Ajenci - dyskusje, komentarze, nowości
Zależy, czy zdążą do końca maja rozstrzygnąć przetarg, który właśnie zawisł w KIO.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ja to jestem bardziej ciekaw, kiedy ZTM przedstawi oficjalnych zwycięzców w poprzednim przetargu na 25xmidi i 25xmaxi i czy chociaż dla jednej części uda się gładko i bezproblemowo przejść do podpisania umowy. 
Żeby Arriva i Michałek mogli wystartować na tych pakietach w terminie (25 tygodni) to umowy należałoby podpisać w okolicach 10 marca. Więcej chyba nie muszę dodawać, prawda ?
15 marca wybranie zwyciężcy
29 marca 1 odwołanie EEC
30 kwietnia rozpatrzenie ponowne ofert
10 maja 2 odwołanie EEC
10 czerwca ponowne rozpatrzenie ofert
20 czerwca sprawa sądowa EEC
10 października wyrok sądu - dyskwalifikacja EEC
rozpoczęcie kontraku 20 kwietnia 2019.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
EEC złożyla za słabe oferty, myślę że są tego świadomi. Dla nich to bez znaczenia czy wygra daną część przetargu Michalczewski czy Arriva. Musieliby wszystkich wykluczyć, łącznie z Mobilisem. 
Z 49653 wymontowali kiedyś 4 fotele (z poziomu podłogi) na potrzeby obsługi Lotniska Chopina? Bo przy obsłudze linii ZP by się jednak przydały. 
Wracając do pytań na 50 brygad mega. Czy ztm dopuszcza domalowanie tego czerwonego/bordowego paska nad oknami? Jeżeli nie, to nowe Conecto nam nie grozi ( bzdeta, ale ztm tego wymaga patrząc na odpowiedzi do pytań oferentów). 
Jakiego znowu czerwonego paska nad oknami?
http://www.omni-bus.eu/omnigaleria/albu ... G_0615.jpg
Te czerwone wstawki nad oknami.
Te czerwone wstawki nad oknami.
Na jakiej podstawie sądzisz, że to może wykluczyć Conecto? 
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Ztm w pytaniu 30 odpowiada, że taki element estetyczny ma być obecny. W nConecto nie ma fizycznej listwy tuż przy oknie (takiej jak w Lion'sie lub SU12): http://www.buspress.eu/wp-content/uploa ... 22_039.jpg. Stąd moje pytanie. 
Masz pewność, że nie są w stanie zrobić wnętrza takiego, jak w starym Connecto, a budy nowej? (swoją drogą pytanie dotyczące oświetlenia wnętrza zapewne również dotyczy tego modelu)Vlady pisze: ↑07 mar 2018, 22:06Ztm w pytaniu 30 odpowiada, że taki element estetyczny ma być obecny. W nConecto nie ma fizycznej listwy tuż przy oknie (takiej jak w Lion'sie lub SU12): http://www.buspress.eu/wp-content/uploa ... 22_039.jpg. Stąd moje pytanie.![]()
Mercedes wydaje się być elastyczny pod klienta (bardziej niż MAN) - jeśli patrzeć po dostawach dotychczasowych wozów (duża kabina, z którą MAN miał opory, dwie rzeźnie itp). Poza tym zawsze mogą zaproponować Citaro. 
Jest tak bardzo elastyczny, że na pytanie by hamulec przystankowy był aktywowany przyciskiem a nie bzdyczkiem odpowiedzieli, że nie da się... To samo mówili o dużych kabinach dla przegubów dla MZA, a jednak dało się gdy wymagał już tego przetarg. U innych producentów nie ma problemu by przystanek hamulcowy był aktywowany przyciskiem.
Tym niemniej zaoferowali MZA starszą wersję Conecto zamiast nowej (chodzi mi o ostatne zamówienie, które zostało zrealizowane), więc co by nie mówić są elastyczni.
Gdyby nie groziła nam wersja z napędem na gaz, to myślę, że Conecto II mogłoby w Warszawie wcale nie zagościć.