[KM] Górny Mokotów

Moderator: Wiliam

Doman

Post autor: Doman » 27 lis 2007, 17:01

Bastian pisze:Przyszła nam (Dennisowi i mi) do głów koncepcja pewnego poporządkowania komunikacji na Mokotowie. Oto propozycje:

107 - skrócenie trasy ...Domaniewska - Wołoska (ew. przez Konstruktorską, Racjonalizacji i Woronicza dla poprawy dojazdu do zajezdni) - Rakowiecka-Kościół
(utrzymanie obsługi Domaniewskiej oraz połączenia Ursynowa i Służewia z Wołoską (m.in. szpital MSW))

108 - przedłużenie od Czerniakowskiej po trasie 107 na Esperanto
(dla zastąpienia 107 na tym odcinku oraz dla poprawy skomunikowania Siekierek z centrum)

117 - skierowanie na trasę ...Madalińskiego - Wołoska - Rzymowskiego - Gotarda - Bokserska (Wyczółki?)
(zastąpienie połączenia Wołoskiej ze Służewcem, obecnie realizowanego przez 138)

138 - skierowanie na trasę ...Waryńskiego - Rakowiecka - Al. Niepodległości - Odyńca - Racławicka - Żwirki i Wigury - Hynka - Al. Krakowska - Okęcie
(zastąpienie 301 linią stałą; w razie silnej potrzeby skierowanie przez Torwar, Czerniakowską, Gagarina, Spacerową)

141 - skierowanie na trasę ...Czerniakowska - Chełmska - Dolna - Puławska - Odyńca - Wołoska - Woronicza - Racjonalizacji - Konstruktorska - Postępu - Cybernetyki - Obrzeźna - Bokserska
(zastąpienie 107 na trasie Sielce - Wołoska, zachowanie połączeń Sielc ze Służewcem (nie dublując 189 i 401) i dzielnicy biurowej (rejon Postępu) na Służewcu z metrem (zastępstwo za 182))

158 - wzmocnienie dla utrzymania poziomu obsługi Witolina (z innego wątku: możliwość skierowania do Reduty)

182 - skierowanie na trasę Okęcie - Al. Krakowska - 17 Stycznia - Żwirki i Wigury - Sasanki - Marynarska - Al. Wilanowska - Wilanów
(zachowanie obecnego połączenia Okęcie - 17 Stycznia - GM oraz zastąpienie 117 w relacji GM - Wilanów; możliwe skierowanie przez Al. Lotników i Wałbrzyską)

301 - likwidacja (przejęcie trasy przez 138)

Dodatkowo być może przestałoby być potrzebne 165 na Służewcu - nad nią nie myśleliśmy.

Staraliśmy się porozcinać linie, pracujące obecnie odcinkowo (107, 117, 182), co by pozwalało na racjonalniejsze wykorzystanie brygad i zwiększenie elastyczności taborowo - częstotliwościowej, zarazem zachowując jak najszerszą gamę obecnie realizowanych połączeń (Mokotów - Okęcie, Okęcie - GM, GM - Wilanów, Sielce - Służewiec, Rakowiec - <M>Racławicka. To teraz proszę o zmasowaną krytykę
Plus koncepcja 166 przez Bonifacego i moim zdaniem nic tylko przyklasnąć - projekt mający ręce i nogi i z merytorycznymi racjonalnymi popierajacymi go argumentami.

dzidek

Post autor: dzidek » 27 lis 2007, 18:00

PATS pisze:
Bastian pisze: 138 - skierowanie na trasę ...Waryńskiego - Rakowiecka - Al. Niepodległości - Odyńca - Racławicka - Żwirki i Wigury - Hynka - Al. Krakowska - Okęcie
(zastąpienie 301 linią stałą; w razie silnej potrzeby skierowanie przez Torwar, Czerniakowską, Gagarina, Spacerową)
Kolejna linia przez Racławicką, jak chcemy zrobić z niej dalekobieżną to:
w relacji Praga-Okęcie mamy.......tramwaje
Z TŁ w ciąg ŻiW mamy sporo rozwiązań

Za 301 ok może pojechać Racławicką wepchniemy w korki na ŻiW
może przez Marynarską wepchniemy wtedy ją w korki na Marynarskiej
Co za bzdury ! Człowieku wiesz po co 301 jeździ ŻiW a następnie Racławicką i Niepodległości ? i czemu ma dobrą frekwencję ? Bo łączy Jadwisin i Rakowiec z Metrem.

Nie jestem do końca przekoany czy pomysł z 301 w 138 jest dobry... Tym bardziej, że przez to trzeba kombinować z 158, które ma zastąpić 182. Myślę, że znacznie lepiej wyszłby zrobienie z 301 linii 182 jadącej po trasie 301 do Czerniakowskiej a dalej po trasie 182 na Os. Ostrobramska.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 27 lis 2007, 18:47

inż. Glonojad pisze:Postępu.
Nie będzie więc relacji lewoskrętówych - tylko prawe skręty i na wprost w obie strony, chyba, że miasto dobuduje ronda na końcach wiaduktu - tyle, że autobus to raczej na takim rondku nie zawróci.
Ale ten wiadukt to chyba odleglejsze plany :?: Na mapach SISKOM-u go nie ma (-(
Bastian pisze:Na śródmiejskim odcinku lokalność 107 jest znośna, oberków tam nie wyczynia.
Czy wyznacznikiem lokalności jest ilość oberków :p
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 27 lis 2007, 18:59

Bastian pisze: Stegnom 141 było przydatne w niektórych relacjach, ale doszły 148, 401, 416.
Dobra, PLONK =; :!:
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 27 lis 2007, 19:19

Ogólnie Stegnom można dać 108 przez Wałbrzyską do <M> Służew, albo 416.
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 27 lis 2007, 19:20

groov pisze:Ogólnie Stegnom można dać 108 przez Wałbrzyską do <M> Służew, albo 416.
Jeszcze bardziej psuć komunikację na Wilanowskiej?
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 27 lis 2007, 19:21

416 na Wilanowskiej nie ma przystanków.
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 27 lis 2007, 19:22

Owszem ma, ale tylko 1 :D
Tylko po co je zakręcać? Ja nadal jestem zwolennikiem dodanie Doliny S dla 401 jako nż.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 27 lis 2007, 19:25

METRO WILANOWSKIE - STEGNY
brak przystanków. Jestem za tym by 416 pchnąć przez Wałbrzyską do <M> Wilanowska.

Stegny jeżdżą do <M> Słż a nie do Wilanowskiej
Always
...and never.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 27 lis 2007, 19:29

groov pisze:METRO WILANOWSKIE - STEGNY
brak przystanków. Jestem za tym by 416 pchnąć przez Wałbrzyską do <M> Wilanowska.

Stegny jeżdżą do <M> Słż a nie do Wilanowskiej
Jeździ na Wałbrzyską bo na Dworzec Południowy ma dwie słabe linie, a na Służew mocne 189 i 141.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 27 lis 2007, 19:35

Wilanowska nie jest dobrym punktem przesiadkowym, <M> Służew daje przesiadki do metra, a do Dworca Płd i tak dojedzie.
Always
...and never.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 lis 2007, 20:44

Bastian pisze:
inż. Glonojad pisze:Postępu.
Co za absurd? Przecież to Marynarska potrzebuje bezkolizyjnego przejazdu, nie Postępu! kto to zatwierdził? :shock:
A na Saskiej to może Saska jest bezkolizyjna, a nie trasa Łazienkowska? :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Tm

Post autor: Tm » 27 lis 2007, 20:45

Bastian pisze:To teraz proszę o zmasowaną krytykę :)
a co tu krytykować, wygląda dobrze, poza faktem, że żeś się uwziął na 107 :P
jest oczywiście jeden, wspomniany już warunek wzmocnienie 189
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 27 lis 2007, 20:47

Bastian pisze:117 - skierowanie na trasę ...Madalińskiego - Wołoska - Rzymowskiego - Gotarda - Bokserska (Wyczółki?)
(zastąpienie połączenia Wołoskiej ze Służewcem, obecnie realizowanego przez 138)
Tej opcji mówimy nie, nawet jeśli miałoby być zastępstwo w postaci 182. =;
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 27 lis 2007, 20:51

ziomal pisze:
Bastian pisze:117 - skierowanie na trasę ...Madalińskiego - Wołoska - Rzymowskiego - Gotarda - Bokserska (Wyczółki?)
Tej opcji mówimy nie, nawet jeśli miałoby być zastępstwo w postaci 182. =;
Bo?

Z projektu nie podoba mi się tylko 108 - toż to rewolucja :D
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

ODPOWIEDZ