Linia 444

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 kwie 2010, 21:05

I wszystko jasne.

Niestety, na wydanie dyrektorowi ZOO polecenia otwarcia wejścia od placu Hallera władze miasta nie mają jaj.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Janek6472

Post autor: Janek6472 » 09 kwie 2010, 21:07

Jarek pisze:ZTM dostał polecenie polityczne, to je musiał wykonać
Czyli wyrzucanie pieniędzy publicznych w błoto to jest usprawiedliwienie polecenia politycznego? Czekam niedługo na 18 metrowce na tej linii bo tak nakazuje polecenie polityczne..... A podobno nie ma brygad by na niektórych liniach w DS powiekszać plan brygadowy.... Do takiego 517 w Ds ludzie się nie mieszcza jeszcze w Ursusie a takie 444 będzie wozić komary i muchy.... Czy w tym Zarządzie tzw Transportu Miejskiego nikt nie ma mózgu?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 kwie 2010, 21:11

Czy Ty nie umiesz czytać nawet tekstu, który cytujesz?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

fraktal

Post autor: fraktal » 09 kwie 2010, 21:11

Do takiego 517 w Ds ludzie się nie mieszcza jeszcze w Ursusie a takie 444 będzie wozić komary i muchy.... Czy w tym Zarządzie tzw Transportu Miejskiego nikt nie ma mózgu?
Na 444 pewnie będą jeździć solówki i to najpewniej od któregoś z ajentów, a na 517 muszą jeździć przeguby. A z tymi muchami to bym nie przesadzał - do zoo jeżdżą całe rodziny z wózkami dziecięcymi, a tramwajów niskopodłogowych jest jak na razie niewiele. Gdyby tę linię dobrze wypromować, to może ktoś będzie nią jeździł.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 kwie 2010, 21:13

Na 160 też jeżdżą niskopodłogowce. Jeśli dzieci nie dają rady przejść przez Park Praski, to czy dadzą radę przejść przez ZOO?

fraktal

Post autor: fraktal » 09 kwie 2010, 21:20

Glonojad pisze:Na 160 też jeżdżą niskopodłogowce. Jeśli dzieci nie dają rady przejść przez Park Praski, to czy dadzą radę przejść przez ZOO?
Ale tak muszą przejść przez Parki Praski i przez ZOO. Zresztą nie wiem, czy to jest wystarczający powód do uruchomienia linii, ale może to jakaś nowa polityka miasta, polegająca na wypromowaniu.. zoo.

Janek6472

Post autor: Janek6472 » 09 kwie 2010, 21:21

Glonojad pisze:Czy Ty nie umiesz czytać nawet tekstu, który cytujesz?
umiem bo w ZTM-ie nikt nie ma jaj by takie zlecenie odwalić....
fraktal pisze:Na 444 pewnie będą jeździć solówki i to najpewniej od któregoś z ajentów
no zapewne najnowszy tabor z mobilisu
fraktal pisze:A z tymi muchami to bym nie przesadzał - do zoo jeżdżą całe rodziny z wózkami dziecięcymi,
które w 90% wybierają samochód
Glonojad pisze:Na 160 też jeżdżą niskopodłogowce. Jeśli dzieci nie dają rady przejść przez Park Praski, to czy dadzą radę przejść przez ZOO?
i tu musze się zgodzić. 160 jest od przystanku Park Praski daleko nie jest... Może ten autobus 444 będzie wjeżdżał na teren zoo albo zwiedzanie z autobusu dla bardziej leniwych

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 09 kwie 2010, 21:22

Janek6472 pisze:umiem bo w ZTM-ie nikt nie ma jaj by takie zlecenie odwalić....
Rozumiem, że jak twój szef mówi ci 'panie Janku, proszę zrobić to, to i to', to ty mówisz 'pocałuj mnie w dupę'? :-s
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

fraktal

Post autor: fraktal » 09 kwie 2010, 21:26

Janek6472 pisze:które w 90% wybierają samochód
Mogą sobie wybrać, tylko że tam chyba nie ma za bardzo, gdzie tego samochodu zaparkować. Chętnych jest więcej niż miejsca. I może to jest powód uruchomienia tej linii.

Janek6472

Post autor: Janek6472 » 09 kwie 2010, 21:27

fik pisze:Rozumiem, że jak twój szef mówi ci 'panie Janku, proszę zrobić to, to i to', to ty mówisz 'pocałuj mnie w dupę'?
nie
Ale nawet ten kto zlecił powstanie tego chłamu (444) ; czyli pewnie ekipa gronkowiec sp. z.o.o powinien rozpędzić się i całym impetem walnąc się w swój pusty łeb. Ja jako podatnik nie życzę sobie wywalania moich pieniędzy w błoto... I akurat to zlecenie polityczne jest u mnie dla obecniej władzy na spory -

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 kwie 2010, 21:32

@fraktal: To trzeba płatny parking zorganizować, a dziko parkujących przy ZOO holować.

@Janek6472: To wystartuj w wyborach.

Janek6472

Post autor: Janek6472 » 09 kwie 2010, 21:35

Glonojad pisze:@Janek6472: To wystartuj w wyborach.
Polityka mnie nie interesuje.
Natomiast musisz przyznać że jest 160 które spokojnie dowozi ludzi do Parku Praskiego a stamtąd jest ok 5-10 min (w zależności od tempa) piechotką do głownej bramy.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 kwie 2010, 21:37

Wydaje mi się, że napisałem to w tym wątku 2, jeśli nie 3 razy :term:.

Jeśli polityka Cię nie interesuje to nie dziw się, że rządzą wybrańcy tych, których interesuje.

fraktal

Post autor: fraktal » 09 kwie 2010, 21:38

Janek6472 pisze:Natomiast musisz przyznać że jest 160 które spokojnie dowozi ludzi do Parku Praskiego a stamtąd jest ok 5-10 min (w zależności od tempa) piechotką do głownej bramy.
Ale użytkownicy samochodów nie są przyzwyczajeni do spacerów, więc pewnie na taką ofertę raczej by się nie skusili.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 kwie 2010, 21:40

A na autobus co pół godziny się skuszą? Bądź realiastą.

Poza tym, nie ma ich co tutaj prosić - trzeba egzekwować przepisy.

ODPOWIEDZ