Plus koncepcja 166 przez Bonifacego i moim zdaniem nic tylko przyklasnąć - projekt mający ręce i nogi i z merytorycznymi racjonalnymi popierajacymi go argumentami.Bastian pisze:Przyszła nam (Dennisowi i mi) do głów koncepcja pewnego poporządkowania komunikacji na Mokotowie. Oto propozycje:
107 - skrócenie trasy ...Domaniewska - Wołoska (ew. przez Konstruktorską, Racjonalizacji i Woronicza dla poprawy dojazdu do zajezdni) - Rakowiecka-Kościół
(utrzymanie obsługi Domaniewskiej oraz połączenia Ursynowa i Służewia z Wołoską (m.in. szpital MSW))
108 - przedłużenie od Czerniakowskiej po trasie 107 na Esperanto
(dla zastąpienia 107 na tym odcinku oraz dla poprawy skomunikowania Siekierek z centrum)
117 - skierowanie na trasę ...Madalińskiego - Wołoska - Rzymowskiego - Gotarda - Bokserska (Wyczółki?)
(zastąpienie połączenia Wołoskiej ze Służewcem, obecnie realizowanego przez 138)
138 - skierowanie na trasę ...Waryńskiego - Rakowiecka - Al. Niepodległości - Odyńca - Racławicka - Żwirki i Wigury - Hynka - Al. Krakowska - Okęcie
(zastąpienie 301 linią stałą; w razie silnej potrzeby skierowanie przez Torwar, Czerniakowską, Gagarina, Spacerową)
141 - skierowanie na trasę ...Czerniakowska - Chełmska - Dolna - Puławska - Odyńca - Wołoska - Woronicza - Racjonalizacji - Konstruktorska - Postępu - Cybernetyki - Obrzeźna - Bokserska
(zastąpienie 107 na trasie Sielce - Wołoska, zachowanie połączeń Sielc ze Służewcem (nie dublując 189 i 401) i dzielnicy biurowej (rejon Postępu) na Służewcu z metrem (zastępstwo za 182))
158 - wzmocnienie dla utrzymania poziomu obsługi Witolina (z innego wątku: możliwość skierowania do Reduty)
182 - skierowanie na trasę Okęcie - Al. Krakowska - 17 Stycznia - Żwirki i Wigury - Sasanki - Marynarska - Al. Wilanowska - Wilanów
(zachowanie obecnego połączenia Okęcie - 17 Stycznia - GM oraz zastąpienie 117 w relacji GM - Wilanów; możliwe skierowanie przez Al. Lotników i Wałbrzyską)
301 - likwidacja (przejęcie trasy przez 138)
Dodatkowo być może przestałoby być potrzebne 165 na Służewcu - nad nią nie myśleliśmy.
Staraliśmy się porozcinać linie, pracujące obecnie odcinkowo (107, 117, 182), co by pozwalało na racjonalniejsze wykorzystanie brygad i zwiększenie elastyczności taborowo - częstotliwościowej, zarazem zachowując jak najszerszą gamę obecnie realizowanych połączeń (Mokotów - Okęcie, Okęcie - GM, GM - Wilanów, Sielce - Służewiec, Rakowiec - <M>Racławicka. To teraz proszę o zmasowaną krytykę
[KM] Górny Mokotów
Moderator: Wiliam
Co za bzdury ! Człowieku wiesz po co 301 jeździ ŻiW a następnie Racławicką i Niepodległości ? i czemu ma dobrą frekwencję ? Bo łączy Jadwisin i Rakowiec z Metrem.PATS pisze:Kolejna linia przez Racławicką, jak chcemy zrobić z niej dalekobieżną to:Bastian pisze: 138 - skierowanie na trasę ...Waryńskiego - Rakowiecka - Al. Niepodległości - Odyńca - Racławicka - Żwirki i Wigury - Hynka - Al. Krakowska - Okęcie
(zastąpienie 301 linią stałą; w razie silnej potrzeby skierowanie przez Torwar, Czerniakowską, Gagarina, Spacerową)
w relacji Praga-Okęcie mamy.......tramwaje
Z TŁ w ciąg ŻiW mamy sporo rozwiązań
Za 301 ok może pojechać Racławicką wepchniemy w korki na ŻiW
może przez Marynarską wepchniemy wtedy ją w korki na Marynarskiej
Nie jestem do końca przekoany czy pomysł z 301 w 138 jest dobry... Tym bardziej, że przez to trzeba kombinować z 158, które ma zastąpić 182. Myślę, że znacznie lepiej wyszłby zrobienie z 301 linii 182 jadącej po trasie 301 do Czerniakowskiej a dalej po trasie 182 na Os. Ostrobramska.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ale ten wiadukt to chyba odleglejsze planyinż. Glonojad pisze:Postępu.
Nie będzie więc relacji lewoskrętówych - tylko prawe skręty i na wprost w obie strony, chyba, że miasto dobuduje ronda na końcach wiaduktu - tyle, że autobus to raczej na takim rondku nie zawróci.
Czy wyznacznikiem lokalności jest ilość oberkówBastian pisze:Na śródmiejskim odcinku lokalność 107 jest znośna, oberków tam nie wyczynia.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
METRO WILANOWSKIE - STEGNY
brak przystanków. Jestem za tym by 416 pchnąć przez Wałbrzyską do <M> Wilanowska.
Stegny jeżdżą do <M> Słż a nie do Wilanowskiej
brak przystanków. Jestem za tym by 416 pchnąć przez Wałbrzyską do <M> Wilanowska.
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jeździ na Wałbrzyską bo na Dworzec Południowy ma dwie słabe linie, a na Służew mocne 189 i 141.groov pisze:METRO WILANOWSKIE - STEGNY
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A na Saskiej to może Saska jest bezkolizyjna, a nie trasa Łazienkowska?Bastian pisze:Co za absurd? Przecież to Marynarska potrzebuje bezkolizyjnego przejazdu, nie Postępu! kto to zatwierdził?inż. Glonojad pisze:Postępu.![]()
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tej opcji mówimy nie, nawet jeśli miałoby być zastępstwo w postaci 182.Bastian pisze:117 - skierowanie na trasę ...Madalińskiego - Wołoska - Rzymowskiego - Gotarda - Bokserska (Wyczółki?)
(zastąpienie połączenia Wołoskiej ze Służewcem, obecnie realizowanego przez 138)
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Bo?ziomal pisze:Tej opcji mówimy nie, nawet jeśli miałoby być zastępstwo w postaci 182.Bastian pisze:117 - skierowanie na trasę ...Madalińskiego - Wołoska - Rzymowskiego - Gotarda - Bokserska (Wyczółki?)
Z projektu nie podoba mi się tylko 108 - toż to rewolucja
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.