Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
W Wyborczej pisze,że ZTM planuje przerzucenie 125 na trasę W-Z bez skracania linii, bądź skrócenie jej , ale do dworca wschodniego. I będzie ten dziwny twór utrzymywany wiele lat. A tutaj wszyscy byli tak pewni,że 125 na 100% skrócona do Wiatracznej. Widać na Waszych informacjach nie można polegać...
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95 ... cach_.htmlBastian pisze:Co to za bzdura?
" Leszek Ruta nie wyklucza, że od jesieni 2010 r. obie zostaną zawieszone na rok. Potem (wykop metra przeniesie się tam, gdzie pomnik "czterech śpiących") będzie już można przywrócić tramwaje 26 skręcające z Targowej w al. "Solidarności". Wcześniej mogłyby je zastąpić autobusy 125 przerzucone na Trasę W-Z ze Świętokrzyskiej i Prostej, które mają być zamknięte dla ruchu. Inny plan ZTM to skrócenie linii 125 z Międzylesia do Dworca Wschodniego."
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Aha. Czysta spekulacja, przefiltrowana przez to, co dziennikarz chciał usłyszeć i to, co chciał napisać, do tego wcale nie napisana jaka pewna prawda a jedynie jeden z dwóch wariantów, a Ty to traktujesz jakby to był komunikat na stronie ZTM. 
Zresztą - nie pasują Ci czyjeś informacje - to ich nie czytaj, droga wolna.
Zresztą - nie pasują Ci czyjeś informacje - to ich nie czytaj, droga wolna.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Z szerszą dyskusją na ten temat zapraszam tu: viewtopic.php?p=498003#498003
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
Krzysiek_S
Falenica.pl- fragment komentarza z sesji RD Wawer z dnia 19.10.09 pisze:Wiceprzewodniczący Rady Włodzimierz Zalewski zwrócił się do Zarządu z wnioskiem o rozważenie możliwości lokalizacji przystanków autobusowych na ulicy Przewodowej. Radny ma informacje od Zarządu Transportu Miejskiego, że w chwili gdyby przystanki autobusowe zostały tam zlokalizowane, wtedy można byłoby rozważać uruchomienie w tym miejscu dodatkowej linii.
-
Krzysiek_S
No to oczywiste, pytanie czy coś z tego wyjdzie. Już dawno się tym nie zajmowałem i nie jestem w temacie. Nawet byłem pewny że sprawa padła.Bastian pisze:113![]()
[ Dodano: |5 Sty 2010|, 2010 14:48 ]
I jeszcze to od pana Zalewskiego:
"Nie mam żadnej odpowiedzi co jest równoznaczne z brakiem reakcji Zarządu.
Nic nie wiem o tym żeby Zarząd prowadziła rozmowy z ZTM lub wykazał
jakąś inicjatywę."
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bo też temat Przewodowej jest raczej nieśmiałą (Krzysiek_S pisze:Nic nie wiem o tym żeby Zarząd prowadziła rozmowy z ZTM lub wykazał jakąś inicjatywę.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Krzysiek_S
No tak w rejonie nikt ważny nie mieszka z dzielnicy, więc i sprawa została odłożona na półkę.Bastian pisze:Bo też temat Przewodowej jest raczej nieśmiałą (Krzysiek_S pisze:Nic nie wiem o tym żeby Zarząd prowadziła rozmowy z ZTM lub wykazał jakąś inicjatywę.) inicjatywą ZTM-u. No i pasażerów, którzy licznie w tej sprawie pisali w ramach konsultacji wawerskich.
A Zalewski jest z opozycji.
No i jeszcze Gójski ma inne sprawy na głowie niż jakaś tam Przewodowa.
Myśli jak wygrać w wyborach, utrzymać się w PO i jak uniknąć wymiaru sprawiedliwości za wydawanie decyzji...
Cóż trzeba poczekać jeszcze z rok , teraz nie ma sensu , bo i tak nic się nie zrobi.
-
Krzysiek_S
Nie mogę dodzwonić się na infolinie, a nie chce już pisać do ZTM na maila czy przez pocztę[ za dużo tego było], więc dlatego napisałem tutaj, może ktoś odpowiedzialny przeczyta.
A mianowicie już 3 razy z rzędu nie zjawił się wóz na linii 702 o 4:44 z przystanku Lucerny 02.
A raz podobno spóźnił się 20 minut. Efekt wkurzeni ludzie zasuwający nawet do Marsa piechotą w tym mój tata. Już do pracy przychodzi zmęczony, a ma do wyboru oprócz tego kurs o 3:55 N72 lub 142 o 5:29. Jeśli można coś z tym zrobić, to byłoby miło.
Dlatego też między innymi wysłałem list o dwa dodatkowe kursy na linii 142 tuż po 5 i o 6:20, realizowane przez wozy zjeżdżające z N72 z Aleksandrowa.
A mianowicie już 3 razy z rzędu nie zjawił się wóz na linii 702 o 4:44 z przystanku Lucerny 02.
A raz podobno spóźnił się 20 minut. Efekt wkurzeni ludzie zasuwający nawet do Marsa piechotą w tym mój tata. Już do pracy przychodzi zmęczony, a ma do wyboru oprócz tego kurs o 3:55 N72 lub 142 o 5:29. Jeśli można coś z tym zrobić, to byłoby miło.
Dlatego też między innymi wysłałem list o dwa dodatkowe kursy na linii 142 tuż po 5 i o 6:20, realizowane przez wozy zjeżdżające z N72 z Aleksandrowa.