Akurat dla Ostrobramskiej lepszy by był jeden porządny pośpiech jak za dawnych czasów J/520 niż nie wiadomo ile 5xx co pół godziny każda.Colony pisze:Wola Grzybowska to tylko mały fragment trasy 514. Czy ludzie z Groszówki, Zielonej czy Nowego Rembertowa też mają zapychać odległą dla nich stację? A pomyślałeś o ciągu Ostrobramskiej, gdzie jest ona jedną z głównych linii?Dęboszczak pisze:Nie, 514 jest linią bez przyszłości. Bezpośrednie połączenie Woli Grzybowskiej z Centrum powinien zapewniać transport szynowy,
Propozycje dla Pragi, Rembertowa, WesoĹej z okazji SKM i KM
Moderator: Wiliam
Gdzie ma być w ogóle ta pętla w Zielonej przy Brata Alberta? Niedaleko dawnej szkoły podstawowej nr 2 przy Krótkiej?
[ Dodano: 2007-05-28, 18:49 ]
[ Dodano: 2007-05-28, 18:49 ]
Całkiem niegłupi pomysł zepsuty proponowaną częstotliwością i obsługą solówkową.Andrzej pisze:137 – DW. WSCHODNI (LUBELSKA) Bliska Żupnicza Chodakowska Mińska (powrót: Terespolska Mińska Podskarbińska) Dwernickiego Wiatraczna al. Stanów Zjednoczonych Grenadierów Ostrobramska Marsa Ilskiego al. Komandosów Grzybowa Wspólna Niemcewicza 1 Praskiego Pułku Armii Krajowej Żółkiewskiego WOLA GRZYBOWSKA
30/30/30
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
520 oraz 141 możnaby podciągnąć do Woli Grzybowskiej, lub Brata Alberta. Oczywiście kosztem zasileń, ale sądzę, że nie tak dużych.
http://www.youtube.com/watch?v=4iSwjKupCO0
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
-
Ikarus 5780
Że co ?rafalzag pisze:520 oraz 141 możnaby podciągnąć do Woli Grzybowskiej, lub Brata Alberta. [...]
Jeśli już coś to też tak myślę.Petuś pisze: Pf! 183 było by lepsze.
Ikarus 5780, Wytłumacz mi swoją niechęć do takiego rozwiązania. Wszak jest to dosłownie dodatkowych 5 przystanków dla tych linii (mówię o Brata Alberta).
http://www.youtube.com/watch?v=4iSwjKupCO0
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
-
Ikarus 5780
Są to linie dla Marysina i okolic i mają szczególnie w szczycie duże zapełnienie, więc dodawanie kolejnych przystanków musiało by zaowocować zwiększeniem brygad w związku z przedłużeniem trasy. Jeśli miałbym cokolwiek robić to nie psuć 520 albo 141 tylko zrobić dobrą dowozówkę do Marysina.rafalzag pisze:Ikarus 5780, Wytłumacz mi swoją niechęć do takiego rozwiązania. Wszak jest to dosłownie dodatkowych 5 przystanków dla tych linii (mówię o Brata Alberta).
No nie wiem. Rada miejska Machaczkały domaga się wydłużenia tych linii do siebierafalzag pisze:520 oraz 141 możnaby podciągnąć do Woli Grzybowskiej, lub Brata Alberta.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
-
Ikarus 5780
Wiesz, u nas rada miasta też ma różne pomysły, z których większość jest nieoficjalnie motywowana punktem siedzenia. Wiesz moim zdaniem Wola Grzybowska ma niedaleko do PKP i zamiast robić linie do Centrum, po prostu, aby była i aby numerek był czerwony to bez sensu, dobra dowozówka do kolei (pomysł Kolegi, ale w pełni go teraz popieram po rozważeniu wszystkich za i przeciw), synchronizaja kolei i SKM i Wola Grzybowska będzie szybciej dojeżdżała do Centrum jak np. Tarchomin, który ugrzęznie w korkach. Nawet E-4 przez korki nie przeleci.emdegger pisze:No nie wiem. Rada miejska Machaczkały domaga się wydłużenia tych linii do siebierafalzag pisze:520 oraz 141 możnaby podciągnąć do Woli Grzybowskiej, lub Brata Alberta.
Ale osiedle Zielona, już do PKP nie ma blisko. Co z tego, że dojazd do stacji jest dobry, skoro podczas powrotu na 196 trzeba czekać nawet pół godziny? O 514 nie wspominam, gdyż ma spóźnienia spowodowane ruchem na marsa i ostrobramskiej.
W 514 możnaby zmniejszyć trochę brygad, szczególnie w godzinach nieszczytu, jednocześnie poprawiając sytuację brygadową 520 i 141, które możnaby było pociągnąć o te 5 przystanków.
W 514 możnaby zmniejszyć trochę brygad, szczególnie w godzinach nieszczytu, jednocześnie poprawiając sytuację brygadową 520 i 141, które możnaby było pociągnąć o te 5 przystanków.
Nie mieszkam i nie bywam w tym rejonie ale pomysł wydłużania 520 budzi moją lekką grozę. Przychylam się do zdania poprzedników by jak najlepiej wykorzystać szynę poprawiając dojazd do stacji kolejowej.rafalzag pisze:Ale osiedle Zielona, już do PKP nie ma blisko. Co z tego, że dojazd do stacji jest dobry, skoro podczas powrotu na 196 trzeba czekać nawet pół godziny? O 514 nie wspominam, gdyż ma spóźnienia spowodowane ruchem na marsa i ostrobramskiej.
520 miewa tak gigantyczne opóźnienia, że aż strach mówić. Kilka tygodni temu jechałem busem, który miał -70
Obok 196 i 198 są inne linie, które łącznie z powodzeniem mogą dowozić co chwilę pod nieregularną kolej. SKM juz chyba częściej nie bedzie, więc 196 i 198 również, a teraz to za mało. Obok jeżdżą pociągi KM, ale nie można do nich wejść, bo 198 w Wesołej czekać nie będzie.195 pisze:by sie to nie sprawdziło 198 i 196 mają głównie za zadanie dowozić ludzi z osiedli.głupotą by było wydłużać do Wiatracznej.
(...)
A co jak autobus skoordynowany z pociągiem się spóźni(198), albo nie zdąży przejechać przez przejazd(196) - co sie zdarzało i prawie pół godziny czekania.
Do kolejki powinno dowozić kilka linii, by na cos się trafiło. SKM i KM razem są w miarę często. Wobec tego 196 i 198 mogą być wydłużone do Wiatracznej, dzięki czemu ich frekwencja wzrośnie.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9