Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Sygnalizacja świetlna (skrzyżowania bez tramwajów!)
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jak w prawo, to jest znaczna szansa, że na strzałce. Więc nie miał racji. Już nie mówiąc o tym, że pieszy na jezdni ma pierwszeństwo nawet na czerwonym świetle bądź w miejscu niedozwolonym (nie dotyczy to wejścia na jezdnię, rzecz jasna).
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Mam prośbę do kolegów z Piaseczna i okolic. Możecie mi podać na których skrzyżowaniach na Puławskiej tej już po zjechaniu do miasta są sygnalizacje świetlne? Czy ze Szkolną i Chyliczkowską czy Chyliczkowską i z przejściem dla pieszych przy Fabrycznej. Również poszukuje informacji na których skrzyżowaniach na trasie 727 w Zalesiu Dolnym są światła. Wiem że gdzieś jest przejście dla pieszych gdzie jest sygnalizacja. Robię mapę w programie BAHN i mam z Młynowa trochę daleko aby pojechać i sprawdzić samemu. Z góry dziękuję.
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
- Solaris U10
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
Sygnalizacją muszą być objęte wszystkie grupy uczestników ruchu. Czy moja odpowiedź wyjaśnia sprawę? Bo przyznam, że ja nie za bardzo rozumiem, o co chodzi...Solaris U10 pisze:Mam pytanie, czy jest możliwe zrobienie czegoś takiego, że na ulicy 3 pasmowej ustawiamy sygnalizator tylko dla prawego skrajnego pasa i puszczamy na zmianę ten i, powiedzmy równolegle idący buspas (oddzielony od jezdni pasem zieleni)?
xxx
przy Szkolnej i ChyliczkowskiejSadek pisze:Mam prośbę do kolegów z Piaseczna i okolic. Możecie mi podać na których skrzyżowaniach na Puławskiej tej już po zjechaniu do miasta są sygnalizacje świetlne?
i przy PomorskiejHieronim pisze:Przy kościele (przejście) i skrzyżowanie dalej w kierunku Warszawy (przy ulicy prowadzącej do poczty).
[ Dodano: 2007-09-20, 21:05 ]
przy okazji w ramach remontu Puławskiej zlikwidowano sygnalizacje przy wyjeździe z Auchan(zamiast niej będą wiadukty w obie strony), a utworzono ją przy wyjeździe z jednostki policyjnej
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
- Solaris U10
Wyjaśnia.Hieronim pisze:Sygnalizacją muszą być objęte wszystkie grupy uczestników ruchu. Czy moja odpowiedź wyjaśnia sprawę? Bo przyznam, że ja nie za bardzo rozumiem, o co chodzi...Solaris U10 pisze:Mam pytanie, czy jest możliwe zrobienie czegoś takiego, że na ulicy 3 pasmowej ustawiamy sygnalizator tylko dla prawego skrajnego pasa i puszczamy na zmianę ten i, powiedzmy równolegle idący buspas (oddzielony od jezdni pasem zieleni)?
Coś takiego jest w al.Jerozolimskich za Zelazną w kierunku pl.Zawiszy i na Radzymińskiej przed 4-ma śpiącymi. Autobusy dostają zielone wcześniej aby móc przejechać na lewy pas przed osobowymi. Kiedyś było jeszcze coś takiego na Puławskiej przy lodach "Zielona Budka" , ale od puszczenia 500-tek przez Waryńskiego skasowali tą śluzę świetlną.Solaris U10 pisze:Mam pytanie, czy jest możliwe zrobienie czegoś takiego, że na ulicy 3 pasmowej ustawiamy sygnalizator tylko dla prawego skrajnego pasa i puszczamy na zmianę ten i, powiedzmy równolegle idący buspas (oddzielony od jezdni pasem zieleni)?
- Solaris U10
- Solaris U10
no tak:
Kod: Zaznacz cały
| |
| \
| |\ \
| | | |
Teraz kapuje. Można coś takiego zrobić że sygnalizatory daję się nad konkretnym pasem ruchu (dla każdego pasa osobny) a skrajny prawy pas na odcinku 300-400 metrów przed światłami odgrodzić linią ciągła lub takim plastikowym krawężnikiem jak na pl.Narutowicza dla zwiększenia bezpieczeństwa. Niestety nie jest u nas coś takiego praktykowane i może się okazać niebezpieczne bo kierowcy nie są przyzwyczajeni do takiej organizacji ruchu.Solaris U10 pisze:no tak:Kod: Zaznacz cały
| | | \ | |\ \ | | | |