Komunikacja cmentarna 2010
Moderator: Wiliam
Vide Smoleńsk 2010... NMSP.Czotyk pisze:Widzę, że C63 zbiera niezłe lanie (pewnie zasłużone). A gdyby zmienić je w przyszłym roku na C75 i od pl. Zawiszy wyciągnąć do lotniska? Samolotem ludzie na groby też przecież przylatują.
Naprawdę trudno sobie wyobrazić, jak kolo pakuje do bagażu parę zniczy w Londynie, czy nawet Wrocławiu, wysiada w Warszawie i do cmentarnego na Powązki, czy Wólkę... Naciągane. Prędzej do PKS-u na Zachodni.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
To ja jeszcze dodam swoje obserwacje z wczoraj:
C76
z Królewskiej odjeżdżało napakowane na full, w dosyć dużych odstępach. Kierowców Grodzia nie dało się przekonać do podjeżdżania na przystanek bezpośrednio po odjeździe poprzedniego wozu, tylko czekali do odjazdu z zamkniętymi drzwiami.
C13
z Bródna przyjeżdżało wypełnione na full i chętni na Dw. Gdańskim i Rondzie "Radosława" nie mieli szansy już się do niego wbić. Bez sensu były te wszystkie przystanki na Żeromskiego - rozumiem, że musi być jakieś połączenie tej ulicy z Cm. Północnym, ale powinno być ono realizowane jakąś lokalną linią, a nie międzycmentarną jadącą przez pół miasta.
C42
jak zwykle z Cm. Północnego odjeżdżało przyzwoicie zapełnione, ale pustoszało najdalej przy Metrze Marymont i na Królewską wiozło powietrze.
Tramwaje z Bródna były niezabieralne w ciągu dnia. Przed Żabą tworzył się zator tramwajowy od strony 11 Listopada
cmentarza (czyżby mega-częsta 4 tak zatkała ten wlot?).
Jeszcze taki szczegół organizacyjny: 519 miało problemy z obsługą przystanku przy Królewskiej, gdyż był on notorycznie zastawiony przez oczekujące na odjazd C12 (stojące w sile 5-6 wozów).
C76
C13
C42
Tramwaje z Bródna były niezabieralne w ciągu dnia. Przed Żabą tworzył się zator tramwajowy od strony 11 Listopada
Jeszcze taki szczegół organizacyjny: 519 miało problemy z obsługą przystanku przy Królewskiej, gdyż był on notorycznie zastawiony przez oczekujące na odjazd C12 (stojące w sile 5-6 wozów).
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Chyba C1?ness pisze:C01
Ja jechałem o 12 z Cmentarza Bródnowskiego na Cmentarz Północny C13 i odjechaliśmy z miejscami siędzącymi (zgodnie z założeniem) na Dworcu Gdańskim wsiadło tylko kilka osób, tak samo na Rondzie Radosława. Może nakurat trafiłem na taki kurs.altar pisze:C13z Bródna przyjeżdżało wypełnione na full i chętni na Dw. Gdańskim i Rondzie "Radosława" nie mieli szansy już się do niego wbić. Bez sensu były te wszystkie przystanki na Żeromskiego - rozumiem, że musi być jakieś połączenie tej ulicy z Cm. Północnym, ale powinno być ono realizowane jakąś lokalną linią, a nie międzycmentarną jadącą przez pół miasta.
Zmiana byłaby dla samych miłośników, bo nie dość, że albo nikt by tym nie jeździł albo tylko przypadkowi pasażerowie którzy chcą gdzieś podjechać. Nie ma sensu tworzenia takiej linii, a ludzie jeszcze nie są tak bogaci by latać samolotami by odwiedzić groby...Czotyk pisze:A gdyby zmienić je w przyszłym roku na C75 i od pl. Zawiszy wyciągnąć do lotniska? Samolotem ludzie na groby też przecież przylatują.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Po coness pisze: C84 wyciagnac po TL na wiatrak.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
I Centralny odetniemy od połączenia z WólkąBastian pisze:Zamiast C88, mam wrażenie.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Jechałem dziś C81 o 12:15 z Metra Młociny i o 13:00 z Pociechy (6332) i uważam, że za krótki jest czas przejazdu dla tej linii, na minus jeszcze są zbyt krótkie postoje (w takcie co 45 min.). Za dużo się traci czasu na skręcie z Kasprowicza w ulicę Przy Agorze. Nawet nasz kubica nie dał rady i przyjechał po odjeździe do Pociechy (13:02, a planowo powinien być 12:55). 
Skoro wczoraj twierdziłem że pojade metrem to dzisiaj oczywiście pojechalem jednak C88Czotyk pisze:A na Wólkę pewnie C88
Wyruszylem do metra ale jak dojechalem na Saską to zobaczylem jakiegos sztywniaka na C88 to se wsiadlem i stwierdziłem że skoro tak wypadło to pojade jednak autobusem. Niestety bylo tłoczno więc na Rozdrożu wysiadlem i stwierdzilem że poczekam na cos luźniejszego. Po ok 3 minutech nadjechal ikarus ale był całkowicie zatloczony więc go przepuściłem i po minucie wsiadlem do w miarę luźnego sztywniaka. jechalo się fajnie, w miarę szybko ale przy M Marymont porzucilem moje C88 aby się przesiaść w calkowicie puste (tzn było sporo miejsc siedzacych) C13 ktorym dojechałem na cmentarz. Wśród linii cmentarnych widzianych przeze mnie i jadących
Jazda mi się spodobala wiec z powrotem postanowiłem wracac znowu C88 ale znow mi nie wyszło
Czas podrózy w tamtą stronę 65 min z powrotem 60 więc porownywalnie.
Wydaje mi się ze nieco zbyt często jeździ to C13, przynajmniej na Wolce nie czekaly na niego tłumy a brygad było naprawdę sporo.
Najbardziej zatłoczonym autobusem ktorym dzisiaj jechalem było solówkowe 509, na Afrykańskiej nie zdołalo zabrac wszystkich chętnych.
Za rok może być naprawde cięzko i to nawet nie dlatego że może zabraknąć autobusów ale dlatego że na Wólce (i Wólczyńskiej zresztą też) więcej busów juz się zmiesci jeśli nie bedzie jakiejś porządnej reorganizacji.
-
bartoni722