Kącik porad komputerowych
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
O rany fakt, nie doczytałem o tym. Napisałeś, że żaden komp, a ja się skupiłem tylko i wyłącznie jakby problem dotyczył jednego. Może sprzęt jest uszkodzony?Janeczek pisze:Ale zgodnie z tym co Ty napisałeś wynikałoby, że na innych komputerach wszystko powinno być OK, a jednak nie jest
Właśnie jeszcze jedno. Czy na wszystkich komputerach jest zainstalowany ten sam windows?
Spróbuj ściągnąć Knoppixa (liveCD system) i tam próbuj podłączyć swoje mp3. W najnowszej wersji nie trzeba się bawić w montowanie napędów, linux robi to za użytkownika więc to jest dziecinnie proste.
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
Pewnie jakieś lipne sterowniki do urządzenia
. Kiedyś się męczyłem z jakimś softem od komórki. Po ściągnięciu n aktualizacji wreszcie zaczęło kontaktować
. Niekiedy każą też instalować oprogramowanie przed podłączeniem urządzenia.
A ja mam inne pytanie: jeśli komp całkowicie padł i po włączeniu jedyną oznaką "życia" jest start wiatraczka od procesora jedynie na dwie sekundy, to winą jest padnięty zasilacz czy płyta główna?
A ja mam inne pytanie: jeśli komp całkowicie padł i po włączeniu jedyną oznaką "życia" jest start wiatraczka od procesora jedynie na dwie sekundy, to winą jest padnięty zasilacz czy płyta główna?
Mnie też raz coś poszło. Po włączeniu komputera na nowo paliła się tylko dioda w obudowie i nic więcej. Jak się później okazało padł zasilacz razem z płytą główną.TGM pisze:A ja mam inne pytanie: jeśli komp całkowicie padł i po włączeniu jedyną oznaką "życia" jest start wiatraczka od procesora jedynie na dwie sekundy, to winą jest padnięty zasilacz czy płyta główna?
W twoim przypadku może być podobnie. Pożycz od kogoś zasilacz i podłącz go. Jak nie ruszy to spotkało cię najgorsze.
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
- MeWa
- Cukiereczek
Niekoniecnzie, przyczyn może być wiele - niewydolne wiatraczki, zasilacz itp.maciek8610 pisze:W twoim przypadku może być podobnie. Pożycz od kogoś zasilacz i podłącz go. Jak nie ruszy to spotkało cię najgorsze.
U mnie też tak było, ale za każdym razem inna przyczyna była, teraz praktycznie wnętrze komputera wymienione.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- MeWa
- Cukiereczek
Nie wiem, u mnie raz okazało się, że wiatraczek jest w złą stronę włożony i w związku z tym nie działał jak należy (ale to wyszło dopiero po jakimś czasie), no i nie chciał się włączyć komputer. Innym razem, po wymianie części, wiatraczki okazały się za słabe (też po jakimś czasie wyszło).
Zresztą parę razy miałem tak, że wóczas po paru próbach włączenia komputera, gdy sam się wyłączał, to system padł.
Zresztą parę razy miałem tak, że wóczas po paru próbach włączenia komputera, gdy sam się wyłączał, to system padł.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
Mam laptopa, którego często podpinam pod zupełnie różne sieci... Zwłaszcza dwie sprawiają mi problem: domowa i zmorkowa... Obie wymagają zupełnie różnych ustawień w zakładce [nazwa połączenia] > [Properties] > [Internet Protocol (TCP/IP)] > [Properties] > [General]. (To tam gdzie ustawia się IP, DNS, maskę podsieci itp.)
Czy macie pomysł jak zrobić automatyczną zmianę tych ustawień w zależności od sieci albo przynajmniej jak utworzyć jakiś plik .bat, .reg albo inny "dwuklikalny" który wyłączyłby odpowiednie połączenie, a potem wznowiłby z nowymi ustawieniami?
Czy macie pomysł jak zrobić automatyczną zmianę tych ustawień w zależności od sieci albo przynajmniej jak utworzyć jakiś plik .bat, .reg albo inny "dwuklikalny" który wyłączyłby odpowiednie połączenie, a potem wznowiłby z nowymi ustawieniami?
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
OK... Chyba znalazłem... http://www.hal.trzepak.net/faq/winxp/netsh.htm