A odpowiedź coś zmienia? Liczne linie autobusowe jeżdżą po drogach wewnętrznych...tarantula01 pisze:I pytanie, czy ta droga przy karfurze, to jest na pewno droga publiczna
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach
Moderator: Wiliam
- gregory5576
- Kontakt:
marko80 pisze:ten przystanek i tak jest mało wykorzystywany.
Ale jest i to obowiązujący, a za opuszczenie przystanku ztm wali kary i nie ma wytłumaczenia, że przystanek mało użytkowany.
Nie ma problemu, żeby pojawił się przystanek Milenijna 51.gregory5576 pisze:Ale jest i to obowiązujący, a za opuszczenie przystanku ztm wali kary i nie ma wytłumaczenia, że przystanek mało użytkowany.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- tarantula01
- Kontakt:
Trzeba go uzgodnić i nanieść do projektu organizacji ruchu, a potem zatwierdzenie. Szybko, szybko bo 1 lipca już pojutrze
.
Na 1 lipca to się tylko zdąży skasować przystanek w jednym kierunku (to tylko nakaz wydany przez ZTM przewoźnikom, aby jechali inaczej).
Na 1 lipca to się tylko zdąży skasować przystanek w jednym kierunku (to tylko nakaz wydany przez ZTM przewoźnikom, aby jechali inaczej).
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Cóż - z Ceramicznej nie jest specjalnie daleko do Carrefoura Expressa.tarantula01 pisze:Trzeba go uzgodnić i nanieść do projektu organizacji ruchu, a potem zatwierdzenie. Szybko, szybko bo 1 lipca już pojutrze.
od 1 lipca bus pas na swiatowida. Idiotyczny pomysł. Jestem zwolennikiem komunikacji miejskiej i od 20 lat siedze w tym temacie ale zeby wytyczac bus pas na swiatowida ktos musiał upasc mocno na łeb. Na tak wąskiej ulicy wytyczyc bus pas to bedzie jakis koszmar. Ja rozumiem ze wszystkie linie przenoszą sie z obrazkowej na swiatowida ale czy ktos pomyslał tez o kierowcach indywidualnych. Mam wrazenie ze obecne władze warszawy myslą tylko o komunikacji miejskiej i wytyczaniu kolejnych bus pasów. Kierowcy indywidualni którzy płacą podatki maja rowniez prawo korzystac z dróg publicznych tak samo jak ZTM. Nie dosc ze zostawia im sie waskie zrujnowane dziurami drogi to jeszcze sie wytycza bus pas na swiatowida. Szok. Na zachodzie by wyśmiali władze warszawy z pomysłu wytyczenia bus pasa własnie w tym miejscu.
A masz chociaż zielone pojęcie jak wygląda ulica Światowida i jak będzie zorganizowany buspas? Zapewne gdybyś wiedział, to byś się tu nie ośmieszał tymi jękami.marko80 pisze:Nie dosc ze zostawia im sie waskie zrujnowane dziurami drogi to jeszcze sie wytycza bus pas na swiatowida. Szok. Na zachodzie by wyśmiali władze warszawy z pomysłu wytyczenia bus pasa własnie w tym miejscu.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
10/10JacekM pisze:Jakbyś był kiedyś na zachodzie poza dworcem Zachodnim, to byś nie plótł takich andronów.marko80 pisze:Na zachodzie by wyśmiali władze warszawy z pomysłu wytyczenia bus pasa własnie w tym miejscu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja bym jednak ze dwa odjął, bo IMHO powinno być "andron" 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- tarantula01
- Kontakt:
Światowida ma szerokość ok. 10,5 m, co w świetle obowiązujących przepisów pozwala na wytyczenie 3 pasów ruchu po 3,5 m każdy (i to będzie zrobione), zamiast 2 pasów po ok. 5,6-5,7 m każdy.
http://radny.com.pl/pisma/ztm/ztm_tarch ... 11zal4.jpg
Obrazek usunięty z powodu rozmiarów zniekształcających forum.
Pawcio.
http://radny.com.pl/pisma/ztm/ztm_tarch ... 11zal4.jpg
Obrazek usunięty z powodu rozmiarów zniekształcających forum.
Pawcio.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Jak wiesz jak wygląda to powienieneś wiedzieć, że na dzień dzisiejszy jezdnia jest na tyle szeroka, że można śmiało wytyczyć bus pas. Przecież teraz jest tam po jednym pasie w każdą stronę i dzięki szerokości jezdni nadal tak pozostanie. Zdaję sobie sprawę, że po powstaniu bus pasa nie będzie możliwe wyprzedzanie, ale dla płynności ruchu nie będzie to miało większego znaczenia, ponieważ ilość skrzyrzyzowań i tak hamuje zapędy szybkich kierowców. Po prostu będzie trzeba jeździć grzeczniej.marko80 pisze:Wiem jak wyglada swiatowida mieszkam na nowodworach. Ulica wąska jest w tym sensie ze organizacja na połówce jezdni bus pasa i pozostawienie samochodom wąskiej nitki bedzie prowadzić do dezorganizacji ruchu tej ulicy a co za tym idzie duzo wiekszych korków.