Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

A teraz o polityce... (tej krajowej)

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
maciej180
Kontakt:

Post autor: maciej180 » 24 maja 2011, 21:06

fik pisze:Bo jest różnica między takim językiem: (...) a takim.
http://kwejk.pl/obrazek/41930

Już to gdzieś chyba podlinkowałem. Tu każdy będzie miał swoją rację i będzie święcie przekonany, że to jego interpretacja wypowiedzi jest jedyną słuszną. Bo wygodną.

Awatar użytkownika
kulikowski

Post autor: kulikowski » 29 maja 2011, 2:43

ciekawe, ile mogło kosztować zabezpieczenie Szczytu oraz demonstracji pronarkotykowej :-k

Rosa

Post autor: Rosa » 29 maja 2011, 21:43

Po wizycie Obamy pozostał u mnie niesmak :-s . Widac że ma nas gdzieś, nie przyjechał z żadna konkretna ofertą, jedyną realną deklaracją jest to że przyjedzie na otwarcie MŻP (czym powinien się chwalic raczej w Izraelu) a my mu robimy szopke i zamykamy spory kawałek warszawy na dlugie godziny.
Mam nadzieję że dla naszego i amerykańskiego dobra ten pan nie zostanie już wybrany na nastepna kadencję.

blinski

Post autor: blinski » 29 maja 2011, 23:10

Rosa pisze:Mam nadzieję że dla naszego i amerykańskiego dobra ten pan nie zostanie już wybrany na nastepna kadencję.
Zostanie, bo nie ma alternatywy. Chociaż ja myślę, że lepiej sprawdziłaby się Clinton.
A Obama na otwarciu Muzeum Żydów Polskich to bardzo dobry ruch dla PR Polski jako kraju.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 29 maja 2011, 23:14

Rosa pisze:Po wizycie Obamy pozostał u mnie niesmak :-s . Widac że ma nas gdzieś, nie przyjechał z żadna konkretna ofertą, jedyną realną deklaracją jest to że przyjedzie na otwarcie MŻP (czym powinien się chwalic raczej w Izraelu) a my mu robimy szopke i zamykamy spory kawałek warszawy na dlugie godziny.
Mam nadzieję że dla naszego i amerykańskiego dobra ten pan nie zostanie już wybrany na nastepna kadencję.
Bo Polska to głupi kraj. Będziemy USA wchodzili w tyłek, a oni w zamian nam sprzedadzą kopa w nasz tyłek... Kto myśli, że USA zniesie wizy dla Polaków ten jest naiwny... USA się śmieje, że takich sługusów jak nasz kraj mają, których mogą wykiwać w każdej chwili, a my nawet się nie obrazimy i jeszcze przyklaszczemy...

SG

Post autor: SG » 29 maja 2011, 23:20

SławekM pisze:
Rosa pisze:Po wizycie Obamy pozostał u mnie niesmak :-s . Widac że ma nas gdzieś, nie przyjechał z żadna konkretna ofertą, jedyną realną deklaracją jest to że przyjedzie na otwarcie MŻP (czym powinien się chwalic raczej w Izraelu) a my mu robimy szopke i zamykamy spory kawałek warszawy na dlugie godziny.
Po Polska to głupi kraj. Będziemy USA wchodzili w tyłek, a oni w zamian nam sprzedadzą kopa w nasz tyłek... Kto myśli, że USA zniesie wizy dla Polaków ten jest naiwny... USA się śmieje, że takich sługusów jak nasz kraj mają, których mogą wykiwać w każdej chwili, a my nawet się nie obrazimy i jeszcze przyklaszczemy...
Po co on w ogóle przyleciał ? Żeby zrobić paraliż w całym mieście a ja żebym nie mógł do domu wrócić :-?
Jako zniesie a nie wizy.
Takiego zamieszania nie było nawet jak papież przylatywał a tu dla jednego m..... eh.

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 29 maja 2011, 23:40

Rosa pisze:a my mu robimy szopke i zamykamy spory kawałek warszawy na dlugie godziny.
A może to był jednak wymóg Amerykanów? - Pomyśleli, że skoro swojemu prezydentowi daliśmy się rozwalić o pierwszą lepszą brzozę...

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 29 maja 2011, 23:52

nie pierwszą lepszą, a rosyjską!
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 30 maja 2011, 0:16

Co nie zmienia faktu że pierwsza lepsza.
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

SG

Post autor: SG » 30 maja 2011, 0:21

Desert pisze:Co nie zmienia faktu że pierwsza lepsza.
A wy nadal nieustannie wierzycie że to drzewko było przyczyną.
zwykłe samoloty wychodziły z takich rzeczy i nikt nie ginął a tu samolot z prezydentem na pokładzie o brzozę się rozbił. Proszę was ;-)

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 30 maja 2011, 0:58

jasiu pisze:
Rosa pisze:a my mu robimy szopke i zamykamy spory kawałek warszawy na dlugie godziny.
A może to był jednak wymóg Amerykanów? - Pomyśleli, że skoro swojemu prezydentowi daliśmy się rozwalić o pierwszą lepszą brzozę...
Jeśli były rzeczywiście takie wymogi to raczej przez mity o niedźwiedziach (po coś te liny na Krakowskim i Nowym Świecie były). Poza tym skala działań była spotęgowana przez szczyt tych wszystkich prezydentów. Ale nie zdziwiłbym się jakby to nasze służby trochę starały się pokazać...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Anna Jaworska

Post autor: Anna Jaworska » 30 maja 2011, 1:26

Amerykanie tyle mogliby nam dać, a oni przysłali tylko Barak. A potem go zabrali, ehh
Obrazek Piszę poprawnie po polsku

zanim zaczniesz zawracać dupę - użyj google

blinski

Post autor: blinski » 30 maja 2011, 9:19

Tahamata pisze:Po co on w ogóle przyleciał ? Żeby zrobić paraliż w całym mieście a ja żebym nie mógł do domu wrócić :-?
Jako zniesie a nie wizy.
Takiego zamieszania nie było nawet jak papież przylatywał a tu dla jednego m..... eh.
Przecież to wszystko organizowały służby państwowe. Spokojnie można było wizytę zrobić gdzieś na uboczu. Ale to my chcieliśmy Obamę wozić jak króla przez centrum, to decyzja naszych chuchających na zimne władz zamykać ruch na pół dnia, nie na 15 min przed i 15 min po przejeździe kolumny prezydenckiej, jak to się zazwyczaj robi. Wiesz, to ta nasza polska gościnność ;-)
A wiz nikt nie zniesie dla nikogo. W powszechnym przekonaniu są jakieś bezwizowe kraje Zachodu, a to nie tak. Do USA nikt nie może sobie polecieć ot tak, każdy musi mieć wizę. Tyle, że w przypadku krajów z czarnej listy, takich jak Polska, procedury są bardziej skomplikowane. Chodzi właśnie o ułatwienie procedur.

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 30 maja 2011, 10:42

blinski pisze:Do USA nikt nie może sobie polecieć ot tak, każdy musi mieć wizę
Czyli tzw. Visa Waiver Program to nie jest to samo, co ruch bezwizowy?

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 30 maja 2011, 13:53

No za wizę nie płacisz, ale i tak musisz się w konsulacie pojawić i uzyskać/potwierdzić prawo do wjazdu.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

ODPOWIEDZ