Komunikacja cmentarna 2010
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W DS na relacji 1 (brak przystanków na wlotach)? Spokojnie 60/h w jednym kierunku. Ale to nie Babka będzie problemem.fik pisze: I ile brygad przepchniesz maksymalnie przez Babkę?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zasilanie to nawet nie wiem. Natomiast problemem może być Żaba (krótki sygnał) a zwłaszcza plac Zawiszy - liczba slotów na godzinę.Bastian pisze:Raczej chyba zasilanie, nie?
Rembielińska może też, nie wiem ile tam jest cykli na godzinę, ale pewnie więcej niż na Żabie (mniejsze skrzyżowanie).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
C25 zbiera z ochoty tyle co kot naplakal reszta trasy jest po 25.fik pisze:I co ile ma ta jedynka jeździć, skoro już ma problemy z zabieralnością, a jeszcze trzeba do niej dołożyć pasażerów z C25 i C63? I ile brygad przepchniesz maksymalnie przez Babkę?
C63 to w ogole muchowoz pierwsza klasa od lat.
1 co 4-5 min
C01 co 3 min.
25 co 5 min do poznego wieczora 20-21 a nie do 18.
Jak nie bedzie miejsca na okeciu to spuscic 9 na co 10 (a na goclawku podbic 3).
Mowa o 1.10 nie w ramach dlugiego weekendu jak w tym roku tylko solo w tygodniu jak za rok.
@glon
juz mialem napisac 40/h widac niedoszacowalem ;>
Zawiszy powinien dac rade, porownywalnie z dp oblozenie wlotow a ruch na skrzyzowaniu mniejszy.
Jedyny koreczek tramowy jaki udalo mi sie dzis spotkac byl przy rembielinska/kontratowicza
Zakladajac oczywiscie ze nie bylo to zadne mini-zatrzymanie.
@dantte
Bo dorzucenie 10 plyt wiecej i zrobienie dluzszego peronu przerasta przeciez mozliwosci ZTM.
Akurat uwarunkowania brodnowskie sa takie ze z 2/3 terenu cmentarza jest blizej do trama.
Tram podwozi pod brame (budowlana/staniewicka) z busa z kolowej trzeba przedralowac ze 400-500m.
Wiec te tramy trzeba ludziom zapewnic. Period.
Gdyby jeszcze ucywilizowac brame od strony chodeckiej (szersze wejscie + wiecej chodnikow przy skrzyzowaniu + ludzie do sterowania ruchem + jakies barierki i ucywilizowanie handlu) i podciagnac tam z powrotem C56 to odessaloby jeszcze wiecej paxow z cmentarek z kolowej.
Te 3-4 lata temu jak jescze 256 tam zawijal na busa byl kompletny szal (dzikie hordy na przystanku), nigdy nie widzalem tak napchanego neoplana jak wtedy
- fik
- Naczelne Chamidło
Czyli na Ochocie 15 kursów C63 i 20 kursów C25/h zastąpi 8 nowych kursów 1/h. Podaż ze Śródmieścia na Bródno spadnie o połowę. Rewelacja.ness pisze: C25 zbiera z ochoty tyle co kot naplakal reszta trasy jest po 25.
C63 to w ogole muchowoz pierwsza klasa od lat.
1 co 4-5 min
C01 co 3 min.
25 co 5 min do poznego wieczora 20-21 a nie do 18.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Ciekawe skad ci wyszlo ze 50% mniej ze srodmiescia?
Zaszly jakies zmiany? Srodmiescie zaczyna sie i konczy na jerozolimskich?
Ja mowie ze wzrosnie o 10,5% i co teraz?
Gdyby brac pod uwage ochote (narutowicza + zawiszy) to wystarczyloby 5-6 skladow/h wiecej na 1 zeby wrzucic zainteresowanych z c25 i c63.
Zaszly jakies zmiany? Srodmiescie zaczyna sie i konczy na jerozolimskich?
Ja mowie ze wzrosnie o 10,5% i co teraz?
Gdyby brac pod uwage ochote (narutowicza + zawiszy) to wystarczyloby 5-6 skladow/h wiecej na 1 zeby wrzucic zainteresowanych z c25 i c63.
akurat w większości, wzdłuż torów tramwajowych na Bródnie znajdują się parkingi strzeżone - Rembielińska jest przez właśnie parking skutecznie przyblokowana ( mieści się tam 2 i 1/3 wagonuness pisze:Bo dorzucenie 10 plyt wiecej i zrobienie dluzszego peronu przerasta przeciez mozliwosci ZTM.
BTW rzeczywiście to 256 było hardkorowe z tym podjazdem
A skoro już przy Budowlanej jesteśmy - kto wymyślił 2 przystanek przed skrętem ? Jaki to ma sens ? Rozładowania tłoku ? I tak postawili się tam handlarze, i tak wszyscy wysiadali na tym pierwszym przystanku, i tak, żeby wszyscy wyszli z tramwaju, czekało się półtorej minuty...
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zawisza ma 30 slotów na godzinę w kierunku Ochoty na północnym wlocie i tyleż samo w kierunku centrum.ness pisze: Zawiszy powinien dac rade, porownywalnie z dp oblozenie wlotow a ruch na skrzyzowaniu mniejszy.
Aczkolwiek technicznie da się puścić 60 składów na godzinę, tylko trzeba lekko przerobić program (pierwotny tyle miał, potem ktoś u Galasa kazał "poprawić"). Wydaje się, że przygotowanie czasówek na akację cmentarz na to i inne krytyczne skrzyżowania nie powinno przerosnąć możliwości organizacyjnych ZTM (zwłaszcza, że byłby to jednorazowy wysiłek do wykorzystania w przez wiele lat), chociaż możliwości mentalne może ('to nie nasza sprawa').
[ Dodano: |31 Paź 2010|, 2010 22:27 ]
Parking jest tam z pewnością w pasie drogowym. Pisze się do ZDM, ZDM pisze do właściciela parkingu i ten grzecznie się zabiera - umowy mają popodpisywane na bardzo drakońskich warunkach.Dantte pisze: akurat w większości, wzdłuż torów tramwajowych na Bródnie znajdują się parkingi strzeżone - Rembielińska jest przez właśnie parking skutecznie przyblokowana ( mieści się tam 2 i 1/3 wagonu), więc to nie takie proste.
Zresztą Rembielińską czeka przedłużanie tak czy siak, albo przenoszenie - co się odwlecze...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Rzeczywiście na Ochocie tylu chętnych?fik pisze:Nie no, przepraszam, na pewnym poziomie absurdu i abstrakcji dyskutować nie będę.ness pisze:Gdyby brac pod uwage ochote (narutowicza + zawiszy) to wystarczyloby 5-6 skladow/h wiecej na 1 zeby wrzucic zainteresowanych z c25 i c63.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Porażka. W zeszłym roku na C13 było więcej niskopodłogowych wozów, ale teraz więcej poszło na C40 i C56. No i oczywiście sporo niskopodłogowych wozów jeździło sobie na C42 i C88, które zresztą na Żeromskiego nie mają wcale przystanków, oprócz Metra Słodowiec. No więc dziś zadowoliłem się gniotowym 110. W ogóle, to mam wrażenie, że moje oczekiwania nie są wielkie, niestety z roku na rok przekonuję się nawet, że ZTM jeszcze bardziej każe mi moje oczekiwania zmniejszyć. Bo o stworzeniu rankingu linii z największą liczbą wozów niskopodłogowych je obsługujących też można pomarzyć bez własnych obserwacji.Plesim pisze:A przypadkiem nie można byłoby skierować więcej brygad niskich na C13?
Dziś były aż 3.