System Pobierania Opłat za Przejazdy ZTM

Moderator: JacekM

asq

Post autor: asq » 04 sty 2013, 0:37

mozesz uzyc skryptu mifare-mad.pl ( do sciagniecia z github ) plus do tego moj patch ( w watku powyzej ) - ladnie wyswietlaja dane z karty.

qrq

Post autor: qrq » 04 sty 2013, 1:21

Czy dpbrze rozumiem ?

Średnio ogarnięty szarak może teraz w domu sobie zrobić punkt ksero WKM ;) =D> ?

asq

Post autor: asq » 04 sty 2013, 1:25

juz od jakiegos czasu - poczytaj watek. i bilety i kredyty na parkowanie - dla kazdego cos milego :)

qrq

Post autor: qrq » 04 sty 2013, 1:33

fajnie , tylko że trzeba potrafić minimum ;) podstawy ;) programowania ? elektorniki ?
przecież nie zrobi tego ktoś kto na co dzień np. klei kebaby na marszałkowskiej ;) czy się mylę ?
Czyżby dlatego nic z tym temacie się nie dzieje ze strony ZTM ?

Wątek czytałem , zacne kompedium ;) :D

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 sty 2013, 8:04

To nic nowego - dziś łatwo każdy może zostać złodziejem. Można ukraść batonik z marketu, szmatę ze sklepu z odzieżą, kontrakt na WKM - okazji dzisiejszy świat daje mnóstwo okazji do skurwienia się.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

kafior

Post autor: kafior » 04 sty 2013, 9:18

asq pisze:mozesz uzyc skryptu mifare-mad.pl ( do sciagniecia z github ) plus do tego moj patch ( w watku powyzej ) - ladnie wyswietlaja dane z karty.
Problemem jest to, że skrypt wyświetla masakryczną ilość błędów, w niedozwolonych znakach i w składni. Można to zrobić manualnie?

asq

Post autor: asq » 04 sty 2013, 13:01

Glonojad - batonik to pikus. mozna latami kraść miliony z podatków warszawiaków na utrzymanie bandy "stolkowych" którzy doprowadzają do razacych zaniedbań, w tym dotyczących używanych technologii informatycznych. i wydawać kolejne, żeby chronić ich dupy.

kafior - to twój PEBKAC. może probujesz go uruchamiać nie perlem, albo zamiast spatchowac skrypt uruchamiasz samego patcha :)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 sty 2013, 13:10

Oszczędź mi anarchistyczno - antysystemowe komunały, proszę. Kradzież jest kradzieżą, jakiej ideologii by się do tego nie dośpiewało.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

asq

Post autor: asq » 04 sty 2013, 13:17

Sam zacząłeś. Relatywizacja kradzieży ze względu na (wątpliwy) autorytet władzy jest groźniejsza od anarchizmu.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 sty 2013, 13:18

Ja kradzieży nie relatywizuję, ja ją nazywam po imieniu, niezależnie od jej charakteru.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 sty 2013, 13:21

asq pisze:mozna latami kraść miliony z podatków warszawiaków na utrzymanie bandy "stolkowych" którzy doprowadzają do razacych zaniedbań, w tym dotyczących używanych technologii informatycznych. i wydawać kolejne, żeby chronić ich dupy.
Niezależnie od oceny moralnej, etycznej i politycznej - to nie jest kradzież. W ogóle nie wyczerpuje to prawnych znamion kradzieży.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 sty 2013, 13:23

Ale może być, jak widać, wymówką do dłubania w WKM.

asq

Post autor: asq » 04 sty 2013, 13:24

Bastian - w takim samym stopniu w jakim nie jest legitymowanie sie karta samorobka przed kanarem wyposażonym w eldepa. formalnie przecież kanar nie sprawdza czy masz uprawnienia do jazdy, a tylko czy twoja karta potwierdza posiadanie takich uprawnień.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 sty 2013, 13:26

Niezależnie od tego, co sprawdza kanar, jazda na samoróbce jest wyłudzeniem przejazdu.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 04 sty 2013, 13:26

No nie. Kanar sprawdza posiadanie ważnego biletu.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Zablokowany