Objazdy i inne okresowe zmiany tras

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 14 lis 2008, 18:56

Dokładnie. Stegny-Rożek zostają pozbawione najlepszych linii do centrum.
Równie blisko (nawet bliżej) jest też na ZP Św. Bonifacego.
Weź sobie narysuj linię prostopadłą do Sobieskiego na wysokości Czarnomorskiej. I to samo Dla Bonifacego na wysokości Klarysewskiej. Jakim cudem przekątna tak powstałego (prawie) kwadratu może być krótsza od boku tego (prawie) kwadratu?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

fraktal

Post autor: fraktal » 14 lis 2008, 19:02

fraktal pisze:Oby nie było dużo gorzej...
Dzisiaj po południu było dużo gorzej (w związku z objazdem wiaduktu przy Andersa), jakieś 15-20 minut opóźnienia. Najgorzej było przy skręcie z Konwiktorskiej w Zakroczymską. Grunt, to zachować spokój i cierpliwość. Albo próbować jednak wbić się do metra...

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 14 lis 2008, 19:46

Myślę, że większość w pełni mobilnych pasażerów szybko przesiądzie się do tramwajów i metra. I będzie można pociąć, zawiesić linie i ich potem po remoncie nie przywracać, bo przecież niepotrzebne, a ludzie wolą tramy i metro.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 14 lis 2008, 22:33

GW pisze:Objazd na Stegnach

Przez cały weekend w drodze do centrum trzeba omijać ul. Sobieskiego między ul. św. Bonifacego a Limanowskiego na Stegnach, gdzie trwa kręcenie zdjęć do filmu "Trzy minuty". Na wysokości Czarnomorskiej stoi kamera, a na trawniku rozdzielającym jezdnie stacjonują konie. Podstawowy objazd dla autobusów prowadzi ul. Sikorskiego.
:-s :D :-k

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 14 lis 2008, 22:40

TGM pisze:
GW pisze:Objazd na Stegnach

Przez cały weekend w drodze do centrum trzeba omijać ul. Sobieskiego między ul. św. Bonifacego a Limanowskiego na Stegnach, gdzie trwa kręcenie zdjęć do filmu "Trzy minuty". Na wysokości Czarnomorskiej stoi kamera, a na trawniku rozdzielającym jezdnie stacjonują konie. Podstawowy objazd dla autobusów prowadzi ul. Sikorskiego.
:-s :D :-k
[OT] Konie pod blokami z lat 70. Świat wariuje 8-( :D Stara Sadyba ciut wcześniej :P No ale. A Stegny Płn. owszem, są po prawej, ale rejon za Bonifacego bardziej jest już anzywany Sadybą...
Pogoglować każdy może ;-) A więc klimaty nie takie. [/OT]
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 14 lis 2008, 22:47

Co? Jak? Na zachód od Sobieskiego Stegny, na Wschód - Sadyba. Bonifacego nie ma tu nic do tego.

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 14 lis 2008, 23:10

TGM pisze:Co? Jak? Na zachód od Sobieskiego Stegny, na Wschód - Sadyba. Bonifacego nie ma tu nic do tego.
Nie no, racja... Oczywiście, wiem, ale czasem ogólnie po zachodniej stronie za Czarnomorską mówi sie oeintaycjnei Sadyba, no czasem. Przynajmniej tak słyszałem (źle), mimo, że wiem, iż to Stegny Płn. Ups, OT...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 15 lis 2008, 2:17

reserved pisze:No i dobrze... 208 =D>
Za to 157... cóż... lepsze było do Zachodniego. Jak dla mnie to był strzał w dziesiątkę... no ale cóż. Szkoda trochę. Zwłaszcza, że teraz mniej dublować będzie 172 itp.
No tak, było tu, było tam, pokręcili tu, pokręcili tam, potestowali, posprawdzali - i wrócili do starego. Ot, takie zmiany dla zmian. Widocznie jednak niedobrze jest jak linia stoi w korkach, co było trudne do przewidzenia. Teraz jeszcze do częstotliwości wrócą starej i w ogóle będzie po staremu.
ŁK

reserved

Post autor: reserved » 15 lis 2008, 9:28

157 mimo swojej pokręconej trasy miał pasażerów. Sam zauważyłem, że o tyle co 512 na Rakowcu jeździło puste (parę osób na krzyż, które akurat czekały i podjechało) to 157 jeździło dobrze zapełnione. Sam ostatnio widziałem jak podjechał 157 pod Dworzec Zachodni pusty, odjechał w kierunku Rakowca ciasny.
No ale cóż... nie byłem na Szczęśliwicach ale kolega mówił, że fatalnie to rondo zrobili tak, że autobusy ledwo mogą skręcać. To prawda?
Przejadę się tam kiedyś..

Dzulikiewicz

Post autor: Dzulikiewicz » 15 lis 2008, 16:13

10 jeździ objazdem
Którędy? Al. Solidarności?

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 15 lis 2008, 16:21

Dzulikiewicz pisze:Którędy? Al. Solidarności?
Tak, a potem przez Okopową, Prostą, Skierniewicką.

dzidek

Post autor: dzidek » 15 lis 2008, 16:34

Łukasz pisze:
reserved pisze:No i dobrze... 208 =D>
Za to 157... cóż... lepsze było do Zachodniego. Jak dla mnie to był strzał w dziesiątkę... no ale cóż. Szkoda trochę. Zwłaszcza, że teraz mniej dublować będzie 172 itp.
No tak, było tu, było tam, pokręcili tu, pokręcili tam, potestowali, posprawdzali - i wrócili do starego. Ot, takie zmiany dla zmian. Widocznie jednak niedobrze jest jak linia stoi w korkach, co było trudne do przewidzenia. Teraz jeszcze do częstotliwości wrócą starej i w ogóle będzie po staremu.
Szkoda tylko, że zapomnieli o drobnym szczególe. Gdy 157 jeździło do krańca Szczęśliwice to CH Reduta i Blue City obsługiwała linia 136 :-$ Teraz 157 wraca na stare śmieci a połączenie Rakowca z sklepami nie przywrócono...

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 15 lis 2008, 16:46

dzidek pisze:
Łukasz pisze: No tak, było tu, było tam, pokręcili tu, pokręcili tam, potestowali, posprawdzali - i wrócili do starego. Ot, takie zmiany dla zmian. Widocznie jednak niedobrze jest jak linia stoi w korkach, co było trudne do przewidzenia. Teraz jeszcze do częstotliwości wrócą starej i w ogóle będzie po staremu.
Szkoda tylko, że zapomnieli o drobnym szczególe. Gdy 157 jeździło do krańca Szczęśliwice to CH Reduta i Blue City obsługiwała linia 136 :-$ Teraz 157 wraca na stare śmieci a połączenie Rakowca z sklepami nie przywrócono...
powinno pojechać tam 157

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 15 lis 2008, 19:10

Dęboszczak pisze:
dzidek pisze:Szkoda tylko, że zapomnieli o drobnym szczególe. Gdy 157 jeździło do krańca Szczęśliwice to CH Reduta i Blue City obsługiwała linia 136 :-$ Teraz 157 wraca na stare śmieci a połączenie Rakowca z sklepami nie przywrócono...
powinno pojechać tam 157
Skoro nie ma już korków...
ŁK

reserved

Post autor: reserved » 15 lis 2008, 19:15

Zawsze jest jeszcze w sumie bezpłatny... z tego co widzę na frekwencję nie narzeka.

Zablokowany