Jelonki
Moderator: Wiliam
Ilekroć proponowałem skierowanie 501 przez Bankowy, toś krzyczał, że nie będzie miał wspólnego przystanku z 519 w centrum. 519, które - przypomnijmy - sam swego czasu bardzo chętnie wysyłałeś na obecną trasę w ścisłym centrum. Drugi z kolei mokotowski krzykacz, ilekroć ktokolwiek nie wspomni, że możnaby dwie niekoordynowalne w praktyce linie tj. 131 i 522 połączyć w jedną mocną, dostaje spazmów i histerii, że nie. No jak Wy takie macie pomysły na komunikację w swojej dzielnicy, to się nie dziwcie, że ZTM wprowadza Wam swoje porządki.
PS Naprawdę wynocha już z mojego wątku z tym tematem :sio:
PS Naprawdę wynocha już z mojego wątku z tym tematem :sio:
-
Dęboszczak
Stary, opanuj się, z Dolnej do Bankowego jeździ się 501,519+metro, najszybciej, najwygodniej. BEZPOŚREDNIE POŁĄCZENIE INNE NIŻ W/W ISTNIEJE W POSTACI 107 NA DOWOLNIE INNE NIE LICZ, BO JEST ZBĘDNE! No chyba, że tramwaj do Wilanowa...TGM pisze:SuperBastian pisze: E-2 ?No
W końcu ktoś się przyłączył do dawania przykładu jak to ZTM gnoi Mokotów
.
PS: to od kiedy to E-2 zatrzyma się przy Dolnej?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wszystko zależy od frekwencji. Gdyby 174 nadal jeździły tłumy, to by go nikt nie ciął. A że się zeźlili na korki i przesiedli do metra i tramwajów, to autobusy opustoszały.
Do czego się przesiądą ze 131 i 522? Bo do samochodów na pewno im się nie opłaci.
Do czego się przesiądą ze 131 i 522? Bo do samochodów na pewno im się nie opłaci.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Obecnie wspólny przystanek chyba już można zrobićDennis pisze:Ilekroć proponowałem skierowanie 501 przez Bankowy, toś krzyczał, że nie będzie miał wspólnego przystanku z 519 w centrum. 519, które - przypomnijmy - sam swego czasu bardzo chętnie wysyłałeś na obecną trasę w ścisłym centrum.
Mocną do czasu. Natomiast w praktyce linie są skoordynowane - dość często korzystam z tego duetu i nie zdarzyło mi się czekać na którąś z linii dłużej niż 8 minutDennis pisze: Drugi z kolei mokotowski krzykacz, ilekroć ktokolwiek nie wspomni, że możnaby dwie niekoordynowalne w praktyce linie tj. 131 i 522 połączyć w jedną mocną
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Co ma 515 i 524 do tego to nie wiem...R-11 Kleszczowa pisze:Obecnie wspólny przystanek chyba już można zrobićDennis pisze:Ilekroć proponowałem skierowanie 501 przez Bankowy, toś krzyczał, że nie będzie miał wspólnego przystanku z 519 w centrum. 519, które - przypomnijmy - sam swego czasu bardzo chętnie wysyłałeś na obecną trasę w ścisłym centrum.W końcu wyleciało z Marszałkowskiej i 524 i 515
![]()
Po pierwsze w takiej sytuacji 519 musiałoby robić znów pętlę przez Świętokrzyska. Tak, tam na pewno linii dodatkowej brakuje
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Pod Cepelią nie mogło być wspólnego przystanku przez nadmiar linii - dziś chyba na upartego udałoby się (dzięki redukcji linii) takowy przystanek stworzyć.TGM pisze:Co ma 515 i 524 do tego to nie wiem...R-11 Kleszczowa pisze: Obecnie wspólny przystanek chyba już można zrobićW końcu wyleciało z Marszałkowskiej i 524 i 515
![]()
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
No tłum szalony. Dwie tam zostały, a i to nie wiadomo, jak długo.TGM pisze:Ale wtedy raczej dwa razy przy Centrum by się zatrzymywały te co prosto.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jak 171 na przykład...TGM pisze:A co dopiero mówić o linii która by wyjeżdżała z Solidarności...
-
Ikarus 5780
Sory za lekki OT, ale 190 teraz będzie miało 1 skręt z pętli 2 w Lazurową, 3 Ci w Człuchowską 4 ty w Powstańców i 5ty w Górczewską. Rispekt
Wcześniej pewnie z 90 % zakrętów pokonywał na parkingu przy M1. 
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeszcze dodaj dwa zakręty przy Okopowej