Onet.pl pisze:Policja pomyliła mecz rugby z... bijatyką
Sportowe zmagania uczestników meczu w rugby w Rostowie nad Donem zakończyły się niespodziewanie wizytą na posterunku policji, sportowców wzięto bowiem za łobuzów.
Jak poinformowało źródło w miejscowym urzędzie spraw wewnętrznych, dyżurny na posterunku policji otrzymał informację, że na skraju miasta odbywa się "bijatyka z udziałem dużej liczby ludzi". Na miejsce udało się 73 policjantów, którzy zatrzymali około 90 osób. Dopiero na posterunku wyjaśniło się, że wielbiciele rugby z kraju stawropolskiego, obwodu rostowskiego i Wołgogradu umówili się na spotkanie przez internet, nie informując o tym funkcjonariuszy. Po wyjaśnieniu sprawy sportowców zwolniono.
Humor
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
http://bash.org.pl/57830
<TheoDooR> Pawel Janas zastanawia sie w ktorym miejscu boiska posiac Rasiaka na nastepny mecz
<Aelion^^> to niech szybko sie zastanawia bo sie rasiak musi jeszcze ukorzenic
http://bash.org.pl/57832
<Sergiej> kurwa jak by bylo 11 takich borucow to by im przynajmniej wpiedol dali
<tsheslav> albo 11 smolarkow to moze bylby remis
<Sergiej> albo 11 rasiakow to by sie niemcy w lesie pogubili
http://bash.org.pl/57854
<creM> mialem sen....
<creM> po hatricku rasiaka polska wygrala z niemcami 4:0
<namffoh> Ja mialem lepszy sen
<namffoh> po hat-tricku smolarka polska wygrywala 3:0
<namffoh> i w drugiej polowie
<namffoh> jeszcze rasiak dolozyl hat-tricka
<namffoh> i bylo 3:3
<namffoh> ;x
<TheoDooR> Pawel Janas zastanawia sie w ktorym miejscu boiska posiac Rasiaka na nastepny mecz
<Aelion^^> to niech szybko sie zastanawia bo sie rasiak musi jeszcze ukorzenic
http://bash.org.pl/57832
<Sergiej> kurwa jak by bylo 11 takich borucow to by im przynajmniej wpiedol dali
<tsheslav> albo 11 smolarkow to moze bylby remis
<Sergiej> albo 11 rasiakow to by sie niemcy w lesie pogubili
http://bash.org.pl/57854
<creM> mialem sen....
<creM> po hatricku rasiaka polska wygrala z niemcami 4:0
<namffoh> Ja mialem lepszy sen
<namffoh> po hat-tricku smolarka polska wygrywala 3:0
<namffoh> i w drugiej polowie
<namffoh> jeszcze rasiak dolozyl hat-tricka
<namffoh> i bylo 3:3
<namffoh> ;x
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
RMF FM pisze:
To nie żart – w Grudziądzu roztopiła się ulica. Pod wpływem wysokiej temperatury stopił się asfalt na ul. Chełmińskiej, która jest częścią drogi krajowej nr 55.
Dlaczego ulica się roztopiła? Dr Wanda Grzybowska z Politechniki Krakowskiej stwierdza, że największym problemem w Polsce są znaczne różnice temperatur, charakterystyczne dla klimatu umiarkowanego. Asfaltowa droga powinna bowiem wytrzymać wahania od -30 st. C zimą do +60 st. C latem. Ta sama nawierzchnia powinna sprostać tym sprzecznym wymaganiom - podkreśla Grzybowska.
Najwyraźniej nawierzchnia w Grudziądzu nie sprostała tym wymogom.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Gazeta Wyborcza pisze: Spowodował wypadek, bał się i zakopał samochód
marc 16-06-2006, ostatnia aktualizacja 16-06-2006 15:45
Trzy godziny trwało odkopywanie fiata Tipo, którego właściciel chcąc uniknąć odpowiedzialności za spowodowanie śmiertelnego wypadku drogowego, zakopał samochód w ogródku. Grozi mu do 12 lat więzienia.
Do wypadku doszło w nocy z niedzieli na poniedziałek. Nieznany sprawca, jadąc drogą Psary - Secemin w powiecie włoszczowskim, śmiertelnie potrącił 27-letniego mężczyznę i uciekł. Na miejscu zostały tylko resztki uszkodzonego samochodu, w tym kawałek atrapy zderzaka.
- Dzielnicowy z Secemina zaczął szukać w internecie samochodów, które mają podobny zderzak. Wytypował m.in. fiata tipo - opowiada Artur Szot, oficer prasowy Komendy Powiatowej Policji we Włoszczowy. Potem policjanci sporządzili spis właścicieli takich samochodów w okolicy. Pojechali do pierwszego z listy, 27-latka z Żelisławiczek.
- To był strzał w dziesiątkę. Mężczyzna przyznał się do spowodowania wypadku. Twierdził, że był trzeźwy, a uciekł, gdyż był w szoku - mówi Szot. Mężczyzna zaskoczył policjantów jednak bardzo, bo okazało się, że po wypadku kupił sobie fiata tipo w podobnym kolorze, a samochód, którym jechał feralnej nocy, zakopał za swoją stodołą.
- Bał się konsekwencji, bo dowiedział się, że wypadek był śmiertelny. Ręcznie kopał przez całą noc, około 6 godzin - mówi Szot. Żeby wydobyć auto, policjanci użyli koparki, która pracowała wczoraj przez trzy godziny. - Mężczyźnie grozi do 12 lat więzienia za spowodowanie śmiertelnego wypadku i ucieczkę z miejsca zdarzenia - dodaje Szot.
- MeWa
- Cukiereczek
dlatego budować jezdnie betonowe jak na gierkówce mięzy TM a PT - równo, bez kolein, bez konieczności frezowania co 5 lat i uzupełniania dziur po każdej zimieR-11 Kleszczowa pisze:RMF FM pisze:
To nie żart – w Grudziądzu roztopiła się ulica. Pod wpływem wysokiej temperatury stopił się asfalt na ul. Chełmińskiej, która jest częścią drogi krajowej nr 55.
Dlaczego ulica się roztopiła? Dr Wanda Grzybowska z Politechniki Krakowskiej stwierdza, że największym problemem w Polsce są znaczne różnice temperatur, charakterystyczne dla klimatu umiarkowanego. Asfaltowa droga powinna bowiem wytrzymać wahania od -30 st. C zimą do +60 st. C latem. Ta sama nawierzchnia powinna sprostać tym sprzecznym wymaganiom - podkreśla Grzybowska.
Najwyraźniej nawierzchnia w Grudziądzu nie sprostała tym wymogom.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Do równości to wspomnianemu odcinkowi sporo brakujeMeWa pisze:[
dlatego budować jezdnie betonowe jak na gierkówce mięzy TM a PT - równo, bez kolein, bez konieczności frezowania co 5 lat i uzupełniania dziur po każdej zimie
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Odcinek jest ładny, dlugo nam posłuży (w końcu długo go remonotwaliMeWa pisze:ee tam wybrzydzasz, ładny jest tatmen odcinek i na długo nam posłuży.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
No wreszcie MeWa przemowił ludzkim głosemMeWa pisze: jest względnie równy
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dla mnie względny równy, a równy robi wielką róznicęMeWa pisze:ale zwględnie równy podchodzi pod równy
a za tę pierwszą część to bym się obraził, ale czasu nie mam, bo muszę się pakować
Dziękujmy Bogu, że MeWa się pakuje
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- MeWa
- Cukiereczek
wiesz co, masz wypaczone poczucie równościR-11 Kleszczowa pisze:Dla mnie względny równy, a równy robi wielką róznicęMeWa pisze:ale zwględnie równy podchodzi pod równy
a za tę pierwszą część to bym się obraził, ale czasu nie mam, bo muszę się pakować![]()
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"