Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypożyczyć jednostki można, a musi to zrobić KM bo to ono marnuje sloty kończąc na Zachodnim.
Poza tym, w szczycie sytuacja nie jest aż tak tragiczna, problem raczej z pozaszczytem i brakiem koordynacji, a na to tabor chyba można wygospodarować?
Poza tym, w szczycie sytuacja nie jest aż tak tragiczna, problem raczej z pozaszczytem i brakiem koordynacji, a na to tabor chyba można wygospodarować?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
W którym miejscu?Bastian pisze:No popatrz, to 517 dopiero powstało niefortunnie, bo dublowało - i nadal dubluje - 191 jeszcze bardziej.
Eh... czyli mówisz, że już np. z Blue City nie będzie można dojechać szybko do Centrum.Bastian pisze:Tak więc ja bym dorzucił brygad na 191, a 517 zostawił, jak jest, do końca swych dni (czytaj: przystanku kolejowego na Niedźwiadku).
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ale buspas jest OK? A to, wbrew pozorom, ma jedno z drugim wiele wspólnego, jeśli chodzi o mechanizm. Otóż wytyczając buspasy pogarszasz warunki jazdy samochodom, prawda? De facto tłoczą się jak bydłomariow pisze:@Bastian - tylko zwróć uwage na popularność 517. chcesz żeby ludzie jak bydło jeździli?
No toż mówiłem, że nie widzę możliwości skrócenia 517 już wkrótce. Poza tym - czy na Ochocie ono rzeczywiście jest szybkie?reserved pisze:już np. z Blue City nie będzie można dojechać szybko do Centrum.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
A co ma do tego S-2? Skoro głównie zapełnia ją Pruszków i Piastów dając ograniczone możliwości mieszkańcom Ursusa, którzy na Niedźwiadku i tak nie mają stacji.fik pisze:Likwidując S-2?Lukasz436 pisze:Wystarczy Z-7 wydłużyć do Dw. Centralnego lub Pl. Trzech Krzyży.
[ Dodano: |4 Paź 2009|, 2009 16:19 ]
Tak. Z Beresteckiej na Pl.Zawiszy niejednokrotnie jedzie się szybciej 517 niż 130/127Bastian pisze:No toż mówiłem, że nie widzę możliwości skrócenia 517 już wkrótce. Poza tym - czy na Ochocie ono rzeczywiście jest szybkie?reserved pisze:już np. z Blue City nie będzie można dojechać szybko do Centrum.
Na piechotę! Nie wszyscy muszą mieć przystanek pod samym nosem. Część osób wyobraź sobie jest w stanie przejść na piechtę do tunelu i tam wsiąść w 517. Przypominam, że Niedźwiadek to nie jest tylko pętla ale i sporo bloków znajdujących się nieopodal. Sporo ludzi jedzie też 394, 716 i innymi do tunelu.fik pisze:Oczywiście, Niedźwiadek wsiada na pętli do Z-7, po czym tłumnie maszeruje kawał pod torami do 517, żeby dojechać na Ochotę. Dzięki za poprawę humoru.
Ewentualnie część wsiada do zwykłych pociągów więc S-2 nie jest czymś szczególnym dla Ursusa bo jak już wspomniałem na Ursus pociąg zajeżdża nieźle zapełniony Pruszkowem i Piastowem.
Proszę bardzo. Zlikwidujcie muchowóz na 158 a dajcie zaoszczędzone brygady na 517! Pasażerowie będą wam wdzięczni!Bastian pisze:Póki w 158, czy 191 (do wzmocnienia!) są miejsca, póty tłok w 517 nie wynika z braku podaży na ciągu.
Tak. Rano regularnie podjeżdżam z Beresteckiej do DWZ i specjalnie czekam na 517. Podjadą 127, 130 i 158. Nie wsiadam... czekam na 517. Potem sobie oglądam trzy wozy stojące w koreczku na światłach a ja w błyskawicznym tempie zjeżdżam na przystanek DWZ.Bastian pisze:Poza tym - czy na Ochocie ono rzeczywiście jest szybkie?
Po jakiś 3 minutach znów widzę podjeżdżające 127, 130 i 158.
Chociaż różni są ludzie, moja mama czeka specjalnie na 158, bo ma czas i lubi sobie poleżeć w autobusie.
Oprócz wiaduktu nad RZS jest jeszcze ten nad Śmigłowca. Cykl świateł przy RZS i Śmigłowca jest tak źle ustawiony, że zaledwie 5-6 szybko ruszających pojazdów może się maksymalnie przemieścić, a potem się 2 minuty (z zegarkiem w ręku!) stoi.
158 powinno zostać wycofane z Ochoty a 517 pojechać przez Niemcewicza a w drugą stronę bezpośrednio Jerozolimskimi. Ludzie od 158 wolą 517 bo różnica czasu przejazdu między Zawiszy a Zachodnim nie jest zbyt duża a 517 na wiadukcie nad RZS oszczędza często dość sporo minutBastian pisze:Póki w 158, czy 191 (do wzmocnienia!) są miejsca, póty tłok w 517 nie wynika z braku podaży na ciągu.
Nikt nie chce zmienić organizacji ruchu na RZS by Jerozolimskimi w str. Zachodniego autobusy na wprost mogły jechać z pasa do skrętu w prawo w Bitwy Wawskiej.
- MeWa
- Cukiereczek
jak nie ma możliwości, to nie przynosi efektów. Pociągi wydłużyć można, ale kosztem innych relacji.mariow pisze:Dzielnica Ursus wysłała odpowiednie pismo a efektów nie widać.
poza szczytem może i tak, ale trzeba też mieć za co, zresztą zdaje się, że największy problem w szczycie jestGlonojad pisze:Poza tym, w szczycie sytuacja nie jest aż tak tragiczna, problem raczej z pozaszczytem i brakiem koordynacji, a na to tabor chyba można wygospodarować?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Solaris U10