Informacja pasażerska
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
W nowych SU12 i w Alpino jest fajnie, bo jak panel LCD zostanie oświecony przez słoneczko, albo jak się po prostu zagrzeje, to zaczyna durnieć i zachowywać się tak, jakby go dotykała niewidzialna ręka. Zazwyczaj jest to tylko informacja o zmianie trasy czy o awarii, ewentualnie permanentnie przedstawia się głośnikiem zewnętrznym. Gorzej jeśli kierowca nie wie, że musi świętemu ekranikowi zapewnić klimatyzację, albo osłonić go od słońca. Zaczyna taki resetować sterownik i robi się śmiesznie, bo za nic nie da rady nic sensownego ustawić dopóki LCD będzie nasłoneczniony. Bierze się papiery od brygady, szuka się tych laminowanych, wygina się tak, żeby dało się wetknąć w obudowę od ekranika, i po dosłownie minucie wszystko wraca do normalności. Dyspozytorzy dla odmiany polecają włączenie klimatyzacji 
O, to już wiem czemu ostatnio 180 do mnie przemówiłoSzeregowy_Równoległy pisze:W nowych SU12 i w Alpino jest fajnie, bo jak panel LCD zostanie oświecony przez słoneczko, albo jak się po prostu zagrzeje, to zaczyna durnieć i zachowywać się tak, jakby go dotykała niewidzialna ręka. Zazwyczaj jest to tylko informacja o zmianie trasy czy o awarii, ewentualnie permanentnie przedstawia się głośnikiem zewnętrznym.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Ten wóz ma to do siebie.Janek1236 pisze:[url=http://img684.imageshack.us/img684/5403/a078118.th.jpg]Obrazek[/URL]
Czyżby przymiarki do przejęcia linii 118 przez Mobilis?
-
Domino2001
A w ogóle to ostatnio jakoś tak co chwila jakieś "ślepe" te mobilisy jeżdżą. Wczoraj widziałem takie 505 - zupełnie czarne. Gdyby to nie było alpino z nowoczesnością zamiast zwykłych dech - to by przynajmniej po boku można było poznać, co jedzie. Tego, kiedy widziałem czynne "korale" na tej linii już nie pamiętam. Dziś znów jakieś "mrygające 180" z podwieszonym "niemrygającym" świstkiem z drukarki. Dziadostwo.
A przecież to są względnie nowe wozy i co, nie można do nich zamontować porządnych wyświetlaczy? Przecież takie np. solarisy MZA, jeszcze te bez klimy, prawie w ogóle nie mają z tym problemów. Przyoszczędzili w Mobilisie, czy co?
A przecież to są względnie nowe wozy i co, nie można do nich zamontować porządnych wyświetlaczy? Przecież takie np. solarisy MZA, jeszcze te bez klimy, prawie w ogóle nie mają z tym problemów. Przyoszczędzili w Mobilisie, czy co?
Popatrz, jaka franca!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pisz skarg na papierze. Podobno co 10 trafia do egzekucji kary.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Domino2001
Też wczoraj będąc na Herbsta z daleka widziałem A030, które skręcało z Jastrzębowskiego w KEN w kierunku Ciszewskiego i zatrzymało się na przystanku Metro Stokłosy i później pojechało jak 505. Nie było w ogóle oznakowane. Nawet kartki z numerem linii na przodzie. Żadnych wyświetlaczy ani nic. Nie dojrzałem tego, czy w środku korale były aktywne. I dziwię się, jak pasażerowie (przypadkowi) rozpoznawali czy to jest 505?drapka pisze:A w ogóle to ostatnio jakoś tak co chwila jakieś "ślepe" te mobilisy jeżdżą. Wczoraj widziałem takie 505 - zupełnie czarne. Gdyby to nie było alpino z nowoczesnością zamiast zwykłych dech - to by przynajmniej po boku można było poznać, co jedzie. Tego, kiedy widziałem czynne "korale" na tej linii już nie pamiętam. Dziś znów jakieś "mrygające 180" z podwieszonym "niemrygającym" świstkiem z drukarki. Dziadostwo.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
To by było dziwne, gdyby byłyDomino2001 pisze:Nie dojrzałem tego, czy w środku korale były aktywne
[ Dodano: |9 Cze 2010|, 2010 09:28 ]
Na Metrze Stokłosy, Ursynowie Płd stali bywalcy problemu by nie mieli (ale turyści to i owszem). Ale już na Onkologii czy Poleczki, jeśli nie spojrzeli czy i skąd skręcił, to by musieli być chyba jasnowidzami.Domino2001 pisze: I dziwię się, jak pasażerowie (przypadkowi) rozpoznawali czy to jest 505?
Popatrz, jaka franca!
-
Domino2001
Aczkolwiek biała tablica z wnętrza mi się w oczy nie rzucała, więc pewnie były wyłączonedrapka pisze:To by było dziwne, gdyby byłyDomino2001 pisze:Nie dojrzałem tego, czy w środku korale były aktywne![]()
[ Dodano: |9 Cze 2010|, 2010 12:52 ]
Jako pasażer wiedzący o tym, że 505 jest obsługiwany przez Moba, to na odcinku UPłn-Bełdan oraz Domaniewska-<M>Centrum bym spokojnie rozpoznał, że jest to 505. Gorzej gdzie się pokrywa ze 174, który też jest obsługiwany przez Moba.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.