O, wczoraj faktycznie mogłoby być wesoło, bo w A009 na 174 właśnie na ostatnim półkursie przed zmianą padł mi ze zmęczenia cały ten magiczny system z elektrodeską, Knapikiem i wyświetlaczami, więc jechałem troszkę incognito, bo dechy dowieźli mi dopiero na Hallera. Natomiast wiem skąd ludzie wiedzą co to za linia. Wygląda to tak: na pierwszych przystankach, tak do Smoluchowskiego włącznie, pytali mnie. Za to dalej już nie absorbowali mojej uwagi, pasażerowie, którzy byli w środku i posiedli wiedzę tajemną na temat numeru linii informowali nowych przy wejściu do pojazdu. I tak do Hallera włącznie nikt mnie o nic nie pytał, a wszyscy wszystko wiedzieli.Domino2001 pisze:Gorzej gdzie się pokrywa ze 174, który też jest obsługiwany przez Moba.
Informacja pasażerska
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dlaczego w Mobilisie nie dają dech przy wyjeździe wszystkim kierowcom tak na wszelki wypadek, skoro wiadomo, że urządzenie sterujące tablicami nie lubi gorąca i fiksuje? A zresztą wiadomo, że każde urządzenie może się popsuć, więc przynajmniej jedną tablicę boczną powinni dawać. Natomiast obawiam się, że gdy tego typu tablice elektroniczne trafią do MZA, to lepiej nie będzie, skoro zapowiedzi głosowe nie działają, okna są często zablokowane pomimo braku klimatyzacji itp. No ale w końcu będziemy mieli porównanie między przewoźnikami.Szeregowy_Równoległy pisze:O, wczoraj faktycznie mogłoby być wesoło, bo w A009 na 174 właśnie na ostatnim półkursie przed zmianą padł mi ze zmęczenia cały ten magiczny system z elektrodeską, Knapikiem i wyświetlaczami, więc jechałem troszkę incognito, bo dechy dowieźli mi dopiero na Hallera.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Bo dech jest mniej niż brygad. Jak będąc dyspozytorem i wypuszczając rano wozy wywróżysz który nowy SU12 dzisiaj postanowi się popsuć?
Dziś w godzinach popołudniowych mijałem na Ryżowej któregoś z mobilisowych Solarisów A0xx (pewno na 178
) którego wyświetlacz przedni i tylny wskazywały jakoby jeździł na linii 103 i w kierunku krańca Dworzec Zachodni Tunelowa
Z przodu żadnej innej dekoracji (czy chociażby odręcznie napisanej kartki) nie stwierdziłem.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja za to dziś widziałem A068 z narysowaną długopisem kartką "505" nalepioną na przedniej szybie... 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Wczoraj dwóch kierowców się wymieniało uwagami - kilka dni wcześniej ich kolega miał 505, nie miał dech, za to miał "popierdzielone" w sterownikach, ludzie ponoć zaczęli dzwonić do ZTM, szefowie kazali jeździć, więc jedynym wyjściem było napisać numer długopisem na kartce. Ale jeden z kierowców mówił, że "poustawiał" wszystko, więc pewnie poradzenie sobie z problemem było trudne, ale nie niewykonalne.Bastian pisze:Ja za to dziś widziałem A068 z narysowaną długopisem kartką "505" nalepioną na przedniej szybie...
[ Dodano: |11 Cze 2010|, 2010 08:59 ]
No to skoro nie ma różnicy, to po co przepłacać?Szeregowy_Równoległy pisze:I tak do Hallera włącznie nikt mnie o nic nie pytał, a wszyscy wszystko wiedzieli.
[ Dodano: |11 Cze 2010|, 2010 09:11 ]
A ile kursów musi wykonać wóz z padniętym wyświetlaczem, żeby kary umowne wystarczyły na komplet dech zastępczych dla tego wozu? Bo w sumie dzięki temu ZTM może problem rozwiązać "barterowo"Szeregowy_Równoległy pisze:Bo dech jest mniej niż brygad. Jak będąc dyspozytorem i wypuszczając rano wozy wywróżysz który nowy SU12 dzisiaj postanowi się popsuć?
Popatrz, jaka franca!
4775 jeździ dzisiaj z włożoną za szybkę tylnego wyświetlacza tablicą przednią "166". W gniocie akurat jest to bardziej czytelne, niż jakiś zakurzone zielone niewidoczne cyferki wyświetlacza.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Z tego co wiem okleinę na dechy dostajemy od organizatora przewozów, więc jak ZTM nie dostarczy odpowiedniej ilości to ciężko wymagaćdrapka pisze:A ile kursów musi wykonać wóz z padniętym wyświetlaczem, żeby kary umowne wystarczyły na komplet dech zastępczych dla tego wozu? Bo w sumie dzięki temu ZTM może problem rozwiązać "barterowo"
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Na Z-5 nie ma ani jednego kompletu, są samoróbki drukowane na Żeraniu, a linia już jakiś czas istnieje. A nie wiesz jak jest z brygadami przewidzianymi na nowe wozy, te bezdeskowe? Skoro teoretycznie nie potrzeba na to dech, to może nie są przekazywane?
Zdjęcie mzk804 prezentujące nazwy ulic, którymi przejeżdża Swing na linii 4. Czy programowali to szpecjaliści z Pesy? Nazwy ulic są komiczne!
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11