Plac Defilad i okolice - plany na przyszłość

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

dzidek

Post autor: dzidek » 21 lip 2009, 20:11

Nie ale ochrona nie powinna sama wchodzić do środka a jeśli już poczekać na policję. Skoro ochroniarze do wszystkich (nawet mediów) byli nastawieni agresywnie to wcale się nie dziwię kupcom, którzy później w taki sam sposób się zachowywali. I mimo wszystko strzelanie gazem prosto w twarz to przesada ze strony ochrony no ale skoro to zubrzycki zapewniał obstawę komornika to efekt był do przewidzenia ;)
Po takiej akcji ochrony niestety ale bardzo wielu nastawionych przeciwko kupcom w tym momencie staje za nimi.

fluger

Post autor: fluger » 21 lip 2009, 20:19

MeWa pisze:
Tyrystor pisze:A zejście na tory na stacji? Tam trzecia szyna jest zabezpieczona :-k
zabezpieczona nie oznacza, że bez ryzyka.

I dobrze, że wreszcie wyrzucili tę chołotę...
A kogo pan nazywa hołotą.
Winne jest miasto bo nie dało im drugiego zamiennego miejsca a lokalizacje nie dla wszystkich się nadawały i nie spełniały niektórych standardów. A ci biedni ludzie. Proszę się w nich wczuć. Tracą swoje miejsce pracy, jak wiemy mamy tera kryzys, a rachunki trzeba płacić, dzieci nakarmić, a kuroniówka która jest jedyną propozycją miasta jest proszę wybaczyć ale nie wystarczająca.
Tonący chwyta się brzytwy, a oni idą na bruk i nich o nich nie zadbał.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 21 lip 2009, 20:22

dzidek pisze:Skoro ochrona wchodząc do środka KDT wystrzeliła w twarz ludziom gaz to później nie ma co się dziwić , że strażniczka oberwała.
Rozumiem, że jak tobie ktoś nie chce oddać twojej własności mimo nakazu sądowego, to po prostu rezygnujesz z prób jej odzyskania?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 21 lip 2009, 20:22

Ochrona na początku usiłowała się dostać do środka dobrowolnie, gdy stawiano opór użyli gazu. Nie działali samowolnie lecz na zlecenie komornika. Ciężko wymagać aby w sytuacji gdy kupcy okładają ich metalowymi rurami i obrzucając gaśnicami czy płytami betonowymi (które jak się okazało mieli zmagazynowane wewnątrz obiektu) oni stali bezczynnie - mieli gaz to użyli.

Inna sprawa ze po pierwszej próbie dostania się następne podejście powinna już wykonać policja. Policja jak pokazała jest w stanie zająć i "oczyścić" obiekt w kwadrans.

W drastycznym przypadku mieli także techniczne możliwości dosłownie "odstrzelenia" zabarykadowanych drzwi łącznie z futryną przy użyciu małych ładunków wybuchowych.
Ale już widzę co by się działo gdyby policja tak zrobiła - media i przeciwnicy policji by się zapluli o okrutnej policji która na kupców idzie z materiałami wybuchowymi.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 21 lip 2009, 20:25

fluger pisze:Winne jest miasto bo nie dało im drugiego zamiennego miejsca a lokalizacje nie dla wszystkich się nadawały i nie spełniały niektórych standardów.
Zaraz, k***a, to miasto ma dbać o to, aby prywatni przedsiębiorcy mieli warunki do pracy? :shock: :bredzisz:
fluger pisze:Tonący chwyta się brzytwy, a oni idą na bruk i nich o nich nie zadbał.
Bo, do jasnej cholery, nikt nie będzie dbał o bandę nierobów, którzy sami nie wyrazili najmniejszej chęci zadbania o siebie.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

dzidek

Post autor: dzidek » 21 lip 2009, 20:28

http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1610803,0, ... omosc.html
Filmik pokazuje zachowanie "profesjonalnej" ochrony Zubrzcyki. Opinie na forum TVN Warszawa też raczej negatywne na temat firmy Zubrzycki.

[ Dodano: |21 Lip 2009|, 2009 20:29 ]
fik pisze:
dzidek pisze:Skoro ochrona wchodząc do środka KDT wystrzeliła w twarz ludziom gaz to później nie ma co się dziwić , że strażniczka oberwała.
Rozumiem, że jak tobie ktoś nie chce oddać twojej własności mimo nakazu sądowego, to po prostu rezygnujesz z prób jej odzyskania?
Nie wysyłam takiej pożal się Boże ochrony. Niech policja się tym zamuje a nie firma Zubrzycki.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 21 lip 2009, 20:36

fluger pisze:A kogo pan nazywa hołotą.
protestujących i wyrywających chodnik.
fluger pisze:Winne jest miasto bo nie dało im drugiego zamiennego miejsca a lokalizacje nie dla wszystkich się nadawały i nie spełniały niektórych standardów.
no sorry, rozmowy trwały ponad dwa lata, pojawiło się kilkanaście propozycji. Ja rozumiem, że żadna działka nie jest tak atrakcyjna jak pl. Defilad, ale nie widzę też powodów, dla których ci handlarze mieliby dostawać od ręki najlepszą ziemię w mieście!

Oglądając relacje, odniosłem jednak wrażenie, że służby porządkowe pozwoliły na eskalację wydarzeń, zabrakło planu działania, co widać byłoby chociażby po czasie po jakim zareagowała policja...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 21 lip 2009, 20:41

MeWa pisze:Oglądając relacje, odniosłem jednak wrażenie, że służby porządkowe pozwoliły na eskalację wydarzeń, zabrakło planu działania, co widać byłoby chociażby po czasie po jakim zareagowała policja...
Policja w działaniach komorniczych tylko asystuje. Do akcji wchodzi, gdy prosi o to komornik.
Do czasu aż zajścia były związane bezpośrednio z próbami dostania się ochrony do środka, i nie było zamieszek towarzyszących policja nie mogła interweniować bo nie chciał tego komornik.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 21 lip 2009, 20:50

fik pisze:
Zaraz, k***a, to miasto ma dbać o to, aby prywatni przedsiębiorcy mieli warunki do pracy? :shock: :bredzisz:
Gdzie jest Policja, czemu nic nie robi?
Niech mi da pieniądze, niech mnie przyozdobi!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 lip 2009, 20:54

fluger pisze:Winne jest miasto bo nie dało im drugiego zamiennego miejsca
A to ja mieszkanie poproszę...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 21 lip 2009, 21:00

Frencher pisze:
MeWa pisze:Oglądając relacje, odniosłem jednak wrażenie, że służby porządkowe pozwoliły na eskalację wydarzeń, zabrakło planu działania, co widać byłoby chociażby po czasie po jakim zareagowała policja...
Policja w działaniach komorniczych tylko asystuje. Do akcji wchodzi, gdy prosi o to komornik.
Do czasu aż zajścia były związane bezpośrednio z próbami dostania się ochrony do środka, i nie było zamieszek towarzyszących policja nie mogła interweniować bo nie chciał tego komornik.
Zatem być może błąd leżał po stronie komornika - a w końcu się rozpełzło na Marszałkowską...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

dzidek

Post autor: dzidek » 21 lip 2009, 21:10

Tak jest jak nieodpowiedni ludzie biorą się do czegoś czego nie potrafią. Jeśli to prawda, że ochrona Zubrzycki użyła jako pierwsza gazu to powinien prezes za to odpowiadać...
Może gdyby policja weszła wraz z komornikiem to tylu poszkodowanych by nie było.
Z tego co przekazują media to prawdziwa walka rozpoczęła się dopiero po użyciu gazu przez ludzi z Zubrzyckiego.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 lip 2009, 21:12

dzidek pisze:Może gdyby policja weszła wraz z komornikiem to tylu poszkodowanych by nie było.
A ma prawo?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

dzidek

Post autor: dzidek » 21 lip 2009, 21:14

Bastian pisze:
dzidek pisze:Może gdyby policja weszła wraz z komornikiem to tylu poszkodowanych by nie było.
A ma prawo?
Chyba ma prawo reagować w momencie gdy komornik nie może wejść do środka?
Natomiast ja zastanawiam się czy ochrona miała prawo zachowywać się tak agresywnie w stosunku do kupców (którzy tylko własnym ciałem blokowali wejścia) i do reporterów?

I jeszcze jedno z nagrań ewidentnie wygląda, że kupcy nie szykowali się na bitwę. Barykady robili z tego co mieli pod ręką a to tylko potwierdza, że akcja wcale nie musiała skończyć się tyloma poszkodowanymi :-k

rafalzag
Zbanowany

Post autor: rafalzag » 21 lip 2009, 21:59

fik pisze:
dzidek pisze:Pomijając fakt zadymy jaką zrobili chuligani pod KDT to psy ładnie napierdalały pałami kobiety wchodząc do środka KDT :shock:
A co mieli robić, goździki się wręcza 8 marca.
I tak wszyscy wiedzą, że twoją żoną będzie komputer :D

ODPOWIEDZ