Sąd nad 175
Moderator: Wiliam
Jeżdżę linią 128 codziennie i warto dodać, że na odcinku Mołdawska-Szczęśliwice 128 wozi głównie powietrze. Dużo bardziej wartościowe byłoby poprowadzenie tego "nowego 128" do przystanku Hynka, zamiast do Szczęśliwic. Odległość od przystanku obu krańców jest podobna, a zasadność pozostawienia silnej linii na większej części ul. Żwirki i Wigury jest większa aniżeli kierowanie jej przez Dickensa.
-
bartoni722
No dobra, ale samo 128 przy tej częstotliwości (marko80, dla twojej wiedzy, całe już na przegubach) i opóźnieniach po 30-40 minut to nie jest dobra oferta niestety.mateusz1800 pisze: Można przecież się przesiąść na UM albo Pruszkowskiej. Teraz nasz ukochany ZTM stawia na przesiadki, nie wygodę pasażerów
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Dobry sarkazm.Podoba mi się.Vilén pisze:Wreszcie ZTM stawia na wygodę pasażerów
[ Dodano: Sob 23 Mar, 2013 18:02 ]
Miało być "ukochany" ?mateusz1800 pisze:nasz ukochany ZTM
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
To ne sarkazm, to jest logiczny wniosek wypływający z paru lat korzystania z warszawskich linii autobusowych w układzie, który każe albo i tak się przesiąść, albo czekać 20 minut na odpowiednią linię, przepuszczając w tym czasie z cztery inne autobusy, które nie dowiozą mnie bez przesiadek w oczekiwane przeze mnie miejsce, bo wcześniej muszą gdzieś sobie skręcić.mobil one pisze:Dobry sarkazm.Podoba mi się.Vilén pisze:Wreszcie ZTM stawia na wygodę pasażerów
Swoją drogą, wszystkim tym, którzy uważają, jaki to układ przesiadkowy jest superniewygodny, polecam wybrać się do Lublina. Tam zmienią swoje poglądy w pięć sekund od zobaczenia na przystanku dowolnego rozkładu.
-
bartoni722
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Dokładnie tak. Całe hordy linii jeżdżących w częstotliwościach u nas rozumianych jako "socjalne". Z każdego większego osiedla można dojechać na każde inne większe osiedle, ale jeśli są jakieś dwa punkty niepołączone, to przesiadka powoduje konieczność odstania niekiedy po 20 minut. Chociaż ostatnimi czasy zabrano się za synchronizacje i wprowadzono pojęcie "linie podstawowe", które mają przynajmniej taktowany rozkład jazdy.Swoją drogą, wszystkim tym, którzy uważają, jaki to układ przesiadkowy jest superniewygodny, polecam wybrać się do Lublina. Tam zmienią swoje poglądy w pięć sekund od zobaczenia na przystanku dowolnego rozkładu.
Dziękuję za informację, ale z tego co się chwaliłeś to nie jesteś związany zawodowo z żadnym przewoźnikiem. Rozumiesz że inaczej nie mogę taktować Twojej informacji jak zwykłej plotki? No chyba że podasz wiarygodne źródło tej informacjifik pisze:Dziękuję za informację, zapewniam jednak, że mówię nie o zaplanowanych i tymczasowych zamknięciach, tylko planowanym stałym, rozkładowym, ograniczeniu przepustowości.rufio198 pisze: PLK nie planuje, a już zaplanowała
Od grudnia wiadomo że od kwietnia zacznie się bałagan na Pruszkowach skutkujący skierowaniem części pociągów dalekobieżnych na Gdański. Potem jeszcze remont mostu i kretyńskie żądanie budowniczych tzw metra żeby zamknąć średnicę na 4 miesiące.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie przypominam sobie, by Fikander to pisał.rufio198 pisze:Dziękuję za informację, ale z tego co się chwaliłeś to nie jesteś związany zawodowo z żadnym przewoźnikiem.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Odświeżę Ci pamięć :
Post z 21.01.2013 z tematu ,,O spółce PKP Intercity''fik pisze:Nie wiem, o jakich nas mówisz, nie jestem pracownikiem PKP IC (ani żadnej innej spółki kolejowej czy też transportowej).rufio198 pisze:A wy pewnie biedne robaczki nic nie mogliście przeciwdziałać ?
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
- Bastian
- Sułtan Maroka
A, ale to było dwa miesiące temu! 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Ludzie się nie mieszczą do 128 i 175 na odcinku Śródmieście - Uniwersytet Medyczny zarówno w szczycie jak i w ciągu dnia a ZTM ma na to lekarstwo skasować 175. Dramat. Z zapowiedzi ZTM linia 128 będzie kursować częściej wyłącznie w szczycie a co poza nim? Jeśli teraz jest ciężko wsiąść do tych autobusów to jak będzie po zmianach? I ciekawe o ile poprawi się częstotliwość 128. Wróci do rozkładu sprzed cięć czyli 7-8 min? Czyli do takiej jaką miało 128 jeżdżąc wspólnie z 175. Nie wierzę by ZTM puścił co 5 min 128. Jakiekolwiek poprawienie częstotliwości 128 jeżdżącej już teraz głównie na przegubach to marnotrawstwo brygad między Szczęśliwicami a Rakowcem. Tej relacji częstotliwość 10 min w zupełności wystarczy. Zarówno 175 jak i 128 powinny kursować bez zmian i tyle. Jeśli już na siłę trzeba przerwać pasującą pasażerom podróż z Śródmieścia na lotnisko 175 to niech zawraca na Sasankach. Podobno pracownicy Lotniska cywilnego i wojskowego też są bardzo wdzięczni ZTMowi, który chce ich na siłę wepchnąć do pociągów