Noc Muzeów 2013

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 30 kwie 2013, 17:05

JotPeCet pisze:Całe szczęście tak nie było. Było wiele scenariuszy w trakcie uzgodnień z MW.
Było. Na szczęście szybko to spacyfikowano dając mu czas dopiero od 20 w sobotę 18.05. Piękne jest to, że wykonawca II linii wodzi za nos wszystkich i spełnia się jego żądania spoza uzgodnionego harmonogramu :-)
Wydrukowane materiały na NM nie pójdą na przemiał pomimo że aktualne nie będą.
R-9 Chełmska pisze:Co roku również tak się zarzekają :D
Nie wiem kto się tak zarzeka, ale z punktu widzenia partnera imprezy tylko w jednym roku zostaliśmy po chamsku okłamani, ale postawione ultimatum błyskawicznie poskutkowało. Mniejsze wpadki też się zdarzały - kończyły się szczegółowszymi ustaleniami.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Petroniusz

Post autor: Petroniusz » 01 maja 2013, 0:36

MisiekK pisze: tylko w jednym roku zostaliśmy po chamsku okłamani, ale postawione ultimatum błyskawicznie poskutkowało
"Oczywiście jesteście w stanie zorganizować w ciągu trzech dni, jakie zostały do imprezy zorganizować 80 wolontariuszy i zająć się funkcjonowaniem komunikacji podczas nocy?"
No nic, mamy nadzieję, że najlepsza organizatorka już za rok wróci z macierzyńskiego. (-o<

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 02 maja 2013, 9:07

MisiekK pisze:
JotPeCet pisze:Całe szczęście tak nie było. Było wiele scenariuszy w trakcie uzgodnień z MW.
Było. Na szczęście szybko to spacyfikowano dając mu czas dopiero od 20 w sobotę 18.05. Piękne jest to, że wykonawca II linii wodzi za nos wszystkich i spełnia się jego żądania spoza uzgodnionego harmonogramu :-)
Rzeczony przypadek jak widać nie potwierdza tej reguły. :tancze:
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 maja 2013, 15:37

Możesz sobie dobrą minę do złej gry robić, ale jak wygląda sytuacja z budową II linii metra to wszyscy zainteresowani dobrze wiedzą... :boohoo:

Oczywiście, mamy do czynienia z absolutną terminowością i perfekcyjną organizacją, to chciałem napisać! :-#
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 03 maja 2013, 23:14

Glonojad pisze:Oczywiście, mamy do czynienia z absolutną terminowością i perfekcyjną organizacją, to chciałem napisać! :-#
Przy prawie rocznym opóźnieniu nikt już tygodni nie liczy, a my tu o dniach...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 04 maja 2013, 12:57

MisiekK pisze:
Glonojad pisze:Oczywiście, mamy do czynienia z absolutną terminowością i perfekcyjną organizacją, to chciałem napisać! :-#
Przy prawie rocznym opóźnieniu nikt już tygodni nie liczy, a my tu o dniach...
Z punktu widzenia wykonawcy bez większego znaczenia jest, czy zamknięcie nastąpi:
-11-12 i 18-19
-11-12 i 25-26
-18-19 i 25-26
Wiadomo, że dla wykonawcy najłatwiej jest po linii najmniejszego oporu. Jeśli miasto przez pewien czas chciało się zgodzić na zamkniecie w czasie nocy muzeów - cóż... Może faktycznie coś to mówi o priorytetach :)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

ashir

Post autor: ashir » 08 maja 2013, 22:00

ashir

Post autor: ashir » 09 maja 2013, 19:55

UM Warszawa pisze:Warszawskiej Nocy Muzeów od ośmiu lat towarzyszy Zlot Zabytkowych Autobusów. Na zaproszenie m.st. Warszawy oraz Klubu Miłośników Komunikacji Miejskiej do stolicy przyjeżdżają zabytkowe autobusy z całej Polski oraz z Czech - ojczyzny „ogórków”.

W sobotę, 18 maja, zanim wyruszą na trasę linii muzealnej A, będą się prezentować na pl. Defilad. Od godz. 11.00 do godz. 12.30 każdy będzie miał szansę powspominać dawne czasy, usiąść na fotelu kierowcy, czy posłuchać o historii tych autobusów.

O godz. 12.30 pojazdy ruszą z pl. Defilad w Paradzie Zabytkowych Autobusów. Pojadą przez Aleje Jerozolimskie, most Poniatowskiego i Wybrzeże Szczecińskie na parking przed Stadionem Narodowym. Tam będzie kilkuminutowy postój - możliwość zrobienia zdjęć lub przesiadki do innego autobusu. Następnie parada ruszy przez Pragę na Bielany: Jagiellońską, Modlińską, trasą mostu Marii Skłodowskiej-Curie do Zajezdni Tramwajowej „Żoliborz” przy ul. Zgrupowania AK „Kampinos”. U celu „ogórki” i inne samochody będą o godz. 14.00. Na trasie nie będzie żadnych dodatkowych przystanków.

Na terenie Zajezdni Tramwajowej „Żoliborz” będzie trwał dzień otwarty z okazji 50-lecia funkcjonowania tej zajezdni (organizowany przez Tramwaje Warszawskie).

Fanów wieczornych atrakcji zapraszamy na pl. Defilad od godz. 18.30, kiedy zaczną odjeżdżać pierwsze zabytkowe autobusy linii A. Ostatni kurs ruszy ok. godz. 1.00. W tym roku na trasę wyjedzie 26 zabytkowych autobusów, w tym 15 „ogórków”.

Autobus Czerwon
Kontakt:

Post autor: Autobus Czerwon » 09 maja 2013, 20:46

Tam będzie kilkuminutowy postój - możliwość zrobienia zdjęć lub przesiadki do innego autobusu.
=D> Świetna decyzja ;-)
ashir pisze:Na terenie Zajezdni Tramwajowej „Żoliborz” będzie trwał dzień otwarty z okazji 50-lecia funkcjonowania tej zajezdni (organizowany przez Tramwaje Warszawskie).
A tego z kolei się nie spodziewałem. Niemniej jednak jestem miło zaskoczony ;-)

ashir

Post autor: ashir » 09 maja 2013, 20:57

Fakt, w tym roku zapowiada się bardzo ciekawie. :)

fraktal

Post autor: fraktal » 10 maja 2013, 10:35

Ciekawe, co tam na terenie zajezdni będzie można obejrzeć, oprócz oczywiście "parówek" 13N. :razz:

Awatar użytkownika
Kelly

Post autor: Kelly » 10 maja 2013, 10:38

fraktal pisze:Ciekawe, co tam na terenie zajezdni będzie można obejrzeć, oprócz oczywiście "parówek" 13N. :razz:
Taśmy odgradzające i ochroniarzy. ;-)

Awatar użytkownika
Pingwin
(2525)

Post autor: Pingwin » 10 maja 2013, 11:19

Kelly pisze:
fraktal pisze:Ciekawe, co tam na terenie zajezdni będzie można obejrzeć, oprócz oczywiście "parówek" 13N. :razz:
Taśmy odgradzające i ochroniarzy.
Jak by Ci powiedzieć :) nie ma obowiązku pojawiania się tam O-)

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 10 maja 2013, 12:35

fraktal, Pingwina i Starego Pingwina ;-)
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Awatar użytkownika
MJ
(Jachim)

Post autor: MJ » 10 maja 2013, 23:19

ODPOWIEDZ