Weź sobie narysuj linię prostopadłą do Sobieskiego na wysokości Czarnomorskiej. I to samo Dla Bonifacego na wysokości Klarysewskiej. Jakim cudem przekątna tak powstałego (prawie) kwadratu może być krótsza od boku tego (prawie) kwadratu?Równie blisko (nawet bliżej) jest też na ZP Św. Bonifacego.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras
Moderator: Wiliam
Dokładnie. Stegny-Rożek zostają pozbawione najlepszych linii do centrum.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Myślę, że większość w pełni mobilnych pasażerów szybko przesiądzie się do tramwajów i metra. I będzie można pociąć, zawiesić linie i ich potem po remoncie nie przywracać, bo przecież niepotrzebne, a ludzie wolą tramy i metro.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
GW pisze:Objazd na Stegnach
Przez cały weekend w drodze do centrum trzeba omijać ul. Sobieskiego między ul. św. Bonifacego a Limanowskiego na Stegnach, gdzie trwa kręcenie zdjęć do filmu "Trzy minuty". Na wysokości Czarnomorskiej stoi kamera, a na trawniku rozdzielającym jezdnie stacjonują konie. Podstawowy objazd dla autobusów prowadzi ul. Sikorskiego.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
[OT] Konie pod blokami z lat 70. Świat wariujeTGM pisze:GW pisze:Objazd na Stegnach
Przez cały weekend w drodze do centrum trzeba omijać ul. Sobieskiego między ul. św. Bonifacego a Limanowskiego na Stegnach, gdzie trwa kręcenie zdjęć do filmu "Trzy minuty". Na wysokości Czarnomorskiej stoi kamera, a na trawniku rozdzielającym jezdnie stacjonują konie. Podstawowy objazd dla autobusów prowadzi ul. Sikorskiego.![]()
![]()
Pogoglować każdy może
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Nie no, racja... Oczywiście, wiem, ale czasem ogólnie po zachodniej stronie za Czarnomorską mówi sie oeintaycjnei Sadyba, no czasem. Przynajmniej tak słyszałem (źle), mimo, że wiem, iż to Stegny Płn. Ups, OT...TGM pisze:Co? Jak? Na zachód od Sobieskiego Stegny, na Wschód - Sadyba. Bonifacego nie ma tu nic do tego.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
No tak, było tu, było tam, pokręcili tu, pokręcili tam, potestowali, posprawdzali - i wrócili do starego. Ot, takie zmiany dla zmian. Widocznie jednak niedobrze jest jak linia stoi w korkach, co było trudne do przewidzenia. Teraz jeszcze do częstotliwości wrócą starej i w ogóle będzie po staremu.reserved pisze:No i dobrze... 208![]()
Za to 157... cóż... lepsze było do Zachodniego. Jak dla mnie to był strzał w dziesiątkę... no ale cóż. Szkoda trochę. Zwłaszcza, że teraz mniej dublować będzie 172 itp.
ŁK
157 mimo swojej pokręconej trasy miał pasażerów. Sam zauważyłem, że o tyle co 512 na Rakowcu jeździło puste (parę osób na krzyż, które akurat czekały i podjechało) to 157 jeździło dobrze zapełnione. Sam ostatnio widziałem jak podjechał 157 pod Dworzec Zachodni pusty, odjechał w kierunku Rakowca ciasny.
No ale cóż... nie byłem na Szczęśliwicach ale kolega mówił, że fatalnie to rondo zrobili tak, że autobusy ledwo mogą skręcać. To prawda?
Przejadę się tam kiedyś..
No ale cóż... nie byłem na Szczęśliwicach ale kolega mówił, że fatalnie to rondo zrobili tak, że autobusy ledwo mogą skręcać. To prawda?
Przejadę się tam kiedyś..
-
Dzulikiewicz
10 jeździ objazdem
Którędy? Al. Solidarności?
Którędy? Al. Solidarności?
- Solaris U10
Szkoda tylko, że zapomnieli o drobnym szczególe. Gdy 157 jeździło do krańca Szczęśliwice to CH Reduta i Blue City obsługiwała linia 136Łukasz pisze:No tak, było tu, było tam, pokręcili tu, pokręcili tam, potestowali, posprawdzali - i wrócili do starego. Ot, takie zmiany dla zmian. Widocznie jednak niedobrze jest jak linia stoi w korkach, co było trudne do przewidzenia. Teraz jeszcze do częstotliwości wrócą starej i w ogóle będzie po staremu.reserved pisze:No i dobrze... 208![]()
Za to 157... cóż... lepsze było do Zachodniego. Jak dla mnie to był strzał w dziesiątkę... no ale cóż. Szkoda trochę. Zwłaszcza, że teraz mniej dublować będzie 172 itp.
-
Dęboszczak
powinno pojechać tam 157dzidek pisze:Szkoda tylko, że zapomnieli o drobnym szczególe. Gdy 157 jeździło do krańca Szczęśliwice to CH Reduta i Blue City obsługiwała linia 136Łukasz pisze: No tak, było tu, było tam, pokręcili tu, pokręcili tam, potestowali, posprawdzali - i wrócili do starego. Ot, takie zmiany dla zmian. Widocznie jednak niedobrze jest jak linia stoi w korkach, co było trudne do przewidzenia. Teraz jeszcze do częstotliwości wrócą starej i w ogóle będzie po staremu.Teraz 157 wraca na stare śmieci a połączenie Rakowca z sklepami nie przywrócono...
Skoro nie ma już korków...Dęboszczak pisze:powinno pojechać tam 157dzidek pisze:Szkoda tylko, że zapomnieli o drobnym szczególe. Gdy 157 jeździło do krańca Szczęśliwice to CH Reduta i Blue City obsługiwała linia 136Teraz 157 wraca na stare śmieci a połączenie Rakowca z sklepami nie przywrócono...
ŁK