Zmiany obsługowe - kwiecień 2014
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Np. wtyczki na 514.
Między 7 a 8 na przystanku Pl. Na Rozdrożu będzie 66 kursów plus wtyczki. A popytu uzasadniającego szynę podobno nie ma...
DPITS A 218 pisze:A czy wraz ze zmianą rozkładu linii 188 zachodzą na tej linii jakieś zmiany obsługowe ?
R-1
4 całodzienne
1 dodatek
R-3
1 całodzienny
5 dodatków w zm.A
2 dodatki w zm.B
Mobilis
1 całodzienny
DS
R-1
2 całodzienne
R-3
3 całodzienne
Mobilis
1 całodzienny
... życie jest jak koń mijający nas w galopie ...
Koordynacja 158 i 182? Ale jak? Gdzie? 
188 i 182...
Poważnie?
BTW. Kto pisze te komunikaty?
http://ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=1138&c=100&l=1Dodatkowo zostaną skoordynowane rozkłady jazdy linii 158 i 182.
BTW. Kto pisze te komunikaty?
158 jest skoordynowane na Witolinie z 182, ale i 182 ze 188 na calej dlugosci wspolnej trasy.
Nie rozumiem koordynacji 158 i 182. Na jakiej zasadzie? Kto mi to wytłumaczy? 
Co tu rozumieć? Z Witolina 158 xx:06/26/46, 182 xx:16/36/56.
Mowa o DS? W komunikacie nie ma nic o DS. ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Boże, broń ZTM od tego pomysłu.KwZ pisze:Zakręcona trasa. Przygotowują 504 pod pojechanie do Ursusa wg pomysłu fika?
Czy muszę przypominać, że nazwy miesięcy pisze się z małej?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A ja obstaję, że pocięcie 182 s DS to granda. Gdyby chociaż 14 miało sensowny rozkład, a tak to połączenie w tym korytarzu (planowanym do obsługi metrem!) jest słabe, będę pisał o okresowe przystanki dla 523, jak daję słowo...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Granda to było zapełnienie 182 w DŚ.
Jedyny przystanek, jaki pasuje do twojego opisu (pokrycie pod względem strefy dojścia do Filtrowej), to al. Wielkopolski, który to jest na żądanie. Zarówno na Wawelskiej, Pominku Lotnika, GUS-ie, jak i Metrze Politechnika zatrzymuje się 523.Glonojad pisze:A ja obstaję, że pocięcie 182 s DS to granda. Gdyby chociaż 14 miało sensowny rozkład, a tak to połączenie w tym korytarzu (planowanym do obsługi metrem!) jest słabe, będę pisał o okresowe przystanki dla 523, jak daję słowo...
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Woziło się muchy. Sorry, ale linia, w której pasażerowie nie byli w stanie zapełnić miejsc siedzących w U18 (tak wyglądało 182 w DS) najwyraźniej ma jakieś wady, skoro nie ma chętnych, a 523 na wspólnym odcinku jeździ pełne. To zresztą dość sensownie brzmi: linia, którą mało kto jeździł kursuje rzadziej, a ta, gdzie chętnych nie brakowało, jeździ częściej. Ewentualnie można było rozważyć obcięcie sekcji B.Glonojad pisze:A ja obstaję, że pocięcie 182 s DS to granda. Gdyby chociaż 14 miało sensowny rozkład, a tak to połączenie w tym korytarzu (planowanym do obsługi metrem!) jest słabe, będę pisał o okresowe przystanki dla 523, jak daję słowo...