[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
Pamiętam jak 3 wagonowe 7 i 9 zastawiły perony na Okęciu, to wysiadało się kawałek za Instytutem Lotnictwa. Potem przyszła końcówka lat 80 i cięcie rozkładów i taboru.
W latach 80 to jeszcze na 14 regularnie, na 15 chyba też. W latach 90 na 25.
ŁK
- Krzysztof_J
- Kontakt:
Pierwszy raz po 30.06.1994 potrójniaki wyjechały 18.08.2007 na linię zastępczą Z-9 (Służewiec - Wyścigi), a na 36 pojawiły się krótko później (chyba od września 2007). Jakiś czas potem (już chyba w 2008) pojawiły się też na 10, 17 i 26, a także 14 - na kursach skróconych Służewiec - Wilanowska (choć co najmniej raz potrójniak był też na podstawowej trasie 14 do Banacha), z których później zrobiono linię 44, a następnie 31.
-
Stary Pingwin
Sam jeździłem na stałe 36 potrójne, do końca 83 roku. Zjazd z Potoku przez Stawki i Broniewskiego na Żoliborz.
miłośnik 13N
Potrójne 36 ze skaczącymi rybkami to nawet dorobiło się należnego miejsca w Cycatach 
-
Stary Pingwin
Czasem mam wrażenie, że to było niedawno. A tu "40 lat minęło".
miłośnik 13N
- ZielonyJamnik
Jak z tą przeprowadzką tramwajów, ruszyło się coś w temacie?
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Dokąd? Annopol nie zgłoszony przez wykonawcę do odbiorów do zamawiającego, a przeprowadzka będzie możliwa po uzyskaniu decyzji o użytkowaniu z PINB.ZielonyJamnik pisze: ↑13 lip 2024, 15:38Jak z tą przeprowadzką tramwajów, ruszyło się coś w temacie?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- ZielonyJamnik
Oho, czyli Tramwaj na Wilanów v2. Zresztą pewnie zaraz będzie gadane, że skoro TNW się opóźnia, to nie trzeba tak szybko robić przeprowadzki i w sumie to nawet niekoniecznie musiała ona być w wakacje, jak do tej pory twierdzono 
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
"Jednak tramwajarze przeprowadzą się do niej pod koniec lata, tak by we wrześniu wyjechały stąd pierwsze tramwaje."MisiekK pisze: ↑18 lip 2024, 23:40Dokąd? Annopol nie zgłoszony przez wykonawcę do odbiorów do zamawiającego,ZielonyJamnik pisze: ↑13 lip 2024, 15:38Jak z tą przeprowadzką tramwajów, ruszyło się coś w temacie?
https://www.pap.pl/aktualnosci/nowa-zaj ... e%20gotowa.
Jest jeszcze czas. Jest jeszcze czas...
Lato jak wiadomo trwa do 22 września.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Astronomiczne, bo przy ocieplającym się klimacie to pogoda letnia nieraz utrzymuje się dłużej. Może do listopada się utrzyma ładna i ciepła pogoda
Pojawiło się ogłoszenie przetargowe TW dotyczące ubezpieczenia.
Jak widać - ZTM nadal wymusza na TW kupowanie przede wszystkim taboru dwukierunkowego

Jak widać - ZTM nadal wymusza na TW kupowanie przede wszystkim taboru dwukierunkowego