HeheheJotPeCet pisze:Bo ja pytałem w TW dlaczego nie można kierować przez radio. Usłyszałem że nie ma gwarancji że w każdym pojeździe radio działa.
autobusy "za tramwaj" w razie wypadku, awarii itp
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Na pewno?
Szeregowy_Równoległy pisze:A z tymi radiami to różnie bywa. Czasem działają, czasem nie. A odpisywanie niewiele zmienia.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
I wracamy do momentu jak Szeregowy pisał o podziwianiu przez Ciebie pustych tramwajów/autobusów które zjeżdżają na awarię radia.MichalJ pisze:To niech zacznie. Nawet pekap bez radia nie pojedzie...
To, że kilka wagonów ma niesprawne radio (nie liczę przypadków ewidentnej dewastacji przez motorniczych) nie znaczy, że nie należy tego systemu używać.Tyrystor pisze:Na pewno?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Dwa dni z rzędu zjedzie 200 autobusów/tramwajów z miasta, to trzeciego wszystkie będą miały radyjka sprawniejsze, niż gdy z fabryki wyszły.Flash8222 pisze:I wracamy do momentu jak Szeregowy pisał o podziwianiu przez Ciebie pustych tramwajów/autobusów które zjeżdżają na awarię radia.
Ba na pewno jest tylu mechaników/elektryków by naprawić te 200 (skromną liczbę podałeś, dla dziennika wieczornego mogłeś bez kozery podać pincet)
Przypominam, że w taborze psują się nie tylko radia i czasami są to ważniejsze elementy niż radio.
I to miałby być powód, dla którego można olewać te radia, czy jak? Bo nie rozumiem.Flash8222 pisze:Przypominam, że w taborze psują się nie tylko radia i czasami są to ważniejsze elementy niż radio.
Co jest ważniejsze do naprawienia, silnik albo skrzynia czy radio 
Prawdopodobnie radio łatwiej naprawić, nie mówiąc już o wymianie na sprawne (już naprawione) z magazynu.

E tam, zdarzało mi się w niedziele o 6:00 rano jechać takimi Scaniami, że silnik ledwo chodził, ale radio grało hity na cały regulator. 
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Dziwisz się? Silnik by padł w polu, to przynajmniej muzyczka muzyczka zostanie i nie będzie tak smutno 
Super, przeszliśmy z tematu o radiach do komunikacji z centralą na radia FM montowane w autobusach
Reserved, Ty to umiesz subtelnie zmienić temat rozmowy 
A ZAiKS opłacony?
Radio to radio.Flash8222 pisze:Super, przeszliśmy z tematu o radiach do komunikacji z centralą na radia FM montowane w autobusachReserved, Ty to umiesz subtelnie zmienić temat rozmowy
Donosik się szykuje?MichalJ pisze:A ZAiKS opłacony?