Wyjazdy i zjazdy przez całe miasto... (d. Zjaaaaaaazd)

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 30 sty 2009, 19:53

Marcinos pisze:O której godzinie są zjazdy linii 122 z krańca Gwiaździsta i gdzie one mają ostatni przystanek po trasie :?:
Ostatni przystanek jak napisano niżej "ORLICH GNIAZD" i nie jest to bez sensu bo dalej zjeżdza się tak Dywizjonu303- Obozowa-Ks.Janusza-Olbrachta-Redutowa-Z.E.A. REDUTOWA. Bo i tak się tamtędy robi się zjazdy, no i wyjazdy też. :D

[ Dodano: Pią 30 Sty, 2009 19:59 ]
levar pisze:biegnie na ekspedycję. Powiedziałem ludziom, że tamten pierwszy pojedzie. Odjechał -10 ;-) .
:arrow: To jest normatyw na tym dodatku -10 i inaczej nie będzie ](*,)
(-X

[ Dodano: Pią 30 Sty, 2009 20:02 ]
Jamnik pisze:Po jednym dniu taki nieusztywniony rozkład może się już nie nadawać do ponownego użytku.
:arrow: Błąd w myśleniu popatrz na rozkłady w mobilisie nie są foliowane, a w koszulkach i jakoś kipią :D

[ Dodano: Pią 30 Sty, 2009 20:05 ]
Flash8222 pisze:na Kleszczową a nie jako zjazd po trasie? To jest zastanawiające, bo Woronicza zjeżdża po trasie a Kleszcze już nie :-s
:arrow: Program oszczędzania pieniążków przez z.t.m. :D i wkurzania ludzi.

[ Dodano: Pią 30 Sty, 2009 20:21 ]
Kiedyś miałem 195, stoję sobie na Natolinie i czekam na odjazd, a tu ekspedytor mówi mi, że jeszcze przede mną wjeżdża 09. Ale ludzie już powsiadali do mnie. Nagle widzę pędzące SU18 88xx, kierowca w biegu zakłada dechy, biegnie na ekspedycję. Powiedziałem ludziom, że tamten pierwszy pojedzie. Odjechał -10 ;-) .

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 30 sty 2009, 20:21

gregory5576 pisze:Tak to wygląda w Gdyni, ludzie płacą normalne bilety i jadą , wóz i firma zarabia a ludzie mają wygodniej.
Masz jeszcze takie spisy z innych miast, może też warto je tu zamieścić :hmmm:

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 30 sty 2009, 20:26

jacek pisze:Masz jeszcze takie spisy z innych miast, może też warto je tu zamieścić :hmmm:
Jacek są na stronie z.t.m. w stopce linki tam są strony miast i transportu publicznego w tych miastach.

radeom

Post autor: radeom » 30 sty 2009, 20:31

A to przypadkiem nie była ironia? :razz:

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 30 sty 2009, 21:35

Paranoja 09/195 z redutowej na pusto do Natolina i to w pół godziny, gdzie sorki ale mobilis z Ursusa na w/w Natolin juz ma godzinę a ma bliżej no sory ale cóś nie tak.I jeszcze jedno Rozkład "papierowy" i karta wyjazd 13:15, a w sterowniku stoi 13:05 i proszę mi tu nie pisać że linia nie przychodzi z z.t.m.-u. ktoś tu papra robotę. ](*,) =; :D A na pewno nie jest to wina zakładów.
pawcio pisze:Już tłumaczę wsystko po kolei.
186 to linia o tak monstrualnie łdugiej trasie, że nie wyszystkie brygady udało się zakrańcować tam, gdzie powinny. Tu akurat dotyczy to dodatków. Całki ze Stalowej już grzecznie zaczynają i kończa na Tarchominie. Choć i ja mam zagwostkę w tym miejscu. Jest kilka dojazdów R-11(?)<->Tarchomin, których w rozkładzie juz nie ma. Zastanawiam się, czy one są jako PT, czy po trasie.
107 nie ma sensu puszczać po trasie z Esperanta na Woronicza. Na PT jest 3 razy szybciej.
122 to kwestia także rozkładu na długiej trasie. I tak dobrze, że jest tylko jeden taki wyjazd (5) i jeden zjazd (10).
A cel jest zasadniczo jeden. Za dojazdy na PT nie ma kasy. Czytaj: oszczędności ZTM robi.
:arrow: 186 gdyby to miały odpowiednie zakłady , a nie ganianie kleszczy na linię to by ktoś nie miał bólu głowy, kleszcze są na 186 zbędne, tak jak kiedyś redutowa na 517, następny nonsens kleszczowa i woronicza na 510, gdzie, redutowe wyjazdy są praktycznie po trasie, tabor też wchodzi w rachubę ale to najmniejszy problem. Tak P.T jest szybciej, ale głupiej, rozdział brygad na zakłady jest bez głowy robiony. Redutowa zaczyna na Natolinie, a Woronicza, pewnikiem drałuje na pusto na pl. Piłsudzkiego, aby kończyć na Natolinie, a redutowa na Piłsudzkim. W ten sposób to wychodzi dwa i pół kursu i do domu, ciężko dać pół kursu więcej i będzie git , to nie lepiej gonić wóz na pusto przez pół wawy? A jeśli chodzi o oszczędności to z.t.m. szuka tam gdzie ich nie powinna szukać.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 30 sty 2009, 21:38

gregory5576 pisze: 186 gdyby to miały odpowiednie zakłady , a nie ganianie kleszczy na linię to by ktoś nie miał bólu głowy, kleszcze są na 186 zbędne,
Juz od dłuższego czasu R11 nie obsluguje 186, pozostała R7,R13,ITS

radeom

Post autor: radeom » 30 sty 2009, 21:40

[quote="Gregory5576" o godzinie 19:19"]Paranoja 09/195 z redutowej na pusto do Natolina i to w pół godziny, gdzie sorki ale mobilis z Ursusa na w/w Natolin juz ma godzinę a ma bliżej no sory ale cóś nie tak.I jeszcze jedno Rozkład "papierowy" i karta wyjazd 13:15, a w sterowniku stoi 13:05 i proszę mi tu nie pisać że linia nie przychodzi z z.t.m.-u. ktoś tu papra robotę. ](*,) =; :D A na pewno nie jest to wina zakładów. [/quote][quote="Gregory5576" o godzinie 21:35"]Paranoja 09/195 z redutowej na pusto do Natolina i to w pół godziny, gdzie sorki ale mobilis z Ursusa na w/w Natolin juz ma godzinę a ma bliżej no sory ale cóś nie tak.I jeszcze jedno Rozkład "papierowy" i karta wyjazd 13:15, a w sterowniku stoi 13:05 i proszę mi tu nie pisać że linia nie przychodzi z z.t.m.-u. ktoś tu papra robotę. ](*,) =; :D A na pewno nie jest to wina zakładów.[/quote]2 razy to samo ;-)

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 30 sty 2009, 21:47

gregory5576 pisze: A jeśli chodzi o oszczędności to z.t.m. szuka tam gdzie ich nie powinna szukać.
E tam, mnie się takie długie wyjazdy spodobały, o 4 rano pusto, mozna przycisnąc w pedal i zobaczyć ile da rade wycisnąć z autobusu.
Trochę głupio to wyglada jak startujesz 3.45 na 146 do Falenicy, lub o 4.09 na 102 na Olszynke, lub o 4.04 na 141 na Ostrobramską i mijasz wozy PKS GM, ktore pedzą na pusto na Bukow.
Ile by mozna bylo zaoszczedzić, gdyby pozamieniać linie pomiedzy przewoznikami, aby ograniczyc odleglości dojazdów, no ale to już wyzsza szkoła jazdy :D

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 30 sty 2009, 21:49

gregory5576 pisze:Paranoja 09/195 z redutowej na pusto do Natolina i to w pół godziny, gdzie sorki ale mobilis z Ursusa na w/w Natolin juz ma godzinę a ma bliżej no sory ale cóś nie tak.I jeszcze jedno Rozkład "papierowy" i karta wyjazd 13:15, a w sterowniku stoi 13:05 i proszę mi tu nie pisać że linia nie przychodzi z z.t.m.-u. ktoś tu papra robotę. ](*,) =; :D A na pewno nie jest to wina zakładów.
pawcio pisze:Już tłumaczę wsystko po kolei.
186 to linia o tak monstrualnie łdugiej trasie, że nie wyszystkie brygady udało się zakrańcować tam, gdzie powinny. Tu akurat dotyczy to dodatków. Całki ze Stalowej już grzecznie zaczynają i kończa na Tarchominie. Choć i ja mam zagwostkę w tym miejscu. Jest kilka dojazdów R-11(?)<->Tarchomin, których w rozkładzie juz nie ma. Zastanawiam się, czy one są jako PT, czy po trasie.
107 nie ma sensu puszczać po trasie z Esperanta na Woronicza. Na PT jest 3 razy szybciej.
122 to kwestia także rozkładu na długiej trasie. I tak dobrze, że jest tylko jeden taki wyjazd (5) i jeden zjazd (10).
A cel jest zasadniczo jeden. Za dojazdy na PT nie ma kasy. Czytaj: oszczędności ZTM robi.
:arrow: 186 gdyby to miały odpowiednie zakłady , a nie ganianie kleszczy na linię to by ktoś nie miał bólu głowy, kleszcze są na 186 zbędne, tak jak kiedyś redutowa na 517, następny nonsens kleszczowa i woronicza na 510, gdzie, redutowe wyjazdy są praktycznie po trasie, tabor też wchodzi w rachubę ale to najmniejszy problem. Tak P.T jest szybciej, ale głupiej, rozdział brygad na zakłady jest bez głowy robiony. Redutowa zaczyna na Natolinie, a Woronicza, pewnikiem drałuje na pusto na pl. Piłsudzkiego, aby kończyć na Natolinie, a redutowa na Piłsudzkim. W ten sposób to wychodzi dwa i pół kursu i do domu, ciężko dać pół kursu więcej i będzie git , to nie lepiej gonić wóz na pusto przez pół wawy? A jeśli chodzi o oszczędności to z.t.m. szuka tam gdzie ich nie powinna szukać.
nie ma brygad z r-7 zjeżdżających z Pl. Piłsudskiego. są dojeżdżające (płatnie)
co chcesz od R-11/R-7 na DwC? Wszystkie zajezdnie mają mniej więcej identyczną odległość na dojazd więc wszystkie pasują do brygad Centralny - Centralny.

[ Dodano: Pią 30 Sty, 2009 21:50 ]
jacek pisze:
gregory5576 pisze: A jeśli chodzi o oszczędności to z.t.m. szuka tam gdzie ich nie powinna szukać.
E tam, mnie się takie długie wyjazdy spodobały, o 4 rano pusto, mozna przycisnąc w pedal i zobaczyć ile da rade wycisnąć z autobusu.
Trochę głupio to wyglada jak startujesz 3.45 na 146 do Falenicy, lub o 4.09 na 102 na Olszynke, lub o 4.04 na 141 na Ostrobramską i mijasz wozy PKS GM, ktore pedzą na pusto na Bukow.
Ile by mozna bylo zaoszczedzić, gdyby pozamieniać linie pomiedzy przewoznikami, aby ograniczyc odleglości dojazdów, no ale to już wyzsza szkoła jazdy :D
PKS nie włącza się od Bukowa:)

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 30 sty 2009, 21:53

jacek pisze:Juz od dłuższego czasu R11 nie obsluguje 186, pozostała R7,R13,ITS
:arrow: Tak zgoda, ale to był tylko przykład a takich kwiatków jest jeszcze pełno. Ciekawe czy 701 będzie zjeżdzało PO TRASIE Z Łomianek , bo dechy zjazdowe na 701 wiszą już co najmniej dwa miesiące i nie są ruszane z miejsca.następny nonsens: wyjazdy na pusto do łomianek brygady (20 kilometrów za darmo), też po cholerę bo nikogo koło 5:00 nikogo się z tamtąd nie bierze. Ale może łomianki tak chcą to oky ,można to było zrobić inaczej z Bramy zachodniej jest bliżej do łomianek jak z redutowej. Nocny zjeżdza na pusto z bramy a w tym czasie z powrotem śmia wóz do łomianek. Co by szkodziło aby nocny robił pół kursu i zjeżdzał, a wóz wyjeżdzający jechał na Marymont i z metra zaczynał. Tak było przynajmniej było do tej pory.Stalowe dodatki na E4, kończą na Marymoncie i z zjazd(rezydują na Włościańskiej), dołożyć pół kursu na Tarchomin i zjazd, nie po co jak można namieszać wszystkim po koleji. :D

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 30 sty 2009, 21:59

gregory5576 pisze:Stalowe dodatki na E4, kończą na Marymoncie i z zjazd(rezydują na Włościańskiej), dołożyć pół kursu na Tarchomin i zjazd, nie po co jak można namieszać wszystkim po koleji.
Akurat w tym przypadku to nonsens, bo 508 jadące około 9-10 z M.Marymont jadą puste, więc po kiego pchać jeszcze E4/E8?
Nocleg w CWS, to super pomysl.
gregory5576 pisze:Tak zgoda, ale to był tylko przykład a takich kwiatków jest jeszcze pełno. Ciekawe czy 701 będzie zjeżdzało PO TRASIE Z Łomianek , bo dechy zjazdowe na 701 wiszą już co najmniej dwa miesiące i nie są ruszane z miejsca.następny nonsens: wyjazdy na pusto do łomianek brygady (20 kilometrów za darmo), też po cholerę bo nikogo koło 5:00 nikogo się z tamtąd nie bierze. Ale może łomianki tak chcą to oky ,można to było zrobić inaczej z Bramy zachodniej jest bliżej do łomianek jak z redutowej. Nocny zjeżdza na pusto z bramy a w tym czasie z powrotem śmia wóz do łomianek. Co by szkodziło aby nocny robił pół kursu i zjeżdzał, a wóz wyjeżdzający jechał na Marymont i z metra zaczynał.
Tu sie zgodzę z tobą, podobna sytuacja jest z brygadą 59/N64/N25/147, wyjazd z Płochocinskiej i potem jazda jako 147-wyjazd 3.48, koniec zmiany 12.51 DP (12.09 DS), dobrze pomyslane.

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 30 sty 2009, 22:10

Dęboszczak pisze:nie ma brygad z r-7 zjeżdżających z Pl. Piłsudskiego. są dojeżdżające (płatnie)
co chcesz od R-11/R-7 na DwC? Wszystkie zajezdnie mają mniej więcej identyczną odległość na dojazd więc wszystkie pasują do brygad Centralny - Centralny.
:arrow: Ale robią puste przeloty, reduta ma najbliżej na D.C. A z resztą Kleszczowa zanim się wykaraska od siebie i dojedzie do D.C. już jest w plecy, czas pracy kierowców, aby zdążyć na centralny z kleszczowej ( w którą stronę by nie pojechał to i tak stoi w korku) przyjazd na centralny -20 po odjeździe i co zaczynamy sterowanie od wyjazdowego dodatku, gratulacje. Aby był o czasie to trzeba zrobić wcześniejszy wyjazd i powiedzmy zamiast dodatku sześć godzin, to robi się na wyjeżdzie i zjeżdzie 7-7,5 godziny, korki na trasie opóźnione zjazdy, dodatkowa godzina, czy półtorej. No i co jak ktoś jedzie dwa dodatki i to dłuższy rano i przeciągający się po po południu. :D

[ Dodano: Pią 30 Sty, 2009 22:12 ]
jacek pisze:Akurat w tym przypadku to nonsens, bo 508 jadące około 9-10 z M.Marymont jadą puste, więc po kiego pchać jeszcze E4/E8?
Nocleg w CWS, to super pomysl.
.
:arrow: To zdjąć pół kursu, Jedź ze stalowej na włościańską po trupa?????????????!!!!!!!!!!!!!! :-$

[ Dodano: Pią 30 Sty, 2009 22:18 ]
Dęboszczak napisał/a:
"nie ma brygad z r-7 zjeżdżających z Pl. Piłsudskiego. są dojeżdżające (płatnie)
co chcesz od R-11/R-7 na DwC? Wszystkie zajezdnie mają mniej więcej identyczną odległość na dojazd więc wszystkie pasują do brygad Centralny - Centralny." :arrow: Zgoda jak z ludkami, tak to może być i jest oky.

TJ

Post autor: TJ » 30 sty 2009, 22:36

gregory5576 pisze:Stalowe dodatki na E4, kończą na Marymoncie i z zjazd(rezydują na Włościańskiej), dołożyć pół kursu na Tarchomin i zjazd, nie po co jak można namieszać wszystkim po koleji. :D
Akurat na Stalową to bliżej jest z Marymontu niż z Tarchomina/Nowodworów

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 30 sty 2009, 22:37

gregory5576 pisze:To zdjąć pół kursu
Akurat te pól kursu na M.Mlociny jest wskazane.
gregory5576 pisze:Jedź ze stalowej na włościańską po trupa?????????????!!!!!!!!!!!!!!
Zaraz ,zaraz (-(
To akurat jest ciekawostka, może niech sie wypowie w tej kwesti ktorys driver ze Stalowej, jak to wyglada w tym przypadku.
We wtorek mialem 508 i wskoczyl do mnie kierowca z R13, ktory zostawil woz na Wlościanskiej i miał planowo koniec pracy, a na dodatek B, mial tym wozem wyjechać ktoś inny.
Innym razem kierowca, ktory zostawil wóz na T4, wracal na R13, bo kazali mu siedziec na rezerwie, ale na dodatek B, tez mial wyjechac kto inny.
Przeczuwam tu jakies zagmatwanie, więc może jakis driver z R13 faktycznie sprecyzuje, jak wygląda sytuacja w tym przypadku :idea:

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 30 sty 2009, 22:54

To akurat jest ciekawostka, może niech sie wypowie w tej kwesti ktorys driver ze Stalowej, jak to wyglada w tym przypadku.
We wtorek mialem 508 i wskoczyl do mnie kierowca z R13, ktory zostawil woz na Wlościanskiej i miał planowo koniec pracy, a na dodatek B, mial tym wozem wyjechać ktoś inny.
Innym razem kierowca, ktory zostawil wóz na T4, wracal na R13, bo kazali mu siedziec na rezerwie, ale na dodatek B, tez mial wyjechac kto inny.
Przeczuwam tu jakies zagmatwanie, więc może jakis driver z R13 faktycznie sprecyzuje, jak wygląda sytuacja w tym przypadku

Ja sobie pozwolę coś napisać.
Sytuacja 1: Kierowca miał tylko zmianę A a na B jeździł ktoś inny i sobie po prostu wracał do domu.
Sytuacja 2: Widocznie kierowca siedział na iluś tam godzinnej rezerwie. Wyjechał na 0xx?/E4 a resztę czasu miał na zakładzie siedzieć, tylko, że wóz został na T4 bo tam zaczyna się kursowanie w szczycie B.

Tak mnie się wydaje ;)
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

ODPOWIEDZ