Wszystkim. Studenci mają 51%.Wiliam pisze:Czy ulga 35% w KM przysługuje wszystkim do 26 roku życia, czy tylko studentom?
Szybkie pytanie
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
noidea
- Bastian
- Sułtan Maroka
No to nie wszystkimAdam G. pisze:Wszystkim. Studenci mają 51%.Wiliam pisze:Czy ulga 35% w KM przysługuje wszystkim do 26 roku życia, czy tylko studentom?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
No ale student ma przecież prawo kupić sobie taki ze zniżką 35%Bastian pisze:No to nie wszystkimAdam G. pisze:Wszystkim. Studenci mają 51%.
noidea
Nie. Przecież było głośno o studentce, która kupiła w SKM Trójmiejskiej bilet z ulgą 50% a nie 51% i dostała kwita.
Tak. Co innego 50 a 51, co innego 35 i 51. 35 to handlowa ulga kaemów, ważna dla każdego poniżej 26 roku życia. No zresztą weź trochę pomyśl - czy konduktor ma w oczach skaner fal mózgowych, żeby wiedzieć czy przypadkiem 24-latek jadący na bilecie 35% nie ma gdzieś sprytnie ukrytej legitymacji, bo akurat ma ochotę zapłacić za bilet więcej?Kelly pisze:Nie. Przecież było głośno o studentce, która kupiła w SKM Trójmiejskiej bilet z ulgą 50% a nie 51% i dostała kwita.
noidea
Wiesz z własnego doświadczenia? Bo ja wczoraj byłem świadkiem, że ktoś nie mógł nabyć biletu płacąc nowym banknotem...ashir pisze:Oczywiście.Oktixerek7x pisze:Czy ZTM-owskie biletomaty przyjmują nowe banknoty?
Tak. Czasami zdarza mi się używać nowych banknotów, a nigdy nie idę do kiosku tylko do automatu biletowego. A może biletomat nie chciał przyjąć banknotu, bo nominał w stosunku do ceny biletu był za wysoki? Poza tym czasami nie wiedzieć czemu, ale nie chce przyjąć. Naprawdę różnie bywa, nieraz jeden biletomat nie chciał przyjąć monety/banknotu, a drugi "połykał" już ją bez problemu. Albo ten sam biletomat po kilku próbach w końcu łaskawie brał.Flash8222 pisze:Wiesz z własnego doświadczenia? Bo ja wczoraj byłem świadkiem, że ktoś nie mógł nabyć biletu płacąc nowym banknotem...
Czy na dworcu autobusowym w Gołdapi jest jakaś hala lub budynek?
https://www.google.pl/maps/@54.303951,2 ... 8-NUEg!2e0Domas pisze:Czy na dworcu autobusowym w Gołdapi jest jakaś hala lub budynek?
Coś jest.
Czy na pętli Stare Bemowo (ew. na dalszych przystankach w Klaudynie) dalej jest naklejka o zawieszonej 812-tce, czy ją zabrali (co mogłoby się równać z ostateczną likwidacją linii)?
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
812 już dawno zostało zlikwidowane.winnux8 pisze:Czy na pętli Stare Bemowo (ew. na dalszych przystankach w Klaudynie) dalej jest naklejka o zawieszonej 812-tce, czy ją zabrali (co mogłoby się równać z ostateczną likwidacją linii)?
Formalnie jest wciąż zawieszoneashir pisze:812 już dawno zostało zlikwidowane.winnux8 pisze:Czy na pętli Stare Bemowo (ew. na dalszych przystankach w Klaudynie) dalej jest naklejka o zawieszonej 812-tce, czy ją zabrali (co mogłoby się równać z ostateczną likwidacją linii)?
Oj chyba już została oficjalnie zlikwidowana.winnux8 pisze:Formalnie jest wciąż zawieszoneA jeszcze pod koniec zeszłego roku widziałem naklejki 812 na pętli
Żadnego oficjalnego komunikatu nie byłoashir pisze:Oj chyba już została oficjalnie zlikwidowana.winnux8 pisze:Formalnie jest wciąż zawieszoneA jeszcze pod koniec zeszłego roku widziałem naklejki 812 na pętli
-
Oktixerek7x
Czy wie ktoś może, czy można gdzieś znaleźć informację nt odjazdów autobusów ZTM z każdej pętli dla wybranej linii i brygady oraz zmiany?