nie wiem co lepsze, mieszkać w okolicy zabudowywanych pól, czy w lesie :D

Skończmy już tą dziecinadę i przejdźmy do sedna tematu!

@Bastian
Czy otrzymujecie może jakieś sygnały w sprawie zwiększenia częstotliwości 147 od mieszkańców, albo od dzielnicy? Bo wiem, że spora grupa osób poinformowała, że będą dawać sygnały dzielnicy Wawer i do ZTM. Czy wiesz coś może? :-k
the best 147!!

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 24 wrz 2009, 23:07

Ps. Dzisiaj umarłem :D widząc w necie ogłoszenie nowobogackich, z zaznaczeniem że mieszkają " NA Wawrze " :D

[ Dodano: |24 Wrz 2009|, 2009 23:09 ]
pawulon pisze: Po twoich postach (przepraszam za słowa) widać że jesteś Matołem! Bo nawet nie potrafisz poprawnie napisać miejsca po którym jeździłeś! Przypomnę, że osiedle nazywa się Zerzeń! To tak jak by napisać, że jeździłeś rowerem po Anijnie, albo Anninnie =; I sam nie wiem co lepsze, mieszkać w okolicy zabudowywanych pul, czy w lesie :D

Skończmy już tą dziecinadę i przejdźmy do sedna tematu!
Skoro ja jestem matołem, to może mi wyjaśnij co oznacza słowo: " pul"? Sorki, nie ma go w SJP... A za literówke w nazwie osiedla przepraszam.

pawulon

Post autor: pawulon » 24 wrz 2009, 23:12

rhemek pisze:Skoro ja jestem matołem, to może mi wyjaśnij co oznacza słowo: " pul"? Sorki, nie ma go w SJP...
Zuwazyłem to wcześniej od Ciebie :D
PS: istnieje słowo "pul", od np puli wygranych (Dopełniacz słowa pula ;-) )
I przepraszam za moje słowa, ale naprawdę przegiąłeś z tą wypowiedzią. Tyle bzdur na raz... (-X
the best 147!!

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 24 wrz 2009, 23:17

pawulon pisze:
rhemek pisze:Skoro ja jestem matołem, to może mi wyjaśnij co oznacza słowo: " pul"? Sorki, nie ma go w SJP...
Zuwazyłem to wcześniej od Ciebie :D
PS: istnieje słowo "pul", od np puli wygranych (Dopełniacz słowa pula ;-) )
I przepraszam za moje słowa, ale naprawdę przegiąłeś z tą wypowiedzią. Tyle bzdur na raz... (-X
Sorki.To raczej chora polityka miasta. Kto daje pozwolenia na budowę strzeżonych osiedli na terenach pozbawionych komunikacji? I doskonale wiesz,że te wszystkie osiedla na Żerżeniu reklamowano jako Anin, mam jeszcze gdzieś te reklamy.
A z 525 i 125 to przegięcie, nie ma mieszkańca Anina i Międzylesia, który w sobote nie przeklina za to na ZTM.

Zablokowany