SĹuĹźewiec i jego problemy
Moderator: Wiliam
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Kolega Lipa dawno juz pozjadał wszystkie rozumy 
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Nie ma szans na dubel siekiery w postaci 141. Jedynym sposobem na na wzmocnienie 189 jest pozbycie się jego dubli. Inaczej o częstotliwości "Mediolanu" 5/10/10 możesz zapomnieć. Coś za coś, nie można zjeść ciastka i mieć go nadal...TGM pisze:Nie poradzą. Odczepcie się od rejonów gdzie nie mieszkacie. Chcecie psuć - to u siebie. Mądrale z rejonów 311, bo 123 jest be.
Jak najbardziej, ponieważ z Obrzeźnej wyleciałoby 141. Tylko po co te warianty przez Centrum Targowe, jeżeli tam będzie właśnie 141 dowożące dopatryk148 pisze:jeśli wzmocnimy 138 to 165 powinno jeździć przez Obrzeżną z wariantami przez Postępu
"I vis a vis" jak mawia pewna sekretarkaZaciszaniN pisze:Kolega Lipa dawno juz pozjadał wszystkie rozumy
No ja właśnie stąd. I mimo że wiem że hotele przy Mangalii generują potok, to uważam że te dwa przystanki do 189 to można podjechać. Przetrasowując 141, linia do GM wylatuje z Kostrzewskiego, Toru, Mangalii i Czarnomorskiej. Kostrzewskiego można pominąć bo i tak ciąży w kierunku Dolnej oraz dostał 141 nie tak wcale dawno, Tor jest przystankiem niszowym, zostaje Mangalia i Czarnomorska - no umówmy się, komuś czasem może się pogorszyć. Owszem, w tym konkretnym wypadku Stegny nic nie zyskują (poza jeszcze częstszym 189 ponoć), ale 141 naprawdę pełni tutaj niezbyt prominentną rolę a zrobienie czegokolwiek ze 107 dzięki temu jest naprawdę pożądaną sprawą.TGM pisze:Nie poradzą. Odczepcie się od rejonów gdzie nie mieszkacie. Chcecie psuć - to u siebie. Mądrale z rejonów 311, bo 123 jest beLipa pisze: Poradzą: 189 będzie wtedy wzmocnione. Do tego na północ mają 185, 187 i 501, na Pragę 148..
Natomiast nie rozumiem za bardzo uporu żeby absolutnie 117 nie zostawiać na Mokotowie. Ile tym nie jeżdżę z Centrum, to zawsze sporo osób podróżuje z Marszałkowskiej na Madalińskiego i Wołoską, nie mówiąc o tym, że mnóstwo luda jedzie od Madalińskiego na południe (no ale tam jest też 138). Akurat to jest relacja istniejąca od bardzo dawna i sprawdzająca się, Górny Mokotów już potracił do Centrum 112, 125, 171, 192/D, E (no, to ostatnie to od biedy 118 zastępuje). Oczywiście jest metro i tramwaj na Puławskiej, ale one nie zastępują wszystkiego, szczególnie w tak emeryckiej dzielnicy.
Padła też sprawa 505 - patrząc na niezruszoną, żelbetową prawie trwałość tej linii to jakoś nie chcę mi się wierzyć w jej kolejną śmierć
Przyznam, że pomysł zabrania taboru z jednego osiedla, ponieważ w innej części miasta jest genialny projekt do zrobienia jest dość niebezpieczną furtkąZebra pisze:No ja właśnie stąd. I mimo że wiem że hotele przy Mangalii generują potok, to uważam że te dwa przystanki do 189 to można podjechać. Przetrasowując 141, linia do GM wylatuje z Kostrzewskiego, Toru, Mangalii i Czarnomorskiej. Kostrzewskiego można pominąć bo i tak ciąży w kierunku Dolnej oraz dostał 141 nie tak wcale dawno, Tor jest przystankiem niszowym, zostaje Mangalia i Czarnomorska - no umówmy się, komuś czasem może się pogorszyć. Owszem, w tym konkretnym wypadku Stegny nic nie zyskują (poza jeszcze częstszym 189 ponoć), ale 141 naprawdę pełni tutaj niezbyt prominentną rolę a zrobienie czegokolwiek ze 107 dzięki temu jest naprawdę pożądaną sprawą.
Komuś się po prostu ubzdurało, żeby ze 117 zrobić siekierę GOCŁAW - DWC, a to wymaga kolejnej próby podejścia do kazusu tej linii i rewolucji w odległej dzielnicy. 117 nie jest idealną linią, ale jej obecny kształt, biorąc pod uwagę także niepunktualność, wydaje się być lepszy niż propozycje.Zebra pisze:Natomiast nie rozumiem za bardzo uporu żeby absolutnie 117 nie zostawiać na Mokotowie.
Twoje argumenty ws. wycofania 141 z Al. Lotników-Wałbrzyskiej oraz dodatkowych przesiadek w związku z pocięciem 117, że przecież na Wałbrzyskiej jest metro oraz że z przystanku Al. Lotników jest dużo linii w różnych kierunkach też nie były szczytem geniuszu.Lipa pisze:"I vis a vis" jak mawia pewna sekretarka . Nie wiedzieć czemu odnoszę dziwne wrażenie, że jednak Twoje wypowiedzi o wiele bardziej trącą zadufaniem i wiarą w swoją nieomylność i wszechwiedzę komunikacyjną. A swoimi niegdysiejszymi wywodami nt. kobiet z wózkami dziecięcymi w autobusach wystawiłeś już sobie wspaniałą laurkę. Tym razem znowu nie udało ci się wykrzesać nic konstruktywnego poza jakimś epitetem. Z mojej strony to by było na tyle.
kiedyś mieszkałem przy Czarnomorskiej. jak ktoś jechał w kierunku Ursynowa lub Służewa, zawsze szedł lub jechał do Bonifacego bo tam jest częstsze 189. co prawda czasy się troche zmieniły i relacje podróży również.
ponadto zostaje 148 w relacji na Lotnisko przez Ursynów. może troszke zwiększyć jego częstotliwość, ale coś z Trasy Siekierkowskiej by musiało wylecieć. brygady ze 123
(oczywiscie podkręcone 147 przez Saską Brazylijską)
ponadto zostaje 148 w relacji na Lotnisko przez Ursynów. może troszke zwiększyć jego częstotliwość, ale coś z Trasy Siekierkowskiej by musiało wylecieć. brygady ze 123
-
Stary Pingwin
W całej dyskusji zapomniano o osiedlu Wyczółki-dwa budynki przy ZK, domki ,,jednorodzinnePOCZTA (dawniej FABRYKA DOMÓW),EKON z niepełnosprawnymi, DHL, PLATTAN PARK, nowe biurowce przy POLECZKI. Jżdził 141-skrócony Bokserska. Potem 192-zlikwidowany.Następnie 138-skrócono do Bokserskiej.Aktualnie 165 (czasowo Bokserska)iZ5 doMW.Jest 306 co 0,5 godziny(często cały dzień brak jednej brygady) i148.NaFORUM czytam, jak zmienić trasę 165 ,po uruchomieniu RONDA BOKSERSKA zniknie Z5- a co z nami?
Przepraszam, był jeszcze 331 Fabryka Domów-MW, 474 Fabryka-DWC(4 przystanki),104? ,
607 od Kłobuckiej ,Poleczki, Puławska, Karczunkowska PKP Jeziorki----komu to przeszkadzało?
r
[ Dodano: |11 Lis 2009|, 2009 12:40 ]
SORKA za wydłużenie strony, mój stary komp czasami tak ma
[ Komentarz dodany przez: pawcio: |11 Lis 2009|, 2009 12:49 ]
Poprawiono. p.
Przepraszam, był jeszcze 331 Fabryka Domów-MW, 474 Fabryka-DWC(4 przystanki),104? ,
607 od Kłobuckiej ,Poleczki, Puławska, Karczunkowska PKP Jeziorki----komu to przeszkadzało?
r
[ Dodano: |11 Lis 2009|, 2009 12:40 ]
SORKA za wydłużenie strony, mój stary komp czasami tak ma
[ Komentarz dodany przez: pawcio: |11 Lis 2009|, 2009 12:49 ]
Poprawiono. p.
Niemal na pewno wróci 165.Stary Pinwin pisze:NaFORUM czytam, jak zmienić trasę 165 ,po uruchomieniu RONDA BOKSERSKA zniknie Z5- a co z nami?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
474 to była linia. kiedyś urwałem się ze szkoły, żeby się nią przejechać. Nie wiem,czy na tym forum jest chociaż 5 osób, które jechały 474Stary Pinwin pisze: Przepraszam, był jeszcze 331 Fabryka Domów-MW, 474 Fabryka-DWC(4 przystanki),104? ,
No to ja zgłaszam się jako pierwszy474 to była linia. kiedyś urwałem się ze szkoły, żeby się nią przejechać. Nie wiem,czy na tym forum jest chociaż 5 osób, które jechały 474
Na tej linii zadebiutowała (przynajmniej jak dla mnie) pierwsza solówka z Woronicza - 402 i pierwszy przegub z wiśniowym pasem do dołu - 2165. W sumie linia wykonywała chyba z 5 kursów dziennie, pod kątem zmian w Fabryce Domów, brygady łączone były z różnymi liniami ursynowskimi .
A wracając do głównego wątku, to według mnie 117 jako jedyna sensowna linia na Mokotowie zwanym Górnym (no może jeszcze obok 174, które jednak uwalono wycofaniem ze Starego Miasta i puszczeniem w korkogenną Pragę) stanowiąca w miarę częste połączenie z ciągiem Marszałkowskiej i Al. Jerozolimskich. Oczywiście teraz to potworek, można zastanowić się nad różnymi wariantami skrócenia trasy (Spartańska, Bokserska, Dw.Południowy), ale na odcinku mokotowskim powinna zdecydowanie zostać!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Chyba się w offtop zapuściliście...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Trzy wymiary się zgadzają, to 75% zgodności czyli mocne 4,0...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.