Byłem świadkiem, kiedy to dziewczynę która kuca na zdjęciu aresztuje policja (rzucała kamieniami w policjantów i wybiła szybę w kiosku). Jakiś jej obronca i jego koleżcy grozili i robili zdjęcia człowiekowi, który wskazał policji tą dziewczynę. osobnik ten wykrzykiwał również antysemickie hasła typu "służysz rabinowi", albo mówiąc o "kapusiu" mówił "chował się jak każdy Żyd pod śmietnikiem". Byłem zszokowany całą sytuacją a przede wszystkim antysemickimi hasłami...było mi wstyd jako Polakowi....
Poza tym inna "pani" nazwała mnie Żydem (może to przez mój nos), a inni stwierdził że hitlerowcy byli Żydami.
Zdaje mi się, że gdyby Niemcy zabili w komorach gazowych 3 mln więcej Polaków, to może dziś takie hasła by nie padały.
Nie wspomne o tym, że tłum wyzywał policję od gestapo, sam zaś nazywał się Solidarnością. Poza tym policjanci okazali się pedałami.
Nie rozumiem jak to możliwe, żeby w państwie prawa 3 osoby znajdujące sie na dachu KDT mogły nawoływać i pobudzać tłum chuliganów zgromadzonych pod halą do wykrzykiwania haseł "Kto nie skacze ten z policji" alb "Zawsze i wszędzie policja jeb... będzię". KDT to mafia i przestępcy