A PKP PRAGA?Teokryt pisze:Kolejny argument to to że nazwa Praga sie nie pojawia nigdzie w przystankach - poza Parkiem Praskim i Portem Praskim.
Zwłaszcza, że jest w ŚródmieściuTeokryt pisze:tak samo jakby Dw. gdański nazwać Metro Żoliborz.
Moderator: JacekM
A PKP PRAGA?Teokryt pisze:Kolejny argument to to że nazwa Praga sie nie pojawia nigdzie w przystankach - poza Parkiem Praskim i Portem Praskim.
Zwłaszcza, że jest w ŚródmieściuTeokryt pisze:tak samo jakby Dw. gdański nazwać Metro Żoliborz.
mi nie przeszkadzają podwójne nazwy.MichalJ pisze:No to załatw z PKP zmianę nazwę przystanku kolejowego. Co za problem?MeWa pisze:W żadnym razie nie powinna. Nazwy stacji metra mają większy wpływ na tkankę miejską i nazewnictwo miejskie, niż inne obiekty, jak przystanki komunikacji miejskiej.
jeśli daleko do Stadionu, to trzeba też zmienić nazwę stacji PKP. Oj nie za dużo zabawy?Teokryt pisze: Metro Stadion
To miasto korzysta z usług PKP czy PKP oferuje usługi miastu? Sory ale mnie naprawdę guzik obchodzi co ma PKP do powiedzenia w tej sprawie, nie może być tak że zmiany nazw przystanków to jakiś kłopot organizacyjny. Że PKP niby nie stać? PKP nieh wreszcie zacznie oszczędzać tam gdzie trzeba. Jak na razie oszczędza na (dez)Informacji Pasażerskiej.jeśli daleko do Stadionu, to trzeba też zmienić nazwę stacji PKP. Oj nie za dużo zabawy?
Czasem gmerać można. Byle nie tworzyć potworów jak Metro Ratusz Arsenał. Ale sam powiedz czy zaproponowane nazwy dla metra są aż takie złe? Ja to przynajmniej chociaż argumentowałemI dlatego najlepiej wiele nie gmerać, bo każdy ma swoją najlepszą propozycję. Dobre wrogiem lepszego..

Per analogiam: uważasz, że powinna być stacja RONDO JAZDY POLSKIEJ, a nie POLITECHNIKA?mariow pisze:Ta druga nazwa byłaby znakomita gdyby stacja była zlokalizowane w pobliżu wejscia głównego do UW a nie tam gdzie jest zaplanowana.
bo jak stacja była nazywana, to po pierwsze szkoła nazywała się inaczej, po drugie po przeciwnej stronie było jeszcze SGGW?MichalJ pisze:A dlaczego jest "Pole Mokotowskie", a nie esgiepis, te, znaczy esgieha?
Ja uważamBastian pisze:Per analogiam: uważasz, że powinna być stacja RONDO JAZDY POLSKIEJ, a nie POLITECHNIKA?mariow pisze:Ta druga nazwa byłaby znakomita gdyby stacja była zlokalizowane w pobliżu wejscia głównego do UW a nie tam gdzie jest zaplanowana.
No to samobój - to jest dowód, że dzięki nazwie stacji wiedział, gdzie wysiąść, aby dojść do PolitechnikiRosa pisze:Ja uważamBastian pisze: Per analogiam: uważasz, że powinna być stacja RONDO JAZDY POLSKIEJ, a nie POLITECHNIKA?
Ostatnio po wyjściu z metra na stacji M Politechnika ktos mnie sie pytał jak dojsc na Politechnikę.