Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Prawdę mówiąc to nie widze NG313 skrecajacego z Republikańskiej we Frontową i jadacych dalej
. No chyba, że je porządnie przebudują. Ale dla autobusu na Frontowej to jestem na NIE. Szczególnie dla wozów przegubowych czy też 15metrowych.
Choć faktycznie dawno temu jeszcze na fZTM był projekt zmian, w którym do pętli Szatkowników kierowano linie z pętli AON.
Choć faktycznie dawno temu jeszcze na fZTM był projekt zmian, w którym do pętli Szatkowników kierowano linie z pętli AON.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie, sądze, że nie. Fizyków to wąziutka uliczka. Zresztą raz, że byłby problemy ze skrętem z Chruściela w Fizyków, a dwa ominęly by przystanek Remebertów - AON. Tak czy inaczej wydłużenie z AONu tylko na Szatkowników przez Republikanską, do Gierczak albo na Mokty Ług przez Al.Sztandarów.Colony pisze:Pewnie puszczą je w jedną stronę przez Fizyków.
Bo jak mam rozumieć to planuje się linię od AONu przez Frontową i Szatkowników do pętli. Ech. Ale na Fronotowej są progi zawalniajce i przy Czerwonych Betetów rondo. Na poboczu są garaże i dalej stoją samochody. Nie wiem- moze po remoncie to będzie wyglądało inaczej ale obecnie to jestem dla czegoś takiego na nie.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Nie puszczą przez Fizyków.. Obecnie poszerzona jest już Republikańska, potrzeba jeszcze położyć wierzchnią warstwę asfaltu. Do przebudowy czeka Frontowa, choć latarnie już są nowe
Dalej autobusy będą jechać z tego, co wiem Admiralską do nowej pętli, a nie do Szatkowników. Takie rozwiązanie jest korzystne, bo mieszkańcy z tamtych okolic muszą iść do pętli przy AONie nawet około 15 minut.
EDIT: Progi na Frontowej zostaną zdjęte. Autobusy Czerwonych Beretów jeździć prawdopodobnie nie będą. I zmiany są już zatwierdzone, po to jest przebudowa właśnie.
EDIT: Progi na Frontowej zostaną zdjęte. Autobusy Czerwonych Beretów jeździć prawdopodobnie nie będą. I zmiany są już zatwierdzone, po to jest przebudowa właśnie.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
No tak. Prawda, że z końca osiedla do pętli jest daleko. Zgadzam się. Ale przecież Admiralska to wąska osiedlowa uliczka, gdzie na poboczu parkują samochody. I tam chcą wpuścić autobusy.
Jesli już to powinno się zlokalizowac pętle przy skrzyżowaniu Czerwonych Beretów z Frontową.
Jesli już to powinno się zlokalizowac pętle przy skrzyżowaniu Czerwonych Beretów z Frontową.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Colony
- Kontakt:
Czy pętla przy Szatkowników zostanie. Przecież ulicą Szatkowników do Admiralskiej nie jest daleko. A przedłużenie 153 nie będzie chyba bezsensowne.
Martwi mnie tylko ten skręt z Al. Chruściela w Republikańską, będą tam musieli ściąc chyba kawałek chodnika, żeby autobusy mogły skręcac. Pal szesc przegubowce, ale SU15 mogą miec spore problemy, a jak wiemy nie są one rzadkie ani na 143, ani na 515.
Martwi mnie tylko ten skręt z Al. Chruściela w Republikańską, będą tam musieli ściąc chyba kawałek chodnika, żeby autobusy mogły skręcac. Pal szesc przegubowce, ale SU15 mogą miec spore problemy, a jak wiemy nie są one rzadkie ani na 143, ani na 515.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Colony pisze:Czy pętla przy Szatkowników zostanie.
Zostanie. Tak sądze
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
Robert 514
ze 153 do Woli Grzybowskiej napewno bardzo by skorzystali mieszkańcy osiedla w Wesołej 3/4 z nich pracuje na terenie AON oraz uczniowie LO przy KadrowejColony pisze:Ja nadal dumam nad faktem dlaczego 153 nikt nie przedłużył do Woli Grzybowskiej, ale może to ja mam jakiś problem. Ta pętla w momencie gdy powstania ta przy Admiralskiej będzie nieco bezsensowna.
-
Robert 514
bo dla włodarzy Dzielnicy Rembertów w tym roku oprócz rozwoju szkolnictwa wane sa też budowy dróg , w tym roku ma być zmodernizowane ich 19 (w zeszłym roku było to 12 w tym Ptanerska)MZ pisze:Nazgul pisze:Autobusy obecnie kończące jazdę przy AONie będą mieć przedłużoną trasę, ale na osiedle modernizowanymi obecnie ulicami Republikańską i Frontową. Jest to już zatwierdzone. Także o przedłużeniu ich gdziekolwiek indziej mozna zapomnieć.Zatwierdzone jest? To kiedy realizacja?
Nie czytałem postów.R-11 Kleszczowa pisze:143NATOLIN - ... - Marsa - Żołnierska - Strażacka - ... - REMBERTÓW AON
- wyprostowanie trasy, co z powoduje jej uatrakcyjnienie.
198WIATRACZNA - Grochowska - Płowiecka - Marsa - Chełmżyńska - Strażacka - Chruściela - Republikańska - Cyrulików - SZATKOWNIKÓW
- likwidacja linii 327, zastąpienie 143 na Wygodzie. Częstotliwośc 25/35/30/30. Dodatkowy przystanek przy skrzyżowaniu Republikańska/ Ziemskiego
327Likwidacja linii
515HUTA - ... - Chruściela - EMILII GIERCZAK
- zapewne to będzie kontrowersyjnePo pierwsze trzebaby zbudować niewielką pętle na końcu Chruściela przed torami kolejowymi- miejsce jest.
Wzdłuż Chruściela jest wiele zamieszkanych budynków, takze AON, który cieszy się sporym zainteresowaniem studentow. Na końcu za torami jest strzelnica sportowa. Po drodze jest takze kościół. Myślę, że albo ta linia, albo chociąz 143 powinno tam zagościć. Dodatkowy przystanek na wysokości koscioła. ew. przy placu apelowym
605URSUS - ... - Strażacka - Chruściela - Paderewskiego - Czwartków - Szyszaków - (ew. al. Sztandarów) - REMBERTÓW AON - Chruściela - Strazacka - ...
-czas jest. Zwiększyłoby to półkurs od DWC do AONu o ok. 6-8 minut. Jednocześnie nocny stałby na pętli w Rembertowie zamiast ok. 14 minut jakieś 8 minut. A okolice ulic Paderewskiego i Czwartków rozwijają się, a autobus nocny by się przydał. Reszta Rembertowa nie traci, gdyż od Ratusza do przystanku Eskulapów jest dość blisko.
Krytykujcie ludziska![]()
143 Niech jeździ jak jest.
408 Powrót na pętle przy AONie (Nie dowozi na Wiatraczną i trasa się korkuje)
515 na Mokry Ług (Dlatego że podobno tam potrzebne jest połączenie tylko na Wiatraczną gdzie 515 przejeżdża)
605 tak ale dwukierunkowo przez Szyszaków, Czwartaków i Paderewskiego lub odwrócony kierunek na odcinku jednokierunkowym.
+
153 MOKRY ŁUG-Czwartaków-Paderewskiego-Chruściela-REMBERTÓW RATUSZ-Chruściela-REMBERTÓW AON-Chruściela-Cyrulików-SZATKOWNIKÓW
(Przy Rembertów Ratusz zawraca na "wyjeździe" ze strażackiej)
327 LIKWIDACJA LINII
Busy 327 i 153 mają małe zapełnienie i przyjazdy są wspólne.
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
- Colony
- Kontakt:
Tym bardziej się dziwuje. Ja na miejscu mieszkańców Wesołej apelowałbym o tę linię. Po co chodzic na stacje w Wesołej lub Woli, a potem przesiadka w Rembertowie, skoro można od razu. Podobno Wesoła to też Wawa.Robert 514 pisze: ze 153 do Woli Grzybowskiej napewno bardzo by skorzystali mieszkańcy osiedla w Wesołej 3/4 z nich pracuje na terenie AON oraz uczniowie LO przy Kadrowej
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)