Jelonki
Moderator: Wiliam
-
Dęboszczak
Co to za węzeł...
Jeśli jedziesz 159 i chcesz się dostać na Bródno
Szpital Wolski
Jeśli jedziesz 154 i masz ochotę by zwiedzić Rembertów
PKP Kasprzaka (jeśli zaś Bródno, podjeżdżasz do szpitala...
Jeśli jedziesz 155 i chcesz dojechać na Os. Górczewska
wysiadasz przy Ciepłowni i masz 506.
Łatwe do zastąpienia przez przesiadki na innych przystankach.
Jeśli jedziesz 159 i chcesz się dostać na Bródno
Jeśli jedziesz 154 i masz ochotę by zwiedzić Rembertów
Jeśli jedziesz 155 i chcesz dojechać na Os. Górczewska
Łatwe do zastąpienia przez przesiadki na innych przystankach.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
Zwracam się z zapytaniem do naszych kolegów rozkładowców. Czy możliwe byłoby przekształcenie kilku ostatnich kursów E-6 w szczycie A na 506. Chodzi o kierunek Mariensztat
Jelonki.
O jakiegoś czasu w miarę regularnie dane jest mi pokonywać odcinek Metro Świętokrzyska - Szpital Wolski w okolicach godziny ósmej. Tłok na jaki natrafiam na tym odcinku jest spory a większość podróżnych opuszcza wozy na przystankach Karolkowa i Szpital Wolski. Często obserwuję jak ludzie podjeżdżają jeden przystanek do ronda ONZ (również i E-6) aby załapać trochę luźniejsze 105 czy 507. Dziś musiałem sobie odpuścić 155 (i nie tylko ja) i ledwo zabrałem się do 125 ale i tak przesiadłem się w 105 które dopiero było znośne (wszystkie miejsca siedzące zajęte plus około 30 kilku osób stojących).
Tak więc każdy autobus w tych godzinach na tej trasie jest na wagę złota. Jednocześnie strata czasowa w tym kierunku o tej poprzez (przeciwpotok) byłaby minimalna w stosunku do obecnego czasu przejazdu E-6.
O jakiegoś czasu w miarę regularnie dane jest mi pokonywać odcinek Metro Świętokrzyska - Szpital Wolski w okolicach godziny ósmej. Tłok na jaki natrafiam na tym odcinku jest spory a większość podróżnych opuszcza wozy na przystankach Karolkowa i Szpital Wolski. Często obserwuję jak ludzie podjeżdżają jeden przystanek do ronda ONZ (również i E-6) aby załapać trochę luźniejsze 105 czy 507. Dziś musiałem sobie odpuścić 155 (i nie tylko ja) i ledwo zabrałem się do 125 ale i tak przesiadłem się w 105 które dopiero było znośne (wszystkie miejsca siedzące zajęte plus około 30 kilku osób stojących).
Tak więc każdy autobus w tych godzinach na tej trasie jest na wagę złota. Jednocześnie strata czasowa w tym kierunku o tej poprzez (przeciwpotok) byłaby minimalna w stosunku do obecnego czasu przejazdu E-6.
Chciałbyś, żeby tych kursów było rano więcej? To znaczy wszystkie brygady E6 jeździły na Jelonki jako 506? Bo obecnie i tak zjazdy z E6 na Kleszczową realizowane sa jako 506.Plesim pisze:Zwracam się z zapytaniem do naszych kolegów rozkładowców. Czy możliwe byłoby przekształcenie kilku ostatnich kursów E-6 w szczycie A na 506. Chodzi o kierunek Mariensztat Jelonki.
Szukałem w archiwum czy aby na pewno, ale znalazłem inny ciekawy fragment:Bastian pisze:Nie to było powodem zamiany.
No proszę, most zamknięty, a jednak 190 zasilamyBastian pisze:Nie zauważyłeś przypadkiem, że na przejazd mostem Śląsko-Dąbrowskim jakby nie bardzo można w najbliższej (paroletniej) przyszłości liczyć? Odpada. No i nie do zawieszenia w święta, choć to argument drugorzędny.TGM pisze:Dajmy na to 190+390=190 Marki - Znana i 522 Wilanów - Jelonki.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.