Plac Defilad i okolice - plany na przyszłość

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 21 lip 2009, 22:01

Bastian pisze:
dzidek pisze:Może gdyby policja weszła wraz z komornikiem to tylu poszkodowanych by nie było.
A ma prawo?
Może to coś wyjaśnia...
Gazeta Wyborcza pisze:(...)

- Komornik ma obowiązek wejścia do pomieszczeń, nie ma jednak uprawnień do pokonywania oporu fizycznego - mówiła rzeczniczka Krajowej Rady Komorniczej Iwona Karpiuk-Suchecka. Dodała, że firma ochroniarska, którą komornik poprosi o pomoc, może jedynie chronić jego osobę oraz zabezpieczać pomieszczenia podlegające egzekucji. - Komornik jako funkcjonariusz publiczny ponosi pełną odpowiedzialność za przebieg czynności - dodała.

Policja może interweniować podczas egzekucji komorniczej wtedy, gdy dochodzi do zagrożenia zdrowia lub życia komornika - mówił Mariusz Sokołowski.

(...)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 21 lip 2009, 22:02

rafalzag pisze:
fik pisze:A co mieli robić, goździki się wręcza 8 marca.
I tak wszyscy wiedzą, że twoją żoną będzie komputer :D
Jesteś tak głupi czy tylko udajesz?

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 21 lip 2009, 22:05

rafalzag pisze:
fik pisze:A co mieli robić, goździki się wręcza 8 marca.
I tak wszyscy wiedzą, że twoją żoną będzie komputer :D
Patrz, a ja myślałem, że kot.

Niemniej jednak, chłopcze drogi, masz coś do powiedzenia na temat, czy przyszedłeś tylko w prymitywny sposób spróować mi dopierdolić, bezskutecznie licząc, że dam się sprowokować? :roll:
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
florekf

Post autor: florekf » 21 lip 2009, 22:27

Obrazek

Byłem świadkiem, kiedy to dziewczynę która kuca na zdjęciu aresztuje policja (rzucała kamieniami w policjantów i wybiła szybę w kiosku). Jakiś jej obronca i jego koleżcy grozili i robili zdjęcia człowiekowi, który wskazał policji tą dziewczynę. osobnik ten wykrzykiwał również antysemickie hasła typu "służysz rabinowi", albo mówiąc o "kapusiu" mówił "chował się jak każdy Żyd pod śmietnikiem". Byłem zszokowany całą sytuacją a przede wszystkim antysemickimi hasłami...było mi wstyd jako Polakowi....
Poza tym inna "pani" nazwała mnie Żydem (może to przez mój nos), a inni stwierdził że hitlerowcy byli Żydami.

Zdaje mi się, że gdyby Niemcy zabili w komorach gazowych 3 mln więcej Polaków, to może dziś takie hasła by nie padały.

Nie wspomne o tym, że tłum wyzywał policję od gestapo, sam zaś nazywał się Solidarnością. Poza tym policjanci okazali się pedałami. :!:

Nie rozumiem jak to możliwe, żeby w państwie prawa 3 osoby znajdujące sie na dachu KDT mogły nawoływać i pobudzać tłum chuliganów zgromadzonych pod halą do wykrzykiwania haseł "Kto nie skacze ten z policji" alb "Zawsze i wszędzie policja jeb... będzię". KDT to mafia i przestępcy
Obrazek

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 21 lip 2009, 22:35

fluger pisze:Winne jest miasto bo nie dało im drugiego zamiennego miejsca a lokalizacje nie dla wszystkich się nadawały i nie spełniały niektórych standardów.
Zaraz, zaraz - czemu miasto miało ich faworyzować w porównaniu z innymi kupcami? Nie wiem o jakie standardy chodzi, ale kupcy z likwidowanego MarcPol-u poszli na Gwardię i są zadowoleni.
fluger pisze:Tracą swoje miejsce pracy, jak wiemy mamy tera kryzys, a rachunki trzeba płacić, dzieci nakarmić, a kuroniówka która jest jedyną propozycją miasta jest proszę wybaczyć ale nie wystarczająca.
Maximus, Marywilska, 200 lokali w stolicy do wzięcia od ręki, bazary, ba - mogli wykupić upadłe Domy Centrum - miejsc do pracy dla nich jest multum. Klienci by się za nimi przenieśli.
Miasto przedstawiało różne propozycje przez 2 lata - był czas na skorzystanie i nie robienie bijatyki z ochrona i policją.
fluger pisze:Tonący chwyta się brzytwy, a oni idą na bruk i nich o nich nie zadbał.
Jak dostałem wymówienie z pracy 7 miesięcy temu to kto miał o mnie zadbac jak nie ja sam? UM Warszawa powinien się nade mną litować?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Tm

Post autor: Tm » 21 lip 2009, 23:17

Swoją droga ciekawie jest przypomnieć sobie, po której stronie który polityk stał w sprawie tzw. białego miasteczka pielęgniarek. Co robili z jednej strony ci, którzy mówili wtedy o przywracaniu porządku, a co ci, którzy twierdzili, że panuje tam klimat rodem z sierpnia '80 i przyjeżdżali rozdawać kwiaty oraz żywność.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

radeom

Post autor: radeom » 21 lip 2009, 23:20

florekf pisze:Byłem świadkiem, kiedy to dziewczynę która kuca na zdjęciu aresztuje policja (rzucała kamieniami w policjantów i wybiła szybę w kiosku). Jakiś jej obronca i jego koleżcy grozili i robili zdjęcia człowiekowi, który wskazał policji tą dziewczynę.
Tez byłem świadkiem tej akcji. Najpierw do policjanta z drogówki podbiegł ten mężczyzna, tamten zawołał kolegów i poszli w okolice Sphinxa zawinąć dziewczynę, która potem szarpała się z policją i nie chciała wejść do radiowozu.
florekf pisze:tłum wyzywał policję od gestapo
Było jeszcze ZOMO i ORMO.
florekf pisze:3 osoby znajdujące sie na dachu KDT mogły nawoływać i pobudzać tłum chuliganów zgromadzonych pod halą do wykrzykiwania haseł "Kto nie skacze ten z policji" alb "Zawsze i wszędzie policja jeb... będzię"
Te hasła to zasługa grupek dresów, którzy przyszli tam chyba w celu wywołania jakiejś zadymy. W ogóle śmiać mi się chciało z 12-latków w kominiarkach biegających z kamieniami.
Załączniki
100_0121.jpg
100_0122.jpg

rafalzag
Zbanowany

Post autor: rafalzag » 21 lip 2009, 23:22

Szkoda, że nikt nie uwiecznił momentu, gdy policjant bez przyczyny zaczął kilka razy odpychać człowieka, który stał na trawie i machał polską flagą. W dodatku policjant chciał mu ją wydrzeć rąk. Kto oglądał relację na TVP Info, ten widział.

Awatar użytkownika
florekf

Post autor: florekf » 21 lip 2009, 23:24

rafalzag pisze:który stał na trawie i machał polską flagą.
Ten pan stał na jezdni, po czym został zepchnięty na trawę...kto widział relację w TVP INFO ten widział

Dobrze, że żydowską nie machał....
Obrazek

rafalzag
Zbanowany

Post autor: rafalzag » 21 lip 2009, 23:30

Jakby machał żydowską, to sama Hania by go własną piersią obroniła :D

Popychany był będąc na trawniku ;]

Tm

Post autor: Tm » 21 lip 2009, 23:32

Dyskusja dyskusją, ale proszę bez takich uwag.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
florekf

Post autor: florekf » 21 lip 2009, 23:32

rafalzag pisze:Popychany był będąc na trawniku ;]
Ja w "żydowskiej" (takie określenia eż padały) telewizji TVN Warszawa widziałem, ze ten osobnik znajdował się na ulicy po czym jakis wyraznie wsciekły policjant go przepędził na trawę. A poza tym to trawników nie można deptac , nawet z flagą! O-)
Obrazek

rafalzag
Zbanowany

Post autor: rafalzag » 21 lip 2009, 23:36

No to w takim razie jak wszyscy będą tak traktowani za deptanie trawników, to pozdrawiam serdecznie! :D

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 21 lip 2009, 23:40

Tm pisze:Swoją droga ciekawie jest przypomnieć sobie, po której stronie który polityk stał w sprawie tzw. białego miasteczka pielęgniarek. Co robili z jednej strony ci, którzy mówili wtedy o przywracaniu porządku, a co ci, którzy twierdzili, że panuje tam klimat rodem z sierpnia '80 i przyjeżdżali rozdawać kwiaty oraz żywność.
różnica była chyba taka, że pielęgniarki nie rzucały brukiem itp. No i w tym przypadku siła prawa (i siła :D) stały po stronie władz. Więc nie robiłbym takich prostych analogii. Aczkolwiek jasne jest, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 21 lip 2009, 23:44

A ja się właśnie zbieram do napisania mejla gdzieś do rządu z propozycją uchwalenia zakazu używania w takich momentach symboli narodowych. Bo przepraszam bardzo, ale jeśli ktoś trzyma polską flagę a jednocześnie wyzywa obelżywymi słowami policjanta, a więc przedstawiciela władzy w Polsce, to dla mnie to jest hańba.

ODPOWIEDZ