Wszystkich Świętych 2014-2015
Moderator: Wiliam
Ale właśnie d. Budowlana wcale nie jest zamknięta, tylko zamieniona na parking. Z tym, że bez przejazdu przez skrzyżowania z Wysockiego i Chodecką. Ale jeśli tramwaje przejeżdżają przez tłum, to może i autobusy by mogły?
A co do Odrowąża - na Stare Powązki jest 1/C1, a reszta z łatwą przesiadką. Część by mogło wziąć C56. Na samego Odrowąża bym jednak autobusów nie rozpraszał.
A co do Odrowąża - na Stare Powązki jest 1/C1, a reszta z łatwą przesiadką. Część by mogło wziąć C56. Na samego Odrowąża bym jednak autobusów nie rozpraszał.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
To niby drobiazg, pierdoła... Nie jest tajemnicą, że sporo ludzi lubi iść na cmentarz 1 czy 2 listopada wieczorem, bo świecące się cmentarze mają jakiś urok. Jest to tajemnicą dla Organizatora, który solówkową jedynkę zostawił mimo tego, że ten weekend nie był weekendem standardowym i można było przewidzieć, że linia pałętająca się koło Powązkowskiej i cmentarza na Bródnie będzie miała wzięcie. Tę solówkę widziałem przy Powązkowskiej. Na pewno wszyscy nie pojechali. To drobiazg, ale nie było tych kilku składów, żeby wysłać zamiast pojedynczego wagonika?
Przydałoby się jakieś wyróżnienie w informacji o C6, że "jedzie dawną [czytaj: na czas zamknięcia Targowej] trasą 26". Dzisiaj parę osób mnie pytało, czym dojechać z Woli na Bródno, bo ktoś im podpowiada, że 26, a oni w rozkładzie widzą, że na Bródno nie jedzie.pawcio pisze:25 doszło. A jednocześnie trzeba było 26 zastąpić. Generalnie Bródno przyjęłoby jeszcze co najmniej jedna mocna linie, tylko infrastruktura nie pozwala. Głupio by było podstację wysadzić i wszystko unieruchomić.
To dlatego widziałem takie obłożenie dzisiaj na 27 wieczorem. Wczoraj na Wolskiej woziło powietrze, ale dziś na Okopowej było bardzo przyzwoicie zapełnione. Obydwa wagony.Szeregowy_Równoległy pisze:To niby drobiazg, pierdoła... Nie jest tajemnicą, że sporo ludzi lubi iść na cmentarz 1 czy 2 listopada wieczorem, bo świecące się cmentarze mają jakiś urok. Jest to tajemnicą dla Organizatora, który solówkową jedynkę zostawił mimo tego, że ten weekend nie był weekendem standardowym i można było przewidzieć, że linia pałętająca się koło Powązkowskiej i cmentarza na Bródnie będzie miała wzięcie. Tę solówkę widziałem przy Powązkowskiej. Na pewno wszyscy nie pojechali. To drobiazg, ale nie było tych kilku składów, żeby wysłać zamiast pojedynczego wagonika?
- a/p TALENT
Krótki rekonesans wśród znajomych i osobista refleksja na temat warszawskiej komunikacji cmentarnej 2014 - wszyscy zadowoleni!
Idiokracja nas otacza
Jedyna rzecz, do której mógłbym się przyczepić to korki przed Babką, które opóźniały jazdę liniami cmentarnymi. Czy na te 3 dni można wprowadzić w tamtym rejonie buspasy? Jak jechałem wczoraj po południu to korki były już od ZP Popiełuszki.
Dodatkowo pomyśleć, żeby jakoś autobusy mogły ominąć Elbląską, skoro muszą tamtędy jechać samochody zmierzające na parking przy Powązkach. 
Nie jechałem w tym roku Elbląską i dawno tam nie byłem. Poprawili trochę nawierzchnię, czy dalej ulica w typie okolic Odolan?
Nawierzchnia dobra, ale korek był okropny. 
Ulica po całkowitym remoncie. Rondo nawet zrobili.Georg pisze:Nie jechałem w tym roku Elbląską i dawno tam nie byłem. Poprawili trochę nawierzchnię, czy dalej ulica w typie okolic Odolan?
https://www.google.pl/maps/@52.2642552, ... !2e0?hl=pl
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
I właśnie dopiero za tym rondem autobusy miały buspas z lewej strony jezdni, a z prawej strony stały w kolejce samochody do parkingu. Wcześniej niestety wszyscy solidarnie stali w korku. 
Ciekawe, bo?JotPeCet pisze:polecam bardzo ciekawe mapki
-
bartoni722
Lud bardzo chciał połączenia Grochów - Odrowąża. Tą trójkę bym bardziej wypromował za rok (po co zasilano 25? Jeździł ktoś tym? Idealny dawca na 3...). Chociaż...sporo ludzi się upierało, że woli autobusem. I jeździli C69+C76, albo po prostu wchodzili od Św. Wincentego...
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Np. na Cmentarz Północny dojedziesz tramwajem!person pisze:Ciekawe, bo?JotPeCet pisze:polecam bardzo ciekawe mapki
Polityka złym doradcą w pracy!
Cóż, wg mapki-schematu ma stronie ZTM-u 1 i 2 listopada 25 krańcowało na Wiatracznej i do centrum jechało Waszyngtona. Zdarza się...