Informacja pasażerska
- R-9 Chełmska
TWB nie gryzie: http://www.phototrans.eu/14,386542,0,So ... _A078.htmlreserved pisze:Naprawdę?Przecież w Alpino jest wyświetlacz boczny nad oknem mniej więcej nad przednią osią.![]()
Aż się przyjrzę następnym razem. Wydawało mi się, że nie ma... ale fakt faktem zastanawiałem się nad tym będąc w środku wozu.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Ta... po co mam wchodzić na TWB oglądać Alpino, które jeździ co 10 min pod moim domem.R-9 Chełmska pisze:TWB nie gryzie: http://www.phototrans.eu/...6_W19_A078.html
Po prostu nie patrzę na wyświetlacze stojąc na przystanku bo jak widzę Alpino znaczy 208 bo innego nie ma... przypomniało mi się po prostu jak jakiś czas temu się zastanawiałem będąc w środku wozu czemu nie ma po prawej stronie żadnej informacji o numerze linii.
[ Dodano: |22 Lut 2010|, 2010 13:07 ]
Przydałoby się troszkę większe, ale jest... i to jest plus, więc przepraszam za pomyłkę.drapka pisze:Ale może niezauważalne?
A Mobilis w swoich Urbino 10 nauczy się wreszcie programować wyświetlacze? Zauważą, że one są dwurzędowe? Może jakieś szkolenie dla pracowników z zakresu obsługi sterownika u producenta by się przydało wykupić?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ostatnio zapytałem o to, co wyświetlamy w wozach, że nazwy przystanków nie takie (Księcia Trojdena), że odległości między przystankami błędne (Juranda ze Spychowa - Kamykowa), że czcionka niekoniecznie właściwa, że może w dwóch liniach niektóre informacje, to usłyszałem, że pliki do cudownych maszynek dostajemy z ZTM i to co przyjdzie to się wyświetla. Może mnie ktoś oświecić czy to prawda?MisiekK pisze:A Mobilis w swoich Urbino 10 nauczy się wreszcie programować wyświetlacze? Zauważą, że one są dwurzędowe? Może jakieś szkolenie dla pracowników z zakresu obsługi sterownika u producenta by się przydało wykupić?
Wymagania masz za duże, zdecydowanie. Chciałbym żeby niektórzy się nauczyli mycia rąk, nie zostawiania składników swojego śniadania rozmazanego po całej kabinie (ile razy się człowiek modli, żeby to na szybie to była nutella), żeby zrozumieli, że nie należy kraść elementów wyposażenia pojazdu, że nie należy wycierać błota z butów w siedzenia pasażerów (widziałem takiego agenta) i wielu innych rzeczy... A ty z paleniem wyjeżdżaszdrapka pisze:Mobilis to najpierw niech się nauczy, że autobus stojący na krańcu jest dalej autobusem, a nie palarnią, a już więcej wymagań od nich nie będę miał:)
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Skoro już jesteśmy przy Mobilisie i otrzymywaniu plików z informacjami od ZTMu, to może ci serwisanci wbiliby sobie do głowy, że należy wgrywać dane wszystkich linii we wszystkich pojazdach, niezależnie od tego, czy jest to Solina, czy SU12.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Ale tego ZTM dopiero w wymagał w przetargu na U12 i Alpino chyba.ZaciszaniN pisze:Skoro już jesteśmy przy Mobilisie i otrzymywaniu plików z informacjami od ZTMu, to może ci serwisanci wbiliby sobie do głowy, że należy wgrywać dane wszystkich linii we wszystkich pojazdach, niezależnie od tego, czy jest to Solina, czy SU12.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Na pewno wszystkie linie są w Liberach, Solinach, Alpino i nowych SU12, nie pamiętam jak jest w starszych SU12. W SU10 bankowo nie ma wszystkiego, ale tam można samemu wstukać numer linii i kraniec do wyświetlenia, w sytuacji awaryjnej powinno wystarczyć.ZaciszaniN pisze:Skoro już jesteśmy przy Mobilisie i otrzymywaniu plików z informacjami od ZTMu, to może ci serwisanci wbiliby sobie do głowy, że należy wgrywać dane wszystkich linii we wszystkich pojazdach, niezależnie od tego, czy jest to Solina, czy SU12.