Zdziwię się jak wybiorą inny wariant niż estakadaMeWa pisze:GW pisze:
Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie uchylił postanowienie ministra środowiska w sprawie drogi przez dolinę Rospudy i nakazał ponownie rozważyć, czy powinna przebiegać ona tunelem, czy estakadą.
Trzy organizacje ekologiczne zaskarżyły postanowienie ministra środowiska z 14 lipca 2006 roku. Dopuszcza ono, by obwodnica Augustowa w dolinie rzeki Rospudy mogła zostać zrealizowana, w jednym z dwóch wariantów - tunel drogowy lub estakada. Decyzja o wyborze wariantu, po przeanalizowaniu kosztów, miała należeć do inwestora.
[PL] Infrastruktura drogowa
Moderator: JacekM
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Ja w sumie od pewnego czasu też wolę samochódAle 7 (niedługo S7) nie jest jedyną drogą do Warszawy. Pomijając równie dobrą trasę przez Brzózę, to jeszcze mamy kolej.MZ pisze:A czy ja do Warszawy i z powrotem korzystam z innego?
Obawiam się, że jakikolwiek wariant tamtędy jest skazany na niepowodzenie...R-11 Kleszczowa pisze:Zdziwię się jak wybiorą inny wariant niż estakada
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Toteż nic poza wymienieniem nie napisałem na ten tematMeWa pisze:tylko że ten temat nie jest o kolei
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Widzę, że umknął fakt iż dziś rozpoczęto (z wielką pompą) budowę 20km. odcinka A4 od ulicy Wielickiej w Krakowie do węzła Szarów z drogą krajową numer 75. Także A4 powoli zbliża się do Ukrainy 
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Na której ruch jest wstrzymywany na czas manewrowania/wyjazdów maszyn budowlanych ze "starego przebiegu". Wychodzi robotnik i wstrzymuje ruch na parę minut. I tak co pewien czas.MZ pisze:Polemizowałbym. Jest tam zrobiony objazd tymczasową, specjalnie wybudowaną drogą, biegnącą łukiem obok terenu budowy.
Wreszcie będzie można trochę pocisnąćMZ pisze:Poczekaj jeszcze ze dwa tygodnie, to ruch zostanie przerzucony na nową jezdnię
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Zapewne puszczą na niej ruch, a zabiorą się za przebudowę obecnej nitki.Busmann pisze:Wreszcie będzie można trochę pocisnąćMZ pisze:Poczekaj jeszcze ze dwa tygodnie, to ruch zostanie przerzucony na nową jezdnięBTW. A jak będzie sprawa wyglądała, jak zrobią drugą nitkę od razu wprowadzą na niej ruch, czy będą czekali na zakończenie całości?
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Busmann pisze:Wreszcie będzie można trochę pocisnąć.
Nie wiem, ale dalsze zmiany organizacji ruchu na pewno będą podzielone na kilka etapów.Busmann pisze:A jak będzie sprawa wyglądała, jak zrobią drugą nitkę od razu wprowadzą na niej ruch, czy będą czekali na zakończenie całości?
Wiesz, czym ja jeżdżę i na co stać niektórych kierowców. 100 kmph to normalka...MZ pisze:Gdzie, jak na nowej jezdni będzie ruch dwukierunkowy, ograniczenie prędkości, a na wielu odcinkach również zakaz wyprzedzania?