Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
Może nie wchodzi, ale tak było ustawione, że tylko chwilę się stało.
Na Woronicza-Wołoska też nie ma priorytetu. Jechałem w poniedziałek ok. 14:45. 31 praktycznie nigdzie za długo nie stała na światłach (ładnie się układały). Ale postała na przystanku na Domaniewskiej - żeby przyśpieszenie zgubić....
Na Woronicza-Wołoska też nie ma priorytetu. Jechałem w poniedziałek ok. 14:45. 31 praktycznie nigdzie za długo nie stała na światłach (ładnie się układały). Ale postała na przystanku na Domaniewskiej - żeby przyśpieszenie zgubić....
Na pewno nie wchodzi bo po ruszeniu z Grzybowskiej dojeżdża się na początku poziomego.
-
Stary Pingwin
Jeżeli jedziesz do miasta, to tak.Emyl pisze:+ miałem dziś wrażenie że wrócił priorytet przy Galerii Północnej, ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
-
Stary Pingwin
Dzisiaj było ciężko. Tłumy ludzi zaczadzonych promocjami łaziły po torowisku, wymachując balonami. Ruszając z mostu na +1, na pętlę Tarchomin wjechałem -3.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
-
Stary Pingwin
Wieczorem też szalały światła od Feminy do Grzybowskiej. Stałem po kolei przy Ogrodowej, Elektoralnej i Grzybowskiej. Normalnie rusza się od Feminy, obsługuje Halinę i tnie do ONZ, tam się przejeżdża po krótkim postoju.Łukasz pisze:Może jest priorytet czerwonego.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
-
Stary Pingwin
Coś się zatkało na Potockiej i tram do skrętu w/z Stołeczną dostaje światło raz w cyklu, jak w zamierzchłej przeszłości
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dziś już jest ok.
Wg mapy priorytetów, którą TW umieściło na swojej stronie www, nie ma czegoś takiego jak priorytety na JPIIpawcio pisze:Nie jestem przekonany czy ONZ wchodzi w skład priorytety na JP2.
https://tw.waw.pl/inwestycja/priorytety-dla-tramwajow/
-
Stary Pingwin
Stojąc jako 15 do północnego wlotu Radka zastanawiam się, ile będę stał, gdy wróci 28. Może na północnym wlocie nie trzeba wielkich opracowań i symulacji, a wystarczy dołożyć 5 sekund zezwalającego dla trama. Te same 5 sekund, które zniknęło ponad rok temu.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Nie da się.
I jak można mówić że miasto stawia na transport szynowy skoro planuje priorytet tylko na takich peryferiach?person pisze: Wg mapy priorytetów, którą TW umieściło na swojej stronie www, nie ma czegoś takiego jak priorytety na JPII
https://tw.waw.pl/inwestycja/priorytety-dla-tramwajow/
A w centrum dalej pełna dyskryminacja? Zaorać te tory, położyć na środku asfalt a po bokach buspasy na elektrobusy... Będzie szybciej i elastyczniej.
Dobrze że nie miasto ma takiego wpływu na kolej bo jeszcze pojawiłyby się szlabany w poprzek torów.
Niestety muszę się z Tobą zgodzić, przejazd pomiędzy pl. Konstytucji a Bankowym w szczycie jest dłuższy o 2/3 minuty niż jest to w rozkładzie. Wszystko to dzięki wspaniałej sygnalizacji.
O ile zgadzam się, ze na Marszałkowskiej jest dramat, to do pełnego priorytetu w centrum trzeba by wyrzucić z niego samochody. Samochody potraktowane priorytetem blokują nie tylko siebie czy taksówki, ale i inny transport.
Dalej uważam, ze przejazd przez rondo Dmowskiego na wprost powinien być możliwy z obu stron, a przede wszystkim z Marszałkowskiej, tylko dla komunikacji zbiorowej.
Dalej uważam, ze przejazd przez rondo Dmowskiego na wprost powinien być możliwy z obu stron, a przede wszystkim z Marszałkowskiej, tylko dla komunikacji zbiorowej.
ŁK