Komunikacja miejska w Wawrze

Moderator: Wiliam

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 24 wrz 2009, 23:18

rhemek pisze:będą pociągi co 15 minut
A właśnie coś cisza w sprawie uruchomienia S-1, a wtedy byłoby prawie co 15 najrzadziej , poza szczytem.
rhemek pisze:Bedzie normalne dojście do stacji z mojej strony. Tylko tyle. Bo o busie IX Poprzeczną nawet nie marzę.
Z tym będzie gorzej, wiadomo PKP nie przeskoczysz.
rhemek pisze:Naprawdę każdy, kogo ostatnio spotykam, z tych nowych co mieszkają za torami w tych osiedlach za lucerny w kierunku Zwoleńskiej twierdzi,że mieszka w Aninie... Im to chyba tak wmówili developerzy :)
Mówisz o Sadulu, tam mogą tak mówić, bo jeszcze niedawno mieli parafie w Aninie, a Sadul był nazywany Aninem[ Sadul- Anin czy jakoś tak]. Po drugie właśnie deweloperzy mają taką manie, że nazywają teren Sadula w Aninem, przykład blok przy przystanku Pomiechowska i reklama jego.
Sadul stosunkowo niedawno powstał z terenów Zastowskich- zdaje się ze po wojnie, wcześniej był jeden dom i folwark, tak samo Nowy Wawer dawniej tzw.kolonia powstała w latach 80/90 XIX wieku, jako kolonia tramwajarzy i kolejarzy.
Anin też jakoś w XiX wieku, ale niepomne.
Po zbudowaniu kolei do Otwocka.
A ja mieszkam na Trakcie Lubelskim na północ od ciągu Kadetów- Lucerny , w zasięgu zespółu Lucerny, jak byś się pytał.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 24 wrz 2009, 23:19

Dobra, panowie już się poprzepraszali nawzajem i fajnie, proszę o niekontynuowanie wzajemnych uprzejmości :)
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 24 wrz 2009, 23:23

Wiem,że PKP nie przeskoczę. Ostatnio miałem gości i musieli jechać kolejką. Byli zszokowani sposobem dostawania się na stacje w Aninie. Stwierdzili, że jeden raz wystarczy, i dziwią się , jak udaje sie nam robic to często i przeżyć :D

pawulon

Post autor: pawulon » 24 wrz 2009, 23:26

rhemek pisze:osiedla na Żerżeniu
Osiedla w Zerzniu!! ;-)
rhemek pisze:To raczej chora polityka miasta. Kto daje pozwolenia na budowę strzeżonych osiedli na terenach pozbawionych komunikacji?
Ja powiem więcej, kto daje zezwolenia na takie osiedla bez przyłączonej kanalizacji? Z tego co ostatnio słyszałem to podobno się to ukróciło, zobaczymy na jak długo :-k
rhemek pisze:I doskonale wiesz,że te wszystkie osiedla na Żerżeniu reklamowano jako Anin, mam jeszcze gdzieś te reklamy.
Z jedno widziałem i to tak jak mówisz w rejonie Międzylesia!

Wróćmy do tematu KM, bo moderator nas prześwięci :D

@ZTM
Jak by ktoś z was udzielił odpowiedzi na to pytanie to byłbym wdzięczny.
Czy otrzymujecie może jakieś sygnały w sprawie zwiększenia częstotliwości 147 od mieszkańców, albo od dzielnicy? Bo wiem, że spora grupa osób poinformowała, że będą dawać sygnały dzielnicy Wawer i do ZTM. Czy wogóle jest jakaś szansa na poprawę :-k częstotliwości?
the best 147!!

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 24 wrz 2009, 23:28

Szczerze? Jak zrobimy referendum i wywalimy tego i...tę Burmistrza, to może jest jakaś szansa na poprawę częstotliwości. Z nim: żadna.

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 24 wrz 2009, 23:32

rhemek pisze:Teraz co miesiąc skracajcie po jednym kursie co godzinę, i za 4 będzie szybka, nowa linia
nie nie, chodziło mi o obcięcie odcinka Szczęśliwice - Dw.Centralny na którym 521 wozi powietrze.

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 24 wrz 2009, 23:33

rhemek pisze:Szczerze? Jak zrobimy referendum i wywalimy tego i...tę Burmistrza, to może jest jakaś szansa na poprawę częstotliwości. Z nim: żadna.
Gójski to równy chłop z kolonii Wawer, tylko lubi szybko zmieniać zdanie, niestety. :D
Szykuje się chyba spotkanie komisji Samorządowej UD Wawer na temat komunikacji po uruchomieniu 213 , na temat komunikacji w osiedlu Zerzeń i Las, oraz możliwości uruchomienia komunikacji na Przewodowej.. Na razie trwają uzgodnienia co do daty i tematów i czy w ogóle będzie.
Ma być zaproszony przedstawiciel ZTM. Pytanie , czy ZTM będzie wstanie wykazać postulaty mieszkańców o autobus np. na ulicy Przewodowej i ich ilość? Bo takie pytanie dostałem od pana Zalewskiego.

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 24 wrz 2009, 23:34

jasiu pisze:
rhemek pisze:Teraz co miesiąc skracajcie po jednym kursie co godzinę, i za 4 będzie szybka, nowa linia
nie nie, chodziło mi o obcięcie odcinka Szczęśliwice - Dw.Centralny na którym 521 wozi powietrze.
Ale odcinek Gocławek-Centralny będzie sie w 100% pokrywał z 9-tką, która kursuje co 3 minuty. To byłoby naprawde marnowanie potrzebnych nam wozów.

[ Dodano: |24 Wrz 2009|, 2009 23:35 ]
Krzysiek_S pisze:
rhemek pisze:Szczerze? Jak zrobimy referendum i wywalimy tego i...tę Burmistrza, to może jest jakaś szansa na poprawę częstotliwości. Z nim: żadna.
Gójski to równy chłop z kolonii Wawer, tylko lubi szybko zmieniać zdanie, niestety. :D
Coś mi sie zdaje,że jednak o ten jeden raz zmieniał za dużo, i może zmienic posadę panstwową na taką z darmowym wyżywieniem w nagrodę za przekret z pewnym basenem...

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 24 wrz 2009, 23:38

rhemek pisze:Jak zrobimy referendum i wywalimy tego i...tę Burmistrza
nie uzyskamy frekwencji 30%, juz lepiej poczekać rok do wyborów

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 24 wrz 2009, 23:46

jasiu pisze:
rhemek pisze:Jak zrobimy referendum i wywalimy tego i...tę Burmistrza
nie uzyskamy frekwencji 30%, juz lepiej poczekać rok do wyborów
Tez prawda. A uważam że na Burmistrza nadałby się Krzysiek_S. Obserwuje jego działania w sieci kilka lat i chyba lepszego kandydata nie znajdziemy. Może mu zorganizujemy komitet wyborczy? :)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 wrz 2009, 23:48

pawulon pisze:Czy otrzymujecie może jakieś sygnały w sprawie zwiększenia częstotliwości 147 od mieszkańców
Owszem, przychodzą. Odpowiadam, że wobec odrzucenia projektu zmian przez dzielnicę i samorządy osiedlowe, ZTM nie jest w stanie wygospodarować większej liczby wozów dla obsługi Wawra.

[ Dodano: Czw 24 Wrz, 2009 23:50 ]
Krzysiek_S pisze:czy ZTM będzie wstanie wykazać postulaty mieszkańców o autobus np. na ulicy Przewodowej i ich ilość?
Będzie, na szczęście przerzucałem te maile do oddzielnego folderu :]
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 24 wrz 2009, 23:54

rhemek pisze:A uważam że na Burmistrza nadałby się Krzysiek_S. Obserwuje jego działania w sieci kilka lat
Nie tylko w sieci...

pawulon

Post autor: pawulon » 24 wrz 2009, 23:57

Bastian pisze:Owszem, przychodzą. Odpowiadam, że wobec odrzucenia projektu zmian przez dzielnicę i samorządy osiedlowe, ZTM nie jest w stanie wygospodarować większej liczby wozów dla obsługi Wawra.
No to rewelacja! 8-( Czyli u nas nic nawet nie drgnie?
the best 147!!

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 25 wrz 2009, 0:00

pawulon pisze:
Bastian pisze:Owszem, przychodzą. Odpowiadam, że wobec odrzucenia projektu zmian przez dzielnicę i samorządy osiedlowe, ZTM nie jest w stanie wygospodarować większej liczby wozów dla obsługi Wawra.
No to rewelacja! 8-( Czyli u nas nic nawet nie drgnie?
Przecież juz kilka miesięcy temu dali znać, że dopóki burmistrzem będzie pan G., to umywają od naszej komunikacji ręce. :D

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 25 wrz 2009, 0:05

rhemek pisze:Tez prawda. A uważam że na Burmistrza nadałby się Krzysiek_S. Obserwuje jego działania w sieci kilka lat i chyba lepszego kandydata nie znajdziemy. Może mu zorganizujemy komitet wyborczy? :)
Najpierw musiałbym zostać radnym z okręgu II, nie Twojego, a później dopiero przekonać 22 osoby z rady dzielnicy, żeby na mnie głosowali. A jeszcze wcześniej założyć komitet wyborczy, co najmniej 3 osoby, a następnie uzyskać poparcie iluś tam mieszkańców przed wyborami, nie pomne teraz, żeby poparli rejestracje komitetu. :-k
Bastian pisze:Będzie, na szczęście przerzucałem te maile do oddzielnego folderu
No to oki .

Zablokowany