Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
-
Robert 514
wg mnie 196 i 198 już jeżdżą za często..Nazgul pisze:Podejrzewam, że stanie się to w momencie wprowadzenia zapowiadanego wspólnego taktu pociągów KM i SKM, dzięki czemu dowozówki będą częstsze i regularniejsze. Moim zdaniem reforma powinna dotknąć też 153 - dopasować rozkład do odjazdu/przyjazdu pociągów.geograf pisze:Wspólny bilet funkcjonuje już od miesiąca, tunel średnicowy też działa pełną parą.
Czy linie 196 i 198 przejdą reformę rozkładu, aby zachęcić do korzystania z kolei i lepiej zagospodarować "koszty" umowy między ZTM a KM?
to znaczy nie widzę sensu by np. 196 zawijało np. co kwadrans puste na Marysin albo 198 na 1. Praskiego Pułku.
przyjamniej ta pierwsza linia powinna dostać już regularny rozkład równo co 30 minut, bo Rembertów po obu stronach wozi się do SKM też innymi liniami.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
...jest chory. Stary, był lepszy, ponieważ 408 jechało pierwsze, i miało wiele więcej osób, niż teraz: kurs 6:49 (czasem, ludzie stali przy drzwiach). Ta teraźniejsza mała ilość osób w 408 jest sprawką 153, które jedzie o minutę wcześniej i zabiera większość do 515,( które i tak jedzie jak 408 do <M> Politechnika, a 408 jest szybsze przez Ostrobramską, niż zapchlone 515 przez Wiatraczną) które teraz przyjeżdża przed 153 na przystanek Rembertów Ratusz i ludzie nie zdążają już. Oczywiście, chwilę później dojeżdża 408, i ludzie wchodzą, co dla mnie jest paranoją. W Gazecie Rembertowskiej piszą, o jeszcze większej częstotliwości linii 153.
Mnie normalnie trzęsie, czytając coś takiego, ponieważ, ludzie mieli normalny dojazd, w postaci 408, tam, gdzie najbardziej chcieli,( czyli <M> Politechnika, a jak nie to wystarczy się przesiąść na Okularowej w co się chce) a teraz go tracą i dojdzie w końcu do czegoś takiego (Nie daj Bóg!), że linia ta zniknie z obszaru Karolówka/Mokry Ług!
Ale ludzie przesiadają się do 515, bo jadą na Grochów, gdzie 408 nie dojeżdża. Poza tym ludzi z 408 ale i z 515 jakby nie patrzeć wywiało do SKMki i docelowo linie te powinny zostać połączone przy okazji wywalenia 515 z Bielan po dokończeniu metra.Petuś pisze:...jest chory. Stary, był lepszy, ponieważ 408 jechało pierwsze, i miało wiele więcej osób, niż teraz: kurs 6:49 (czasem, ludzie stali przy drzwiach). Ta teraźniejsza mała ilość osób w 408 jest sprawką 153, które jedzie o minutę wcześniej i zabiera większość do 515,( które i tak jedzie jak 408 do <M> Politechnika, a 408 jest szybsze przez Ostrobramską, niż zapchlone 515 przez Wiatraczną) które teraz przyjeżdża przed 153 na przystanek Rembertów Ratusz i ludzie nie zdążają już. Oczywiście, chwilę później dojeżdża 408, i ludzie wchodzą, co dla mnie jest paranoją. W Gazecie Rembertowskiej piszą, o jeszcze większej częstotliwości linii 153.Mnie normalnie trzęsie, czytając coś takiego, ponieważ, ludzie mieli normalny dojazd, w postaci 408, tam, gdzie najbardziej chcieli,( czyli <M> Politechnika, a jak nie to wystarczy się przesiąść na Okularowej w co się chce) a teraz go tracą i dojdzie w końcu do czegoś takiego (Nie daj Bóg!), że linia ta zniknie z obszaru Karolówka/Mokry Ług!
Natomiast nie wiem dlaczego od 01.06 rozkład 196 nie jest dopasowany do SKMki już teraz w dużej części, nie tak jak wcześniej w kilku przypadkach
-
Dęboszczak
A co ma piernik do wiatraka? Rozkład jest niedopasowany do niczego, bo raz jest 10, raz 8 raz 4 minuty do odjazdu SKM, a póki co 196 jeżdzi mniejwięcej z tą samą częstotliwością co SKM, więc gdzie tu 196 ma być dopasowane do KM.Dęboszczak pisze:Może dlatego, że w KM obowiązuje wspólny bilet ZTM- KM?
...Moje propozycje, co do komunikacji w Rembertowie...
196 - Rembertów Kolonia - Szatkowników - Frontowa - Republikańska - Al. Gen. Chruściela - Cyrulików - Marsa - PKP (od strony Nowego Rembertowa) - Ilskiego - Al. Komandosów - Nowy Rembertów (albo, jeżeli dalej podciągnąć.. Komandosów - Działyńczyków - Dokerów - Fizylierów: powrót Grzybowa - Komandosów)
199 - Targówek - [...] - Paderewskiego - Al. Chruściela - PKP - Cyrulików - Rembertów Kolonia
153 - Mokry Ług - Czwartaków - Paderewskiego - A;. Chruściela - PKP - Al. Chruściela - tereny Aon - Poligon
183 - Wiatraczna - Grochowska - Marsa - Ilskiego - Grzybowa - Wspólna - Brata Alberta -Brata Alberta, czy jak kto chce..
303, czyli Emdeggera pomysł na Mokry Ług, do którego się przyłączam..
143 - Rembertów Aon - Al. Chruściela - [Wygoda]- Marsa - Grochowska - Al. Stanów Zjednoczonych - [jak teraz] Natolin Płd.
515 Rembertów Kolonia - Szatkowników - [...] Marsa - Ostrobramska - [jak 408] Os. Górczewska.
196 - po postulatach, podobno wielu osób, skrócenie do Nowego Rembertowa, albo wg mojej propozycji..
199- Obiecane podjazdy pod PKP Rembertów i zastąpienie na odcinku do Kolonii.
153 - Dojazd do osiedli na Poligonie i w końcu dojazd z PKP do Akademii na Poligonie.
Jeżeli ktoś będzie miał jakieś wątpliwości, odpowiem jutro
196 - Rembertów Kolonia - Szatkowników - Frontowa - Republikańska - Al. Gen. Chruściela - Cyrulików - Marsa - PKP (od strony Nowego Rembertowa) - Ilskiego - Al. Komandosów - Nowy Rembertów (albo, jeżeli dalej podciągnąć.. Komandosów - Działyńczyków - Dokerów - Fizylierów: powrót Grzybowa - Komandosów)
199 - Targówek - [...] - Paderewskiego - Al. Chruściela - PKP - Cyrulików - Rembertów Kolonia
153 - Mokry Ług - Czwartaków - Paderewskiego - A;. Chruściela - PKP - Al. Chruściela - tereny Aon - Poligon
183 - Wiatraczna - Grochowska - Marsa - Ilskiego - Grzybowa - Wspólna - Brata Alberta -Brata Alberta, czy jak kto chce..
143 - Rembertów Aon - Al. Chruściela - [Wygoda]- Marsa - Grochowska - Al. Stanów Zjednoczonych - [jak teraz] Natolin Płd.
515 Rembertów Kolonia - Szatkowników - [...] Marsa - Ostrobramska - [jak 408] Os. Górczewska.
196 - po postulatach, podobno wielu osób, skrócenie do Nowego Rembertowa, albo wg mojej propozycji..
153 - Dojazd do osiedli na Poligonie i w końcu dojazd z PKP do Akademii na Poligonie.
Petuś pisze:...Moje propozycje, co do komunikacji w Rembertowie...
Ale jednak, wedłu mnie, mój pomysł, jak najbardziej ok!emdegger pisze:303 Pl. Zwycięstwa (1920 ) - Krakowskie Przedmieście - Nowy Świat - Al. Ujazdowskie (wiem, wiem, powrót jak 151) - Al. Armii Ludowej - Al. USA - Ostrobramska - Marsa - Al. Komandosów - Ilskiego - Nowy Rembertów/ lub trasą alternatywną tj. tak jak dziś jedzie 408 na Mokry Ług 15/-//-
Nazgulu z XI RP!Nazgul pisze:303 umknęła mi ta propozycja, więc proszę o przytoczenie ponownie
Ta propozycja cementuje cały temat pt, "Połączenie TŁ - TK"
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Przeglądałem i skojarzyłem, uleciało mojej uwadze, iż ta linia może kończyć na Mokrym Ługuemdegger pisze:Nazgulu z XI RP!Nazgul pisze:303 umknęła mi ta propozycja, więc proszę o przytoczenie ponownie
Ta propozycja cementuje cały temat pt, "Połączenie TŁ - TK"Zajrzyj no tam, a dowiesz się szczegółów całej operacji dotyczącej 303 w Rembertowie.
Szczerze mówiąc nie mam wyrobionego zdania, linia ta pomogłaby w uregulowaniu sytuacji na TŁ, tzn. w wywaleniu 520 z Torwaru i być może wszystkich czerwonych z Międzynarodowej, ale znowuż pchać kolejną linię do Starego Rembertowa, kiedy to mamy tu uszczuplić ilość liniiemdegger pisze:I ?
-
Ikarus 5780
To w końcu ile tych linii na Ługu ? Nie twierdze, że nie są potrzebne, ale IMHO nie w takiej ilości, powstają tam nowe osiedla, całkiem ładne i spore przy Kadrowej, a teren jest atrakcyjny, bo świetna lokalizacja, biorąc pod uwagę SKM i blisko lasu. Lekki OT, ale chciałbym się dowiedzieć ile planujecie linii na Ług - z moich obliczeń wychodzą 3 - te co są + 303.Nazgul pisze:
W tej sytuacji przy rzadkim 199 podciągnałbym 143 do Kolonii i AON przestałby być pętlą, do czego ZTM podobno dąży, albo 143 na Mokry Ług.