Priorytety dla tramwajów

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 20 gru 2016, 16:30

Rozumiem, znaczy próbuję zrozumieć, czemu wyłączono Redutę Wolską. Po piątym piwie jestem w stanie pojąć tok rozumowania ludzi, którzy przy P+R Połczyńska tramwajarzom życie uprzykrzyli. Ale ni cholery nie umiem pojąć czemu przy Sowińskiego tramwaj musi stać minutę. Tramwaj jadący wzdłuż jezdni. Przy wyjeździe z cmentarza. Tramwaj, który otrzymawszy sygnał zezwalający nijak nie wpływa na przepustowość dużej ulicy wzdłuż torów.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 20 gru 2016, 18:44

Jest zielone na przejściu przez tory. To jest sygnalizacja na przycisk, zaświeca szybciej, niż na Marszałkowskiej.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 gru 2016, 22:28

Tylko tam jest staloczasowka.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 21 gru 2016, 9:21

Dlaczego tak nieprzyjazna? Bywało tam lepiej.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 21 gru 2016, 19:00

Zrobiliśmy projekt koordynacji na Wolskiej (Redutowa-Sokolowska) i algorytm z priorytetem na Elekcyjnej (koordynacja + dodatkowe zielone z miasta). Woronicza/Woloska zlozymy do konca roku do zatwierdzenia. Chcemy napisac nowe algorytmy na Jerozolimskie, bo juz wiadomo, co w terenie nie zagralo (obecne algorytmy gubia koordynacje). Poprawimy tez koordynacje na JPII i moze na Prostej i Swietokrzyskiej.

Mam nadzieje, ze Ztm i Metro poprawia zniszczone priorytety na Redutowej, Sowinskiego i P+R. Zrobienie za nich byloby niepedagogiczne.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 23 gru 2016, 10:08

Czekałem na wóz przy Wołoskiej i obserwowałem sygnalizację Wołoska/Woronicza. O ile wagon z Wołoskiej dostaje światło praktycznie zawsze, to wagon stojący na Woronicza musi podjechać dużo wcześniej, na początku zielonego dla aut na Wołoskiej. Tram z Wołoskiej zapala światło dla siebie, dla trama z Woronicza nie. Albo program jest pisany na kolanie, albo brak jednego przewodu mostkującego oba sygnalizatory.
Jeszcze Marymoncka- tram stoi przy Żeromskiego, Zabłocińskiej i Smoleńskiego. Z daleka widzę zielone, gdy jestem blisko, zapala się czerwone. To też w związku z budową metra na Woli?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 23 gru 2016, 10:57

Moje obserwacje mają charakter chwilowych i pewnie nie są reprezentatywne - JPII i skrzyżowanie z Ogrodową. Czy zawsze było pewne przesunięcie pomiędzy samochodami i tramwajami jadącymi od Feminy? Kreska pozioma dla tramwajów zapala się później niż czerwone dla samochodów - ok, wydłużenie fazy dla tramwaju - ale tramwaju nie było. Na Feminie zapala się zezwalające, ruszają samochody i tramwaje. Samochody dostają zielone, a pozioma kreska dla tramwajów jeszcze się pali. Efekt, tramwaje muszą się zatrzymać aby przepuścić (nieistniejących) pieszych na przejściu przez torowisko. Wcześniej wydawało mi się, że tramwaj gnał przez Ogrodową bez zatrzymania.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 23 gru 2016, 11:05

Po ostatniej awarii świateł przy Ogrodowej jest tak jak piszesz. Tram jadący od Feminy musi się zatrzymać przy Ogrodowej w oczekiwaniu na światło. To jest tzw priorytet, było dobrze, więc krasnoludki naszczały do sterownika świateł.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 27 gru 2016, 7:33

JPII jest niestety do poprawy. To nie jest mój projekt, postanowiłem się nie wtrącać do algorytmów, ale jak to tak dalej będzie wyglądało, to pewnie trzeba będzie.

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 27 gru 2016, 16:39

Dzisiaj przestałem 4 minuty na środku pl. Wilsona w kierunku Marymontu zanim dostałem pionów, a kolega z rana stał w zatrzymaniu pod R-3 bo przez 20 minut nie wzbudzało się pionowe do skrętu w prawo z Woronicza w Wołoską

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 27 gru 2016, 20:31

Przecież już w II kwartale mają się tym zająć.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 27 gru 2016, 21:00

W Wigilię stałem sobie dość długo w grupie samochodów na Goworka, bo z jednego (co najmniej) cyklu faza w lewo wypadła. Coraz dziwniej te wszystkie sygnalizacje działają.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 gru 2016, 21:12

Jarek pisze:JPII jest niestety do poprawy. To nie jest mój projekt, postanowiłem się nie wtrącać do algorytmów, ale jak to tak dalej będzie wyglądało, to pewnie trzeba będzie.
Algorytmy tam akurat nie ruszyły, więc nie przesadzaj.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 27 gru 2016, 22:31

Z nudów czekając na pionowe przy ratuszu, policzyłem co ile jest pionowe oraz jak długo. Tak więc pionowe zapala się w 40 sekundzie każdej minuty i trwa szalone 7 sekund. Przez pozostały czas jest poziome by powietrze oraz piesi w zatrważającej ilości od 0 do 5 osób przeszli bezpiecznie przez torowisko. Zastanawia mnie też dlaczego podczas modernizacji torowiska na Andersa nie zrobiono priorytetu na przejściu dla pieszych pomiędzy Muranowem a Muranowską.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 gru 2016, 7:32

To tak jakbyś pytał, dlaczego podczas frezowanki nie wyremontowano oświetlenia ulicznego. To są dwie niezależne sprawy - remont torowiska nie jest żadną specjalną okazją do robienia (lub nie) priorytetów.

ODPOWIEDZ