Niepotrzebne przystanki
Moderator: Wiliam
Jak najbardziej, myślę ze jest to dość praktyczne życiowoJarek pisze:Można się zastanowić
Myślę, że odsetek przesiadających się na Trasę od strony południowej jest wyraźnie mniejszy niż północnej.
Myślę, że linia co 15 minut(w większą częstotliwość w tej relacji nie wierzę) nie zastąpi pospiechów. Zresztą czemu mielibyśmy wywalać je stamtąd? Plac jest całkiem niezłym węzłem, co prawda trochę tam schodów, 1 w jedną, trzy w druga stronę, ale średnio wychodzi podobnie jak w metrze.emdegger pisze:Jak najbardziej, myślę ze jest to dość praktyczne życiowoJa zaś zacząłem rozmyśliwać sobie, czy gdyby faktycznie linia TŁ - TK ujrzała kiedykolwiek światło dzienne i miała ludzką częstotliwość, to czy w ramach zmian towarzyszących i celem jak największej separacji potoków po pierwsze, uwolnić E-2 od Rozdroża, zaś po drugie, trochę rewolucyjne, wywalić z ZP PL. NA ROZDROŻU z korali pośpiechów (?) Choćby tylko tymczasowo, na próbę, tak jak niegdyś 508 i OŚRODEK INFORMATYKI PKP (który akuarat został dodany)
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
E-2 można jak najbardziej. Myślę także, że gdyby linia z TŁ na TK była bardzo silna to można by zastanowić się nad wywaleniem. IMO problem jest inny: po Placu na Rozdrożu nie ma już wspólnego przystanku dla wszystkich linii czerwonych przez co zakładając, że 5xx jadące na Trakt musiałaby zahaczyć i o Saską i o Międzynarodową. No chyba, że byłby to zwyklas (122emdegger pisze:Jak najbardziej, myślę ze jest to dość praktyczne życiowoJarek pisze:Można się zastanowićJa zaś zacząłem rozmyśliwać sobie, czy gdyby faktycznie linia TŁ - TK ujrzała kiedykolwiek światło dzienne i miała ludzką częstotliwość, to czy w ramach zmian towarzyszących i celem jak największej separacji potoków po pierwsze, uwolnić E-2 od Rozdroża, zaś po drugie, trochę rewolucyjne, wywalić z ZP PL. NA ROZDROŻU z korali pośpiechów (?) Choćby tylko tymczasowo, na próbę, tak jak niegdyś 508 i OŚRODEK INFORMATYKI PKP (który akuarat został dodany)
Myślę, że odsetek przesiadających się na Trasę od strony południowej jest wyraźnie mniejszy niż północnej.
Jednakże mnie się podoba pomysł z 514 z Rembertowa na Trakt. Tylko wtedy o częstotliwości pozwalającej uwolnić inne linie przyśpieszone z Placu na Rozdrożu możemy zapomnieć.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Ja wierzę - dziś (tj. wczoraj ranoTm pisze:Myślę, że linia co 15 minut(w większą częstotliwość w tej relacji nie wierzę)
Drugi problem to braki taborowe. Niemniej sytuacja nie wygląda chyba aż tak tragicznie - wstępnie, razem z Pawciem (chyba nie obrazi się, jeżeli wyjawię informację, iż robiliśmy taki wstępny bilans), liczyliśmy układ z linią na TK i zmianą trasy 520 do CH Reduta. Zgodnie ze stanem na połowę czerwca '07 starczyło nie tylko na 520 (8/15//15), ale także na linię TŁ - TK co 12/15//20! O 520 piszę tu dlatego, że przy jeszcze krótszej, i chyba najlepszej trasie, tj. tylko do Centralnego, odzyskamy jeszcze więcej, żeby zasilić w razie potrzeby nowe połączenie
W momencie uruchomienia autobusu na Trakt z TŁ Plac prawie na pewno opustoszeje, wyłączywszy osoby przesiadające się pomiędzy tymi ciągami ze 138 i 187. Ale ja obydwu nawet ruszać nie chcę...Tm pisze:Plac jest całkiem niezłym węzłem
Niestety, trzeba będzie chyba nieco zreorganizować układ linii w Rembertowie. Ale takie, powiedzmy, 122 oraz 408 (515) pod względem swoich zadań w absolutnie by się nie gryzły.R-11 Kleszczowa pisze:Jednakże mnie się podoba pomysł z 514 z Rembertowa na Trakt. Tylko wtedy o częstotliwości pozwalającej uwolnić inne linie przyśpieszone z Placu na Rozdrożu możemy zapomnieć.
A ile pojechało ww. liniami dalej? Obecnie chcąc dostać się z Saskiej(Rawaru, CO itp) pod Uniwerytet sprawa jest prosta, wsiadamy w niemal cokolwiek , przesiadka na Placu i za chwilę coś podjedzie. Linia co 12/15/20 (no, fakt to czasami częściej niż 15 minut, ale dalej rzadko) wydłuży czas podroży. Oczywiście może sobie istnieć, bo będzie całkiem przydatna, ale jako dodatek do obecnego układu, a nie zastępstwo.emdegger pisze:Ja wierzę - dziś (tj. wczoraj rano) z masakrycznie nabitej solówki 502 razem ze mną wysiadło 31 osób. Za chwilę podjechało 525 i na przystanku doszło nieco ponad 20 - w ciągu dosłownie niecałej minuty masz ponad pięćdziesiąt osób!
[ Dodano: 2008-01-08, 09:32 ]
Oj, nie sądzę, pomijając ludzi jadących z TŁ na TK "byle do przodu" zostaną jeszcze pasażerowie przesiadający się na TŁ z południa.emdegger pisze:W momencie uruchomienia autobusu na Trakt z TŁ Plac prawie na pewno opustoszeje,
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
- Solaris
Ponieważ nie raz widziałem wgrywanie danych z ZIP-ów, dostarczonych z ZTM-u, na serwer. Koszmarna robota. Przy takiej ilości zmian wprowadzanych jednorazowo, trudno wyłapać wszystkie byki.MisiekK pisze:worzenie 'na podstawie' bywa ciekawym zjawiskiem. Potem na przykład taki stalowy dodatek na 144 nie podjeżdża na Czajkę i jest awantura w wozie, bo orły z R-13 nie uwzględniły tego w karcie drogowej dla kierowcy.
Skąd wiesz, że w twoim przypadku nie było tak samo.
Zmiany chciałes napisać...Solaris pisze: Przy takiej ilości zmian wprowadzanych jednorazowo, trudno wyłapać wszystkie byki.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Przystanek "Dyrekcja FSO" dla linii 509. Pytam po co? Co z tego, że warunkowy, ale niepotrzebnie spowalnia autobus. 3 tramwaje tam jeżdzą, mało jeszcze?
Przystanki "Talarowa" i "Erazma z Zakroczymia" dla linii 126 na Tarchominie powinny być NŻ. Mało tam ludzi wsiada, a autobus musi się zatrzymać.
Przystanki "Talarowa" i "Erazma z Zakroczymia" dla linii 126 na Tarchominie powinny być NŻ. Mało tam ludzi wsiada, a autobus musi się zatrzymać.
Korzystam z linii : 509, 511, E4, E8, a w weekendu i poza szczytem z samochodu 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ten przystanek to trzeba przede wszystkim wywalić tramwajom. A 509 niech zostanie w charakterze listka figowego. 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.