Czytałem opinię rady osiedli i wiem, że Las i Zerzeń (z abstrakcją 411 do PKP Wawer - ale inaczej Krzysiek nie mógł zrobić) i byli za, Miedzeszyn też na pewno nie protestował! W chwili obecnej prosimy o zwiększenie częstotliwości 147 i innych! Nie chcecie wzmacniać 119 wporządku, trudno poświęci się koordynację (i tak jedzie strasznie długo do centrum), ale dajcie nam częste 147 po obecnej (objazdowej) trasiepawcio pisze:Czytałeś opinie rad osiedli i dzielnicy? Z tego się nie dawało złożyć żadnej rozsądnej i spójnej wersji do wdrożenia. Każdy ciągnął kołderkę na swoje dwa przystanki. To się musiało wysypać. A następnych 3 linii z częstotliwością 119 (lub gorszą) nikt tworzyć nie ma zamiaru.
Zdaję sobie z tego sprawę, że układu nie tworzy się tylko w oparciu o głosy ludzi, ale należy brać to pod uwagę bo na co komu komunikacja która będzie jeździła w rejony, które nie będą słabe wykorzystywane...Bastian pisze:Układu komunikacyjnego nie kształtuje się w ten sposób. Owszem, to jest czynnik, ale tylko jeden z wielu.
Bastian pisze:pawulon napisał/a:
Propozycja częstej 113 też się mieszkańcom Zerznia nie podobała....?
Nie podobała się Falenicy.
Ale Falenica leży sporo dalej na południowy - wschód od Zerznia
No i własnie nie cały! Tak to u nas w tej cholernej dzielnicy jest: jak już Falenicy, Radości, Międzylesiowi, nie podoba się projekt zmian to od razu przekłada się to na całą dzielnicę, dlaczego pytam się, dlaczego??Bastian pisze:eżeli obecny układ jest dobry (cały Wawer to twierdzi), a nie wiadomo, jak zrobić jeszcze lepiej, to nie należy robić nic, bo można tylko popsuć.
Czy prosimy o tak wiele? Zwiększenie częstotliwości to aż tak dużo! Wiem że obecna sytuacja taborowa nie jest ciekawa, no ale na litość Boską, skoro często ludzie rano nie mieszczą się do przeguba, podoba im się trasa przez Saską, to dlaczego nie można tego zrobić? Czy taki problem będzie za miesiąc kiedy mobilis wejdzie kolejnymi brygadami, aby trochę u nas polepszyć?