Humor

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 12 cze 2006, 13:41

:arrow:
Onet.pl pisze:Policja pomyliła mecz rugby z... bijatyką

Sportowe zmagania uczestników meczu w rugby w Rostowie nad Donem zakończyły się niespodziewanie wizytą na posterunku policji, sportowców wzięto bowiem za łobuzów.
Jak poinformowało źródło w miejscowym urzędzie spraw wewnętrznych, dyżurny na posterunku policji otrzymał informację, że na skraju miasta odbywa się "bijatyka z udziałem dużej liczby ludzi". Na miejsce udało się 73 policjantów, którzy zatrzymali około 90 osób. Dopiero na posterunku wyjaśniło się, że wielbiciele rugby z kraju stawropolskiego, obwodu rostowskiego i Wołgogradu umówili się na spotkanie przez internet, nie informując o tym funkcjonariuszy. Po wyjaśnieniu sprawy sportowców zwolniono.

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 13 cze 2006, 0:13

Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 14 cze 2006, 1:02

http://bash.org.pl/57830
<TheoDooR> Pawel Janas zastanawia sie w ktorym miejscu boiska posiac Rasiaka na nastepny mecz
<Aelion^^> to niech szybko sie zastanawia bo sie rasiak musi jeszcze ukorzenic

http://bash.org.pl/57832
<Sergiej> kurwa jak by bylo 11 takich borucow to by im przynajmniej wpiedol dali
<tsheslav> albo 11 smolarkow to moze bylby remis
<Sergiej> albo 11 rasiakow to by sie niemcy w lesie pogubili

http://bash.org.pl/57854
<creM> mialem sen....
<creM> po hatricku rasiaka polska wygrala z niemcami 4:0
<namffoh> Ja mialem lepszy sen
<namffoh> po hat-tricku smolarka polska wygrywala 3:0
<namffoh> i w drugiej polowie
<namffoh> jeszcze rasiak dolozyl hat-tricka
<namffoh> i bylo 3:3
<namffoh> ;x

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 14 cze 2006, 12:05

RMF FM pisze:

To nie żart – w Grudziądzu roztopiła się ulica. Pod wpływem wysokiej temperatury stopił się asfalt na ul. Chełmińskiej, która jest częścią drogi krajowej nr 55.

Dlaczego ulica się roztopiła? Dr Wanda Grzybowska z Politechniki Krakowskiej stwierdza, że największym problemem w Polsce są znaczne różnice temperatur, charakterystyczne dla klimatu umiarkowanego. Asfaltowa droga powinna bowiem wytrzymać wahania od -30 st. C zimą do +60 st. C latem. Ta sama nawierzchnia powinna sprostać tym sprzecznym wymaganiom - podkreśla Grzybowska.

Najwyraźniej nawierzchnia w Grudziądzu nie sprostała tym wymogom.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 16 cze 2006, 18:02

Gazeta Wyborcza pisze: Spowodował wypadek, bał się i zakopał samochód

marc 16-06-2006, ostatnia aktualizacja 16-06-2006 15:45

Trzy godziny trwało odkopywanie fiata Tipo, którego właściciel chcąc uniknąć odpowiedzialności za spowodowanie śmiertelnego wypadku drogowego, zakopał samochód w ogródku. Grozi mu do 12 lat więzienia.

Do wypadku doszło w nocy z niedzieli na poniedziałek. Nieznany sprawca, jadąc drogą Psary - Secemin w powiecie włoszczowskim, śmiertelnie potrącił 27-letniego mężczyznę i uciekł. Na miejscu zostały tylko resztki uszkodzonego samochodu, w tym kawałek atrapy zderzaka.

- Dzielnicowy z Secemina zaczął szukać w internecie samochodów, które mają podobny zderzak. Wytypował m.in. fiata tipo - opowiada Artur Szot, oficer prasowy Komendy Powiatowej Policji we Włoszczowy. Potem policjanci sporządzili spis właścicieli takich samochodów w okolicy. Pojechali do pierwszego z listy, 27-latka z Żelisławiczek.

- To był strzał w dziesiątkę. Mężczyzna przyznał się do spowodowania wypadku. Twierdził, że był trzeźwy, a uciekł, gdyż był w szoku - mówi Szot. Mężczyzna zaskoczył policjantów jednak bardzo, bo okazało się, że po wypadku kupił sobie fiata tipo w podobnym kolorze, a samochód, którym jechał feralnej nocy, zakopał za swoją stodołą.

- Bał się konsekwencji, bo dowiedział się, że wypadek był śmiertelny. Ręcznie kopał przez całą noc, około 6 godzin - mówi Szot. Żeby wydobyć auto, policjanci użyli koparki, która pracowała wczoraj przez trzy godziny. - Mężczyźnie grozi do 12 lat więzienia za spowodowanie śmiertelnego wypadku i ucieczkę z miejsca zdarzenia - dodaje Szot.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 16 cze 2006, 22:27

R-11 Kleszczowa pisze:
RMF FM pisze:

To nie żart – w Grudziądzu roztopiła się ulica. Pod wpływem wysokiej temperatury stopił się asfalt na ul. Chełmińskiej, która jest częścią drogi krajowej nr 55.

Dlaczego ulica się roztopiła? Dr Wanda Grzybowska z Politechniki Krakowskiej stwierdza, że największym problemem w Polsce są znaczne różnice temperatur, charakterystyczne dla klimatu umiarkowanego. Asfaltowa droga powinna bowiem wytrzymać wahania od -30 st. C zimą do +60 st. C latem. Ta sama nawierzchnia powinna sprostać tym sprzecznym wymaganiom - podkreśla Grzybowska.

Najwyraźniej nawierzchnia w Grudziądzu nie sprostała tym wymogom.
dlatego budować jezdnie betonowe jak na gierkówce mięzy TM a PT - równo, bez kolein, bez konieczności frezowania co 5 lat i uzupełniania dziur po każdej zimie :)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 16 cze 2006, 22:40

MeWa pisze:[

dlatego budować jezdnie betonowe jak na gierkówce mięzy TM a PT - równo, bez kolein, bez konieczności frezowania co 5 lat i uzupełniania dziur po każdej zimie :)
Do równości to wspomnianemu odcinkowi sporo brakuje :neutral: . Równe to są betonowe autostrady w Niemczech 8-)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 16 cze 2006, 22:44

ee tam wybrzydzasz, ładny jest tatmen odcinek i na długo nam posłuży.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 16 cze 2006, 22:48

MeWa pisze:ee tam wybrzydzasz, ładny jest tatmen odcinek i na długo nam posłuży.
Odcinek jest ładny, dlugo nam posłuży (w końcu długo go remonotwali 8-[ ), ale jest nierówny. Amen. O-)
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 16 cze 2006, 22:49

nie, jest względnie równy. Ładnie się po nim jedzie. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 16 cze 2006, 22:56

MeWa pisze: jest względnie równy
No wreszcie MeWa przemowił ludzkim głosem =D> i Kleszczu może się z nim zgodzić :dance:
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 16 cze 2006, 22:58

ale zwględnie równy podchodzi pod równy :P
a za tę pierwszą część to bym się obraził, ale czasu nie mam, bo muszę się pakować :P

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 16 cze 2006, 23:00

MeWa pisze:ale zwględnie równy podchodzi pod równy :P
a za tę pierwszą część to bym się obraził, ale czasu nie mam, bo muszę się pakować :P
Dla mnie względny równy, a równy robi wielką róznicę ;-)

Dziękujmy Bogu, że MeWa się pakuje :dance:
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 16 cze 2006, 23:06

R-11 Kleszczowa pisze:
MeWa pisze:ale zwględnie równy podchodzi pod równy :P
Dla mnie względny równy, a równy robi wielką róznicę ;-)
wiesz co, masz wypaczone poczucie równości :mrgreen:

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 16 cze 2006, 23:58

MeWa pisze:wiesz co, masz wypaczone poczucie równości
Nierówne wręcz.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

ODPOWIEDZ