Czyżby oznaczało to koniec przyśpieszonych na linii radomskiej ("RADOMIAK" i jeszcze jeden, bodaj o 7:21 z Radomia) czy tylko chodzi o uruchamianie nowych?Co z zapowiadanymi ekspresami regionalnymi między największymi miastami Mazowsza?
- Wolimy je nazywać po prostu ekspresami. Być może pojadą w ciągu dwóch-trzech miesięcy, ale tylko tam, gdzie tory pozwalają się rozpędzić do 160 km/godz.
O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
podrozny113
- fik
- Naczelne Chamidło
No błagam.MeWa pisze:co w tym skomplikowanego?![]()
W jaki sposób, nawet zakładając, że mamy dane o sprzedaży biletów z kas wszystkich przewoźników i ajentów, chcesz z liczby biletów okresowych (w tym wydawanych na przejazdy pociągami wszystkich przewoźników, których wśród podróżnych uprawnionych do kolejowej ulgi 99% jest najwięcej) obliczyć liczbę pasażerów podróżujących KM i ich podróży?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Raz na jakiś czas KM wspólnie z ZTM przeprowadzają przecież pomiary napełnień pociągów aglomeracyjnych. Wtedy chodzący po składach kontrolerzy biletów zapisują, ilu pasażerów miało jaki bilet. Niezbyt tylko widzę tu możliwość policzenia miesięcznych KM, skoro te pomiary są w granicach stref ZTM... Może Renoma przeprowadza je również dalej.fik pisze:Toteż piszę, że z chęcią poznałbym metodykę przeprowadzenia tych obliczeńMeWa pisze:tak, dlatego jest, że "wg obliczeń ze sprzedaży biletów okresowych"
noidea
- humptyangel
- Kontakt:
Och, proszę nic mi nie mów o tych jakościowo porażających badaniach...Adam G. pisze:Raz na jakiś czas KM wspólnie z ZTM przeprowadzają przecież pomiary napełnień pociągów aglomeracyjnych.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
- MeWa
- Cukiereczek
przyjąłeś jedną definicję podróżnych (przekładając to na od razu na liczbę podróży), a akurat można to w różne sposoby definiować i tutaj siłą rzeczy nasuwa się inne rozumowanie niż przedstawiane przez Ciebiefik pisze:No błagam.MeWa pisze:co w tym skomplikowanego?![]()
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie istnieje żadne sensowne rozumowanie pozwalające stwierdzić, iż osoba posiadająca bilet sieciowy 99% jest pasażerem Kolei Mazowieckich, kropka.MeWa pisze:tutaj siłą rzeczy nasuwa się inne rozumowanie niż przedstawiane przez Ciebie
I niezależnie od definicji i rozumowania, nie wierzę w te 11%.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Wczoraj zrobiłem sobie do spółki z kolega wycieczkę do Torunia przez Sierpc. Miałem przyjemność jechać z Nasielska do Sierpca 66613. Frekwencja powalająca na całej trasie-w porywach szaleństwa 10-12 osób z czego połowa kolejarze. Skład - VT627.
Ocenę rentowności i celowości tego pociągu pozostawiam wam
Ocenę rentowności i celowości tego pociągu pozostawiam wam
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
A ja jechałem w zeszłą niedzielę 15332 z Tłuszcza do Sierpca przez Legionowo. Do Nasielska byłem jedynym pasażerem. W Nasielsku weszła jakaś 6 osobowa wycieczka i rowerzysta. Dopiero po zmianie czoła w Legionowie szynobus zapełnił się
Coś kręcisz w swoich zeznaniach. Pociąg jechał z Tłuszcza do Sierpca- piszesz że do Nasielska byłeś jedynympasażerem. Jednocześnie piszesz że w Legionowie szynobus się zapełnił. Z tego co wiem jadąc od Tłuszcza najpierw jest Legionowo, potem Nasielsk.Michał W. pisze:A ja jechałem w zeszłą niedzielę 15332 z Tłuszcza do Sierpca przez Legionowo. Do Nasielska byłem jedynym pasażerem. W Nasielsku weszła jakaś 6 osobowa wycieczka i rowerzysta. Dopiero po zmianie czoła w Legionowie szynobus zapełnił się
To jak w końcu było ? Byłeś jedynym pasażerem do Nasielska czy więcej było tych pasażerów?
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę